Запіканка з гарбуза з яблуками

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.8 (86 голосів)

Золото і аромат осені в одній страві

Запіканка з гарбузаЗбільшити

Для запіканки з гарбуза вам знадобиться:

Запіканка з гарбуза. Інгредієнти

  • 1 кг очищеного і нарізаного крупними кубиками гарбуза
  • 100 г (5 ст. л.) манною крупи
  • 500 г сиру ніжної консистенції без грудочок
  • 8-10 (1 кг) крупних кислих яблук
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. мелених білих сухарів
  • 4–6 ст. л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. меленою кориці
  • сік 1/2 лимону
  • вершкове масло для обмазки форми
  • панірувальні сухарі для обсипання форми

Спосіб приготування:

  1. Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину.
  2. Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу. Розімніть гарбуз з цією сумішшю, прагнучи не допустити утворення манних грудочок. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.
    Готуємо гарбузяне пюреДодаємо манку або сухарі
  3. В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли. Додавайте сік, якщо необхідно.
    Нарізаємо яблука
  4. Форму для випікання (можна використовувати роз’ємну) щедро змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями.
    Змащуємо форму масломПосипаємо форму сухарями
  5. В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів.
    Додаємо яйце до гарбуза
  6. Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими, але не розповзлися.
    Тушкуємо яблука
  7. Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці.
    Посипаємо корицею
  8. Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці.
    Розкладаємо яблука
  9. Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Білок покладіть в холодне місце. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком.
    Змішуємо сир та жовток
  10. Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте.
    Збиваємо білокЗмішуємо сир та білок
  11. Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. Якщо верх запіканки почне рум’янитися дуже швидко, прикрийте його листом пергаментного паперу.
    Викладаємо сир
  12. Дайте запіканці охолонути, прикрасьте шматочками яблук, политими цукровим сиропом, і подавайте до столу.
    Готова запіканка

6 порцій

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Запіканка з гарбуза з яблуками»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 15Allow phonetic typingПозитивні (55) Негативні (2) З фото (2) Всі

  1. 01.03.2014, 19:23 /Светлана

    А я к тыкве, когда притушивала, добавила айву. .. .Ну ооочень вкусно!!!

  2. 27.12.2013, 18:38 /М

    Рецепт очень понравился, полезно, диетически и вкусно. Из минусов то, что у меня часть тыквы несоизмеримо больше творожной, хотя все продукты взвешивала и пекла минут 50.

  3. 25.12.2013, 15:33 /Anonymous

    У меня тоже запеканка вышла жидковатая. Думаю это зависит от всех ингредиентов.
    Но!! Учитывая это я поставила не на 200 сразу а на 150 для начала(дабы схватилось), потом подниму температуру. И однозначно это не 25 минут, будет дольше.
    Думаю все будет ок!
    Тыква и молочное прекрасно сочетаются! Яблоко даст кислинку.
    Ее и сырьем можно кушать как пюре)))
    Кстати, я добавила немного тыквы в творог, + лемоную цедру, +сверху яблоки посыпанные сахаром.

  4. 15.12.2013, 13:42 /Anonymous

    запеканку по этому рецепту готовила несколько раз только корицу сыпала один раз на яблоки. Очень вкусно. Каши не было.

  5. 13.12.2013, 20:37 /Ольга

    Спекла так як вам писала сирну масу на низ, гарбузову на верх - КЛАСНО! Особливо підходить тим в кого получається рідка гарбузова маса! Попробуйте - вам сподобається!

  6. 07.12.2013, 16:50 /таня

    Звичайно в гарбузову масу треба більше манки. А на смак не поганий.

  7. 08.11.2013, 21:01 /Михайло

    Дуже смачно. Рекомендую всім полюбити гарбуза і спробувати приготувати таку запеканку для своїх рідних. Але думаю, що гарбуза краще запекти а не відварювати.

  8. 08.11.2013, 17:48 /Михайло

    Тільки витягнули з духовки.
    Вид чудовий, правда здається рідкуватий, почекаємо коли охолоне. Гарбуза любимо, думаю що і сподобається.
    pic300

  9. 04.11.2013, 16:15 /Lena

    Лучше бы я взяла какой-нибудь другой рецепт.

    Жидковатая получилась запеканка, не могу выложить ее из формы, а яблоки очень кислые. Дочка не хочет ее есть. Пекла 40-45 мин. , тк после 25 минут, она была еще бледная.

  10. 30.10.2013, 00:33 /Яна

    О-о-очень вкусная запеканка!!! И полезная!
    Мои детки пальчики облизывают, так нравится!!!
    СПАСИБО за рецепт!!! :D

Сторінки « [1] 2 3 4 5 15Allow phonetic typingПозитивні (55) Негативні (2) З фото (2) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Сирна запіканка
Сирна запіканка
Морквяна запіканка
Морквяна запіканка

Новости LadyUA

Дизайнерские шалости: веселая квартира от Kate Spade

Дизайнерские шалости: веселая квартира от Kate Spade

Дизайнерский интерьер – понятие для каждого свое. Кто-то подразумевает под ним красные стены и черную мягкую мебель, шкуру зебры на полу, кто-то – огромные люстры, тяжелые портьеры и канделябры. Но для людей с хорошим чувством юмора и беззаботным отношением к жизни есть варианты гораздо интереснее [...]

Антистрессовый уход для лица и тела в Experience Spa

Антистрессовый уход для лица и тела в Experience Spa

Весна – идеальный сезон для оксигенации, очищения, балансирования и стимуляции энергии. Согласны? Тогда мы знаем, как вам помочь [...]

Чем подкрепиться в сезон диет

Чем подкрепиться в сезон диет

Быть стройной хочется всегда, как, впрочем, и кушать. Совместить два этих желания крайне сложно. Порой весной женщины решаются на самый строгий пересмотр гардероба, образа жизни и привычек питания. Но если от гречки и овсянки вы впадаете в депрессию, не спешите отчаиваться [...]

Ресторани пропонують

Смачна акція від кондитерського бутіка Domа

Смачна акція від кондитерського бутіка Domа

При замовленні кави з собою, Ви отримаєте в подарунок шоколадний батончик! [...].

Новий WOK-ланч у China White – смачно, швидко та корисно!

Новий WOK-ланч у China White – смачно, швидко та корисно!

Запрошуємо спробувати свіжі, корисні й апетитні обідні страви за 68 і 89 грн. [...].

Устричні вікенди в ресторані Indigo

Устричні вікенди в ресторані Indigo

У квітні по неділях приходьте пробувати висококласні устриці всього за 49 гривень! [...].

Останні відгуки:
Сирна запіканка
/ 17-04-14, 21:44 / Anonymous :
Дуже смачно, але без крохмалу смачніше. […]
Торт «Зебра»
/ 17-04-14, 21:22 / Anonymous :
клас торт :D :D :D […]
Паска
/ 17-04-14, 20:33 / Мария :
Сегодня сделала, все получилось!!! Спасибо за рецепт. […]
Паска
/ 17-04-14, 19:13 / Андрей :
180 градусов! :-) […]
Паска
/ 17-04-14, 18:54 / оксана :
Я собираюсь делать вторую порцию, кол-во сахара попробую немного увеличить, хотя они достаточно сладкие […]
Паска
/ 17-04-14, 18:47 / оксана :
Никогда ни то что не пекла, не пробовала такую вкусную здобу. Большое спасибо за рецепт! […]