Запіканка з гарбуза з яблуками

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.8 (102 голоса)

Золото і аромат осені в одній страві

Запіканка з гарбузаЗбільшити

Для запіканки з гарбуза вам знадобиться:

Запіканка з гарбуза. Інгредієнти

  • 1 кг очищеного і нарізаного крупними кубиками гарбуза
  • 100 г (5 ст. л.) манною крупи
  • 500 г сиру ніжної консистенції без грудочок
  • 8-10 (1 кг) крупних кислих яблук
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. мелених білих сухарів
  • 4–6 ст. л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. меленою кориці
  • сік 1/2 лимону
  • вершкове масло для обмазки форми
  • панірувальні сухарі для обсипання форми

Спосіб приготування:

  1. Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину.
  2. Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу. Розімніть гарбуз з цією сумішшю, прагнучи не допустити утворення манних грудочок. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.
    Готуємо гарбузяне пюреДодаємо манку або сухарі
  3. В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли. Додавайте сік, якщо необхідно.
    Нарізаємо яблука
  4. Форму для випікання (можна використовувати роз’ємну) щедро змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями.
    Змащуємо форму масломПосипаємо форму сухарями
  5. В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів.
    Додаємо яйце до гарбуза
  6. Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими, але не розповзлися.
    Тушкуємо яблука
  7. Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці.
    Посипаємо корицею
  8. Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці.
    Розкладаємо яблука
  9. Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Білок покладіть в холодне місце. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком.
    Змішуємо сир та жовток
  10. Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте.
    Збиваємо білокЗмішуємо сир та білок
  11. Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. Якщо верх запіканки почне рум’янитися дуже швидко, прикрийте його листом пергаментного паперу.
    Викладаємо сир
  12. Дайте запіканці охолонути, прикрасьте шматочками яблук, политими цукровим сиропом, і подавайте до столу.
    Готова запіканка

6 порцій

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Запіканка з гарбуза з яблуками»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 17Allow phonetic typingПозитивні (68) Негативні (2) З фото (2) Всі

  1. 06.03.2016, 21:28 /Мария

    Очень вкуснооооо ! :-)

  2. 30.12.2015, 18:23 /iren

    смачно

  3. 30.12.2015, 18:22 /iren

    тепер готую таку запіканку часто, сподобалося діткам

  4. 17.12.2015, 17:52 /Людмила

    Возможно я что-то не так сделала, но получилось жидковато, нужно или меньше яблок или больше манки, а вообще вкусно.

  5. 22.11.2015, 15:44 /Anonymous

    клас :D

  6. 21.11.2015, 22:54 /Сергій

    Це клас

  7. 21.11.2015, 19:20 /Anonymous

    Готую вже не перший раз, дуже подобається. Манки в гарбуз добавляла удвічі більше, сухарів не добавляла

  8. 06.11.2015, 22:43 /ІРИНА

    Бомба. Дуже смачно. Від себе до гарбуза додала родзинки і курагу.

  9. 22.10.2015, 20:17 /Светлана

    Попробовала по рецепту, но яблоки и тыкву не варила, а натерла на терке. Жду домашних и их оценки. Самой понравилось. Лимончик дал приятную кислинку.

  10. 19.10.2015, 18:36 /Анна Марія

    Супер

Сторінки « [1] 2 3 4 5 17Allow phonetic typingПозитивні (68) Негативні (2) З фото (2) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Сирна запіканка
Сирна запіканка
Морквяна запіканка
Морквяна запіканка

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Обідня акція в ресторані «Фортеця»

Обідня акція в ресторані «Фортеця»

З 12:00 до 16:00 знижка на всі страви – 20%! Акція діє в будні – з понеділка по п’ятницю [...].

Останні відгуки:
Домашні пельмені з м’ясом
/ 15-05-16, 17:02 / Таня :
Дякую цікавий рецепт […]
Соус для пельменів з м’ясом
/ 15-05-16, 12:36 / Anonymous :
супер […]
Сирна запіканка
/ 15-05-16, 6:33 / нямка :
дуже смачно […]
Торт «Зебра»
/ 14-05-16, 19:28 / иринa :
очeнь вкусный рeцeпт […]
Торт «Зебра»
/ 14-05-16, 13:43 / Anonymous :
Очень вкусный пирог получается. Часто готовлю, всей семье нравится :D […]
Картопляні зрази з грибами
/ 12-05-16, 21:05 / Наталія :
А ще у паніровочних сухарях суперово смачно […]