Запіканка з гарбуза з яблуками

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.8 (91 голос)

Золото і аромат осені в одній страві

Запіканка з гарбузаЗбільшити

Для запіканки з гарбуза вам знадобиться:

Запіканка з гарбуза. Інгредієнти

  • 1 кг очищеного і нарізаного крупними кубиками гарбуза
  • 100 г (5 ст. л.) манною крупи
  • 500 г сиру ніжної консистенції без грудочок
  • 8-10 (1 кг) крупних кислих яблук
  • 2 яйця
  • 3 ст. л. мелених білих сухарів
  • 4–6 ст. л. цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 2 ст. л. меленою кориці
  • сік 1/2 лимону
  • вершкове масло для обмазки форми
  • панірувальні сухарі для обсипання форми

Спосіб приготування:

  1. Зваріть гарбуз до м’якості, але не переваріть. Відкиньте зварений гарбуз на друшляк і зцідіть всю рідину.
  2. Змішайте 2-3 ст. л. цукру і манну крупу. Розімніть гарбуз з цією сумішшю, прагнучи не допустити утворення манних грудочок. Дайте постояти 20 хвилин, щоб манка розбухла.
    Готуємо гарбузяне пюреДодаємо манку або сухарі
  3. В окремий посуд видушіть трохи лимонного соку. Почистіть яблука і покришіть їх шматочками середньої величини в цей посуд. Періодично перемішуйте яблука з лимонним соком, щоб вони не потемніли. Додавайте сік, якщо необхідно.
    Нарізаємо яблука
  4. Форму для випікання (можна використовувати роз’ємну) щедро змастіть вершковим маслом і обсипте панірувальними сухарями.
    Змащуємо форму масломПосипаємо форму сухарями
  5. В гарбузову масу додайте ванільний цукор, 1 яйце і 3 ст. л. мелених білих сухарів.
    Додаємо яйце до гарбуза
  6. Потушкуйте яблука декілька хвилин на сухій розігрітій сковорідці, щоб вони стали м’якими, але не розповзлися.
    Тушкуємо яблука
  7. Викладіть гарбузову масу у форму рівним шаром. Посипте 1 ст. л. кориці.
    Посипаємо корицею
  8. Покрийте гарбузову масу шаром яблук. Посипте яблука 1 ст. л. кориці.
    Розкладаємо яблука
  9. Візьміть яйце, що залишилося, і відокремте жовток від білка. Білок покладіть в холодне місце. Розітріть сир з 2-3 ст. л. цукру і жовтком.
    Змішуємо сир та жовток
  10. Білок збийте в міцну піну і додайте в сирну масу. Обережно, але ретельно все перемішайте.
    Збиваємо білокЗмішуємо сир та білок
  11. Викладіть сирну масу на яблука і відразу ж відправляйте в духовку. Випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200°С духовці. Якщо верх запіканки почне рум’янитися дуже швидко, прикрийте його листом пергаментного паперу.
    Викладаємо сир
  12. Дайте запіканці охолонути, прикрасьте шматочками яблук, политими цукровим сиропом, і подавайте до столу.
    Готова запіканка

6 порцій

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Запіканка з гарбуза з яблуками»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 16Allow phonetic typingПозитивні (59) Негативні (2) З фото (2) Всі

  1. 12.11.2014, 11:36 /Олег

    Приготовил своим получилось очень вкусно. Супер рецепт :D

  2. 11.11.2014, 10:33 /Anonymous

    а так, чтоб не портить продукты лишней терм обработкой, сахаром, кто-то пробовал? А то не вижу ничего полезного в этом произведении из серии “каша из топора”. Спелая, ароматная тыква сама по себе при запекании очень вкусная и сладкая. Смысл ею давиться тем, кто не любит ее вкус? Витаминов там после варки/тушения и запекания и 2-дневного поедания немного, если вообще остаются. (См. стабильность витаминов, состав тыквы). Если есть больше нечего - то да. Хоть какая-то клетчатка.

  3. 03.11.2014, 15:30 /Іванна

    Смачна запіканка. Швидко готується, відносно дешево, а головне виходить навіть в таких “геніїв кулінарії” як я)))))) варто спробувати

  4. 28.10.2014, 11:28 /Галя

    Дякую! Дуже-дуже смачно!

