Крокети з пшона з грибами

Ці жовті кульки чудово підійдуть до овочів

Крокети з пшона з грибамиЗбільшити

Вам знадобиться:

Крокети з пшона з грибами. Інгредієнти

  • 2 склянки (400 мл) пшоняної крупи
  • 500 мл овочевого або м’ясного бульйону
  • 350 г печериць
  • 2 цибулини середнього розміру
  • 1 яйце
  • 3 зубчика часнику
  • 100 г білих панірувальних сухарів
  • 2 склянки олії для фритюру
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Пшоно переберіть. Потім ретельно промийте його в холодній воді щонайменш тричі. Доведіть пшоно до кипіння у великій кількості води, відкиньте на сито і знову промийте водою.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 1Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 1'
  2. Залийте підготовлену пшоняну крупу бульйоном і варіть на малому вогні, поки вона не розвариться. При необхідності випаруйте зайву рідину.
  3. Посоліть і поперчіть зварену крупу до смаку. Вимішуйте пшоняну кашу, поки вона не стане тістоподібною.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 3
  4. Цибулю і гриби дрібно покришіть.
    Нарізана цибуляНарізіні гриби
  5. Обсмажте цибулю на олії до золотавого кольору.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 5
  6. Додайте до цибулі гриби і тушкуйте до готовності.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 6
  7. Часник дрібно наріжте. Додайте його до цибулі і грибів, і тушкуйте ще пару хвилин. Посоліть і поперчіть.
  8. Злегка збийте яйце.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 8
  9. З пшоняної маси зліпіть круглий коржик завтовшки 0,5 см, діаметром 7-8 см. На центр коржика покладіть повну чайну ложечку грибної начинки і защипайте у вигляді кульки. Продовжуйте так, поки не закінчиться пшоняна маса і начинка.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 9Лепимо крокети
  10. Розігрійте олію у фритюрниці або каструльці. Смажити можна починати, коли крапля води, що потрапила у фритюр видає гучний тріск.
  11. Підготовлені крокети спочатку вмочайте в збите яйце, а потім обкачуйте в сухарях і обсмажуйте у фритюрі до золотавого кольору. Стежте, щоб масло не почало горіти.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 11Обкачуємо крокети у сухарях
  12. Готові крокети викладайте на паперовий рушник.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 12
  13. Подавайте крокети із зеленню або гарніруйте ними м’ясо.

12-15 штук

Рубрика: Другі страви

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Крокети з пшона з грибами»

Сторінки « [1] 2

  1. 16.02.2013, 19:15 /ксюша

    отличный рецепт :wink:

  2. 23.12.2011, 19:13 /Anonymous

    Вкусно, и всем домашним понравилось, спасибо

  3. 30.01.2011, 14:03 /Наталія

    Мені дуже сподобалось! Люблю усі страви з грибів і цибулі, а пшоняна каша сюди як найкраще підійшла! Мені здається, тим, хто полюбляє ці продукти окремо, вони і у цих крокетах будуть до смаку! :D

  4. 30.09.2010, 13:15 /НАдежда

    Сегодня же попробуем, а завтра удивим сотрудников!!!!!!!!!

  5. 20.03.2010, 21:01 /Галя (Relax.UA)

    Ирина, из этого количества продуктов получается 12-15 крокетов в зависимости от их размера. Мы сочли, что на порцию идет 2-3 крокета и написали 6 порций. это и ввело вас в заблуждение. Жаль, что вы их все не осилили, но радует то, что приготовленные экземпляры отправились в рот, а не в мусор. Количество крокетов в рецепте уже исправлено.

  6. 20.03.2010, 19:35 /ирина

    неправильно выразилась, вкус - ожидаемый, т. е. когда ешь, сразу понятно из каких продуктов они приготовлены. Загадка, действидельно, в цельном шарике. ;)

  7. 20.03.2010, 19:26 /ирина

    Вчера приготовила. Спасибо, интересный рецепт. :) Но есть одно “но”- т. к. это было одним из нескольких блюд, я расчитывала приготовить 6 крокетов, а начинки и теста получилось разв в 10 больше, может опечатка в рецепте?

