Запіканка з гарбуза з яблуками

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.8 (88 голосів)

Золото і аромат осені в одній страві

Запіканка з гарбузаЗбільшити

Для запіканки з гарбуза вам знадобиться:

Запіканка з гарбуза. Інгредієнти

  • 1 кг очищеного і нарізаного крупними кубиками гарбуза
  • 100 г (5 ст. л.) манною крупи
  • 500 г сиру ніжної консистенції без грудочок
  • 8-10 (1 кг) крупних кислих яблук
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. мелених білих сухарів
  • 4–6 ст. л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. меленою кориці
  • сік 1/2 лимону
  • вершкове масло для обмазки форми
  • панірувальні сухарі для обсипання форми

Спосіб приготування:

  1. Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину.
  2. Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу. Розімніть гарбуз з цією сумішшю, прагнучи не допустити утворення манних грудочок. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.
    Готуємо гарбузяне пюреДодаємо манку або сухарі
  3. В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли. Додавайте сік, якщо необхідно.
    Нарізаємо яблука
  4. Форму для випікання (можна використовувати роз’ємну) щедро змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями.
    Змащуємо форму масломПосипаємо форму сухарями
  5. В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів.
    Додаємо яйце до гарбуза
  6. Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими, але не розповзлися.
    Тушкуємо яблука
  7. Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці.
    Посипаємо корицею
  8. Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці.
    Розкладаємо яблука
  9. Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Білок покладіть в холодне місце. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком.
    Змішуємо сир та жовток
  10. Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте.
    Збиваємо білокЗмішуємо сир та білок
  11. Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. Якщо верх запіканки почне рум’янитися дуже швидко, прикрийте його листом пергаментного паперу.
    Викладаємо сир
  12. Дайте запіканці охолонути, прикрасьте шматочками яблук, политими цукровим сиропом, і подавайте до столу.
    Готова запіканка

6 порцій

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Запіканка з гарбуза з яблуками»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 16Allow phonetic typingПозитивні (56) Негативні (2) З фото (2) Всі

  1. 02.09.2014, 12:17 /Юлия

    делала 1 раз (забыла про сухари в тыкву, получилась жидковатым слой тыквы), для яблок 1/2 лимона много (яблоки и так кислые взяла), корицу не люблю, добавляла, как советовали в комментариях, цедру лимона - просто бомба. К тыкве очень равнодушна, но понимаю, что кушать полезно и надо. Этот рецепт идеален для тех, кто не любит тыкву, вкуса ее почти нет, зато есть яблоки и сырная запеканка. При всех промахах моих запеканка получилась просто обалдеть. С мамой за 2 дня съели 3/4, а получается она очень немаленькой по весу. Делать обязательно!!! :-)

  2. 01.03.2014, 19:23 /Светлана

    А я к тыкве, когда притушивала, добавила айву. .. .Ну ооочень вкусно!!!

  3. 27.12.2013, 18:38 /М

    Рецепт очень понравился, полезно, диетически и вкусно. Из минусов то, что у меня часть тыквы несоизмеримо больше творожной, хотя все продукты взвешивала и пекла минут 50.

  4. 25.12.2013, 15:33 /Anonymous

    У меня тоже запеканка вышла жидковатая. Думаю это зависит от всех ингредиентов.
    Но!! Учитывая это я поставила не на 200 сразу а на 150 для начала(дабы схватилось), потом подниму температуру. И однозначно это не 25 минут, будет дольше.
    Думаю все будет ок!
    Тыква и молочное прекрасно сочетаются! Яблоко даст кислинку.
    Ее и сырьем можно кушать как пюре)))
    Кстати, я добавила немного тыквы в творог, + лемоную цедру, +сверху яблоки посыпанные сахаром.

  5. 15.12.2013, 13:42 /Anonymous

    запеканку по этому рецепту готовила несколько раз только корицу сыпала один раз на яблоки. Очень вкусно. Каши не было.

  6. 13.12.2013, 20:37 /Ольга

    Спекла так як вам писала сирну масу на низ, гарбузову на верх - КЛАСНО! Особливо підходить тим в кого получається рідка гарбузова маса! Попробуйте - вам сподобається!

  7. 07.12.2013, 16:50 /таня

    Звичайно в гарбузову масу треба більше манки. А на смак не поганий.

  8. 08.11.2013, 21:01 /Михайло

    Дуже смачно. Рекомендую всім полюбити гарбуза і спробувати приготувати таку запеканку для своїх рідних. Але думаю, що гарбуза краще запекти а не відварювати.

  9. 08.11.2013, 17:48 /Михайло

    Тільки витягнули з духовки.
    Вид чудовий, правда здається рідкуватий, почекаємо коли охолоне. Гарбуза любимо, думаю що і сподобається.
    pic300

  10. 04.11.2013, 16:15 /Lena

    Лучше бы я взяла какой-нибудь другой рецепт.

    Жидковатая получилась запеканка, не могу выложить ее из формы, а яблоки очень кислые. Дочка не хочет ее есть. Пекла 40-45 мин. , тк после 25 минут, она была еще бледная.

Сторінки « [1] 2 3 4 5 16Allow phonetic typingПозитивні (56) Негативні (2) З фото (2) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Сирна запіканка
Сирна запіканка
Морквяна запіканка
Морквяна запіканка

Новости LadyUA

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Как нанести макияж без кистей

Как нанести макияж без кистей

Бывают ситуации, когда набора кистей нет под рукой, ну, или вообще нет. Но это не преграда для создания красивого макияжа. Не верите? Проверьте! [...]

Ресторани пропонують

Свіжі морепродукти в ресторані «Шкіпер»

Свіжі морепродукти в ресторані «Шкіпер»

По середах запрошуємо спробувати устриці, рибу та навіть раків за привабливими цінами! [...].

«Щасливі години» в етно-ресторації «Козачок» Осокорки

«Щасливі години» в етно-ресторації «Козачок» Осокорки

Із 12:00 до 16:00 у закладі діє 20% знижка на меню. Приходьте та куштуйте смачні страви! [...].

Метр м’ясного задоволення в ресторанах Mafia

Метр м’ясного задоволення в ресторанах Mafia

Замовляйте «Суперм’ясную» метрову піцу – отримуйте графін вина в подарунок! [...].

Останні відгуки:
Піца з грибами та ковбасою
/ 19-10-14, 22:23 / Марічка :
Дуже смачно!!! Дякуємо за рецепт, смакуємо всією сім’єю!!! […]
Сирна запіканка
/ 18-10-14, 20:25 / ****** :
Дякую за рецепт, дуже смачна получилась запіканочка. Охолонуть не встигла з’іли і ще просчть. :-) […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 18:18 / Anonymous :
:lol: очень вкусно! Спасибо! […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 17:48 / Лидия :
Дуже гарний рецепт, швидко готуеться, ы смачно, дякую […]
Торт «Монастирська хата»
/ 18-10-14, 16:05 / Anonymous :
торт вкусный . почему так много берете сметаны ? :roll: […]
Оладки з яблуками
/ 18-10-14, 12:50 / Марина Дубцова :
Ненавижу молочные продукты, поэтому делаю на минеральной воде. Такой же рецепт плюс еще яблоки заменяю […]