  5. 02.09.2014, 12:17 /Юлия

    делала 1 раз (забыла про сухари в тыкву, получилась жидковатым слой тыквы), для яблок 1/2 лимона много (яблоки и так кислые взяла), корицу не люблю, добавляла, как советовали в комментариях, цедру лимона - просто бомба. К тыкве очень равнодушна, но понимаю, что кушать полезно и надо. Этот рецепт идеален для тех, кто не любит тыкву, вкуса ее почти нет, зато есть яблоки и сырная запеканка. При всех промахах моих запеканка получилась просто обалдеть. С мамой за 2 дня съели 3/4, а получается она очень немаленькой по весу. Делать обязательно!!! :-)

  6. 01.03.2014, 19:23 /Светлана

    А я к тыкве, когда притушивала, добавила айву. .. .Ну ооочень вкусно!!!

  7. 27.12.2013, 18:38 /М

    Рецепт очень понравился, полезно, диетически и вкусно. Из минусов то, что у меня часть тыквы несоизмеримо больше творожной, хотя все продукты взвешивала и пекла минут 50.

  8. 25.12.2013, 15:33 /Anonymous

    У меня тоже запеканка вышла жидковатая. Думаю это зависит от всех ингредиентов.
    Но!! Учитывая это я поставила не на 200 сразу а на 150 для начала(дабы схватилось), потом подниму температуру. И однозначно это не 25 минут, будет дольше.
    Думаю все будет ок!
    Тыква и молочное прекрасно сочетаются! Яблоко даст кислинку.
    Ее и сырьем можно кушать как пюре)))
    Кстати, я добавила немного тыквы в творог, + лемоную цедру, +сверху яблоки посыпанные сахаром.

  9. 15.12.2013, 13:42 /Anonymous

    запеканку по этому рецепту готовила несколько раз только корицу сыпала один раз на яблоки. Очень вкусно. Каши не было.

  10. 13.12.2013, 20:37 /Ольга

    Спекла так як вам писала сирну масу на низ, гарбузову на верх - КЛАСНО! Особливо підходить тим в кого получається рідка гарбузова маса! Попробуйте - вам сподобається!

Сторінки « [1] 2 3 4 5 16Allow phonetic typingПозитивні (59) Негативні (2) З фото (2) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Сирна запіканка
Сирна запіканка
Морквяна запіканка
Морквяна запіканка

Новости LadyUA

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Осень и зима провоцируют не только стресс, но и появление лишнего веса. В большинстве случаев, первое ведет за собой второе. Когда вам в очередной раз захочется скрасить серость чем-то вкусным, будьте внимательны [...]

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Совсем скоро настает такой долгожданный период новогодних  праздников. В это время всем хочется волшебства, а также новых впечатлений. Специально для своих любимых клиентов сеть центров лазерной эпиляции и косметологии Люменис представляет новую захватывающую акцию [...]

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Оцените все преимущества аппаратного маникюра в нашем салоне! Безопасный,  современный, качественный маникюр стал еще доступнее! [...]

Ресторани пропонують

Найсмачніші бургери в ресторані «Балалайка»

Найсмачніші бургери в ресторані «Балалайка»

Насолодитеся неповторним смаком булочки з кунжутом, соковитого м’яса й овочів! [...].

Roll House дарує гастрономічне задоволення ласунам

Roll House дарує гастрономічне задоволення ласунам

Найбільш домашній ресторан у Києві запрошує гостей покуштувати натуральні чаї з оригінальними десертами від шеф-кухаря! [...].

Справжня італійська піца в ресторані Camorra

Справжня італійська піца в ресторані Camorra

Приходьте і спробуйте смачну піцу від нашого шеф-кухаря. Різноманітність смаків Вас порадує! [...].

Останні відгуки:
Млинці з гарбузом / Гарбузові млинчики
/ 19-12-14, 21:33 / Тетяна :
Спекла, млинц1 вийшли пречудов1, а саме головне - корисна страва. С1м’я в захват1. Дякую за […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 19-12-14, 16:07 / Влад :
Супер, только что приготовил по рецепту. Получилось!) […]
Медовий торт
/ 19-12-14, 12:16 / Anonymous :
Супер , […]
Салат з курки з грибами та горіхами
/ 19-12-14, 10:15 / Алла :
Рецепт хороший, только я внесла свои коррективы. Лук не жарила, а мариновала, так как жареный […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 18-12-14, 12:08 / Алтынай :
Вкусно […]
Вареники з картоплею
/ 17-12-14, 20:49 / юля :
Сода должна быть гашеная или нет? […]