Крокети з пшона з грибами

Ці жовті кульки чудово підійдуть до овочів

Крокети з пшона з грибамиЗбільшити

Вам знадобиться:

Крокети з пшона з грибами. Інгредієнти

  • 2 склянки (400 мл) пшоняної крупи
  • 500 мл овочевого або м’ясного бульйону
  • 350 г печериць
  • 2 цибулини середнього розміру
  • 1 яйце
  • 3 зубчика часнику
  • 100 г білих панірувальних сухарів
  • 2 склянки олії для фритюру
  • чорний мелений перець

Спосіб приготування:

  1. Пшоно переберіть. Потім ретельно промийте його в холодній воді щонайменш тричі. Доведіть пшоно до кипіння у великій кількості води, відкиньте на сито і знову промийте водою.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 1Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 1'
  2. Залийте підготовлену пшоняну крупу бульйоном і варіть на малому вогні, поки вона не розвариться. При необхідності випаруйте зайву рідину.
  3. Посоліть і поперчіть зварену крупу до смаку. Вимішуйте пшоняну кашу, поки вона не стане тістоподібною.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 3
  4. Цибулю і гриби дрібно покришіть.
    Нарізана цибуляНарізіні гриби
  5. Обсмажте цибулю на олії до золотавого кольору.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 5
  6. Додайте до цибулі гриби і тушкуйте до готовності.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 6
  7. Часник дрібно наріжте. Додайте його до цибулі і грибів, і тушкуйте ще пару хвилин. Посоліть і поперчіть.
  8. Злегка збийте яйце.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 8
  9. З пшоняної маси зліпіть круглий коржик завтовшки 0,5 см, діаметром 7-8 см. На центр коржика покладіть повну чайну ложечку грибної начинки і защипайте у вигляді кульки. Продовжуйте так, поки не закінчиться пшоняна маса і начинка.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 9Лепимо крокети
  10. Розігрійте олію у фритюрниці або каструльці. Смажити можна починати, коли крапля води, що потрапила у фритюр видає гучний тріск.
  11. Підготовлені крокети спочатку вмочайте в збите яйце, а потім обкачуйте в сухарях і обсмажуйте у фритюрі до золотавого кольору. Стежте, щоб масло не почало горіти.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 11Обкачуємо крокети у сухарях
  12. Готові крокети викладайте на паперовий рушник.
    Приготування крокет з пшона з грибами. Етап 12
  13. Подавайте крокети із зеленню або гарніруйте ними м’ясо.

12-15 штук

Рубрика: Другі страви

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Крокети з пшона з грибами»

Сторінки « [1] 2

  1. 16.02.2013, 19:15 /ксюша

    отличный рецепт :wink:

  2. 23.12.2011, 19:13 /Anonymous

    Вкусно, и всем домашним понравилось, спасибо

  3. 30.01.2011, 14:03 /Наталія

    Мені дуже сподобалось! Люблю усі страви з грибів і цибулі, а пшоняна каша сюди як найкраще підійшла! Мені здається, тим, хто полюбляє ці продукти окремо, вони і у цих крокетах будуть до смаку! :D

  4. 30.09.2010, 13:15 /НАдежда

    Сегодня же попробуем, а завтра удивим сотрудников!!!!!!!!!

  5. 20.03.2010, 21:01 /Галя (Relax.UA)

    Ирина, из этого количества продуктов получается 12-15 крокетов в зависимости от их размера. Мы сочли, что на порцию идет 2-3 крокета и написали 6 порций. это и ввело вас в заблуждение. Жаль, что вы их все не осилили, но радует то, что приготовленные экземпляры отправились в рот, а не в мусор. Количество крокетов в рецепте уже исправлено.

  6. 20.03.2010, 19:35 /ирина

    неправильно выразилась, вкус - ожидаемый, т. е. когда ешь, сразу понятно из каких продуктов они приготовлены. Загадка, действидельно, в цельном шарике. ;)

  7. 20.03.2010, 19:26 /ирина

    Вчера приготовила. Спасибо, интересный рецепт. :) Но есть одно “но”- т. к. это было одним из нескольких блюд, я расчитывала приготовить 6 крокетов, а начинки и теста получилось разв в 10 больше, может опечатка в рецепте?

    1шт - вполне достаточно на порцию, и много их не сьешь.