    1шт - вполне достаточно на порцию, и много их не сьешь.

    На столе смотрится загадочно, особенно если подать, оформив, так-же, как и на фото. Рекомендую. :)

    Р. s. : по вкусу - особого восторга не получила, как гарнир - прикольно и необычно. И еще советую всем обратить внимание на пропорцию, особенно если потом некуда будет деть излишки, кроме как в мусорное ведро.

  8. 06.02.2010, 21:39 /Елена

    у вас просто прекрасный сайт и очень оригинальные рецепты! спасибо создателям!

  9. 17.07.2009, 15:04 /Галя (Relax.UA)

    MARYA ISKUSNICA, спасибо за признательность. Рецепты, размещенные на сайте выбираются, создаются, испытываются, фотографируются и описываются самими создателями сайта - большими поклонниками кулинарного искусства. Так что, мы счастливы, что вам нравится. Вкус грибов, на наш взгляд, подчеркивается небольшим к-ом чеснока, главное не перебрать. Вы можете присылать свои рецепты на наш форум.

  10. 17.07.2009, 10:58 /MARYA ISKUSNICA

    Всегда боялась браться за такое, как казалось, сложное дело. Но описание сделано так подробно, что страхи улетучились! Только не понимаю, зачем в грибы добавляют чеснок. У грибов
    есть свой, ярковыраженный аромат! Хотелось выразиь признательность за ясное описание автору.
    Но есть вопрос к администрации: почему не указывается, хотя бы имя, приславшего рецепта?
    Так хочется поблагодарить человекОВ!

Сторінки « [1] 2

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Курячий штрудель з цитрусовим соусом
Курячий штрудель з цитрусовим соусом
Курячі кошики з грибами
Курячі кошики з грибами
Курячий рулет з савойською капустою
Курячий рулет з савойською капустою
М’ясні рулетики з копчениною і солоними огірками
М’ясні рулетики з копчениною і солоними огірками

Новости LadyUA

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Как нанести макияж без кистей

Как нанести макияж без кистей

Бывают ситуации, когда набора кистей нет под рукой, ну, или вообще нет. Но это не преграда для создания красивого макияжа. Не верите? Проверьте! [...]

Ресторани пропонують

Великий сюрприз від ресторану «Козацький Стан»

Великий сюрприз від ресторану «Козацький Стан»

Представляємо гостям неймовірно смачні бургери з яловичиною, тріскою та фуа-гра! [...].

Хачапурі, як у мами!

Хачапурі, як у мами!

Шеф-кухар ресторану «Рідна хата» пропонує рецепт пишної, рум’яної та дуже смачної страви [...].

Осіннє меню від еко-гастрономічного кафе Arbequina

Осіннє меню від еко-гастрономічного кафе Arbequina

Нова сезонна пропозиція – це неймовірно витончена квінтесенція дарів пізньої осені: гарбуза, айви, дині, лісових грибів… [...].

Останні відгуки:
Піца з грибами та ковбасою
/ 19-10-14, 22:23 / Марічка :
Дуже смачно!!! Дякуємо за рецепт, смакуємо всією сім’єю!!! […]
Сирна запіканка
/ 18-10-14, 20:25 / ****** :
Дякую за рецепт, дуже смачна получилась запіканочка. Охолонуть не встигла з’іли і ще просчть. :-) […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 18:18 / Anonymous :
:lol: очень вкусно! Спасибо! […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 17:48 / Лидия :
Дуже гарний рецепт, швидко готуеться, ы смачно, дякую […]
Торт «Монастирська хата»
/ 18-10-14, 16:05 / Anonymous :
торт вкусный . почему так много берете сметаны ? :roll: […]
Оладки з яблуками
/ 18-10-14, 12:50 / Марина Дубцова :
Ненавижу молочные продукты, поэтому делаю на минеральной воде. Такой же рецепт плюс еще яблоки заменяю […]