    На столе смотрится загадочно, особенно если подать, оформив, так-же, как и на фото. Рекомендую. :)

    Р. s. : по вкусу - особого восторга не получила, как гарнир - прикольно и необычно. И еще советую всем обратить внимание на пропорцию, особенно если потом некуда будет деть излишки, кроме как в мусорное ведро.

  8. 06.02.2010, 21:39 /Елена

    у вас просто прекрасный сайт и очень оригинальные рецепты! спасибо создателям!

  9. 17.07.2009, 15:04 /Галя (Relax.UA)

    MARYA ISKUSNICA, спасибо за признательность. Рецепты, размещенные на сайте выбираются, создаются, испытываются, фотографируются и описываются самими создателями сайта - большими поклонниками кулинарного искусства. Так что, мы счастливы, что вам нравится. Вкус грибов, на наш взгляд, подчеркивается небольшим к-ом чеснока, главное не перебрать. Вы можете присылать свои рецепты на наш форум.

  10. 17.07.2009, 10:58 /MARYA ISKUSNICA

    Всегда боялась браться за такое, как казалось, сложное дело. Но описание сделано так подробно, что страхи улетучились! Только не понимаю, зачем в грибы добавляют чеснок. У грибов
    есть свой, ярковыраженный аромат! Хотелось выразиь признательность за ясное описание автору.
    Но есть вопрос к администрации: почему не указывается, хотя бы имя, приславшего рецепта?
    Так хочется поблагодарить человекОВ!

Сторінки « [1] 2

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Курячий штрудель з цитрусовим соусом
Курячий штрудель з цитрусовим соусом
Курячі кошики з грибами
Курячі кошики з грибами
Курячий рулет з савойською капустою
Курячий рулет з савойською капустою
М’ясні рулетики з копчениною і солоними огірками
М’ясні рулетики з копчениною і солоними огірками

Новости LadyUA

Что убивает любовь?

Что убивает любовь?

У каждой из нас есть свой жизненный опыт, а значит − и ответ на это сложный вопрос. Порой причины расставаний бываю поверхностными, порой − слишком глубокими. Попробуй, угадай! [...]

3 рецепта с дымком для пикника

3 рецепта с дымком для пикника

Отправляясь на праздничный или просто дружеский пикник, не забудьте обновить запас рецептов, которыми можно не просто накормить на природе, но и приятно удивить. Например… [...]

Путешествие во времени от Dior

Путешествие во времени от Dior

Коллекция высокой моды осень-2014, созданная модельером Рафом Симонсом, стала своеобразным путешествием в мир моды. Зрители на показе несколько раз совершили путешествие в прошлое, с надеждой попасть в будущее [...]

Ресторани пропонують

Сезон полювання відкрито!

Сезон полювання відкрито!

«Рестоград Імперія» запрошує насолодитися новинками меню в поєднанні з винами французьких виноробів [...].

Літнє меню: апетитно, легко та вишукано!

Літнє меню: апетитно, легко та вишукано!

Шеф-кухар ресторану-клубу «5 елемент» презентує гостям шістнадцять нових оригінальних страв [...].

Нове сезонне меню в ресторані «Панорама»

Нове сезонне меню в ресторані «Панорама»

Скуштуйте наше нове кавунно-динне меню – акорд свіжості та вишуканого смаку серед спекотного літа! [...].

Останні відгуки:
Запіканка з гарбуза з яблуками
/ 2-09-14, 12:17 / Юлия :
делала 1 раз (забыла про сухари в тыкву, получилась жидковатым слой тыквы), для яблок 1/2 […]
Хачапурі
/ 1-09-14, 21:32 / Людмила :
Очень вкусно, быстро. Но на мой вкус чеснока можно побольше. Спасибо за рецепт. […]
Вареники з картоплею
/ 1-09-14, 19:03 / пуся :
Очень вкусно получилось :wink: […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 1-09-14, 16:04 / Анна :
Испечь на следующий день ещё одну пиццу или даже в этот же день :wink: […]
Морквяний торт
/ 31-08-14, 16:09 / Нина :
Спасибо за рецепт . Мне очень понравился! Я уже несколько раз его готовила! :lol: […]
Торт «Зебра»
/ 31-08-14, 11:14 / Сашуля :
Рецепт офигительный я уже давно готовила зебру, но не когда не думала приготовить его и […]