Кутя

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.9 (52 голоса)

Плоди поля, городу і саду - застава багатства в новому році

Кутя

Вам знадобиться:

Кутя. Інгредієнти

  • 1 склянка пшениці
  • 4 склянка води
  • 70 г маку
  • 70 г подрібнених горіхів
  • 1/4 склянки родзинок
  • мед на смак (2-4 ст. ложки)
  • кип’ячена вода для розведення меду

Спосіб приготування:

  1. На базарі можна купити вже підготовлену пшеницю, яка вариться швидше, ніж необроблена. Підготувати її можна і самостійно. Переберіть зерна пшениці, промийте їх і висушіть в теплій, але не гарячій духовці. Коли пшениця просохне, злегка побризкайте її водою, покладіть в полотняний мішечок або ступку і товчіть макогоном, поки оболонки зерен не облущаться. Знову промийте пшеницю і замочіть на ніч в холодній воді.
  2. Наступного дня промийте пшеницю, залийте свіжій водою і варіть її на найменшому вогні до м’якості, періодично помішуючи і при необхідності підливаючи воду. Можна перекласти пшеницю в горщик і томити в духовці, підливаючи воду.
  3. Поки вариться пшениця, залийте кип’ятком мак і залиште на 1 час. Потім воду злийте, додайте трохи цукру і розітріть мак добіла товкачем в ступці або міксером з насадкою-ножем.
    Розтираємо макГотовий мак
  4. Родзинки помийте, залийте окропом хвилин на 20, щоб родзинки набрякли, потім воду відцідіть.
  5. Мед трохи розведіть кип’яченою водою.
  6. Змішайте зварену пшеницю, товчений мак, родзинки, горіхи і розведений мед.
    Змішуємо кутю

Примітка: Кутю не можна зберігати довго, оскільки мед може заграти. Якщо ви плануєте їсти кутю не одразу, зберігайте її без меду, а мед додайте незадовго перед подачею до столу.

Кількість порцій: 6.
Час приготування: 40 хв.
Рубрика: Солодкі страви

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Кутя»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 9

  1. 13.01.2015, 14:36 /Тетяна

    Моя свекрушечка таку робе дуже смачнюща!!!

  2. 06.01.2015, 19:33 /Anonymous

    А я зараз попробую :lol:

  3. 06.01.2015, 15:18 /Людмила

    Вже не перший рік готую кутю саме за цим рецептом! Дуууже смачно! Кращої куті я не їла!

  4. 06.01.2015, 10:50 /Дзімув

    Дзинькую!!!

  5. 06.01.2015, 10:11 /сергей

    всё так же но я ещё 2-3 ст л жарю муку до молочнокофейного цвета. попробуйте

  6. 06.01.2015, 00:23 /Алька

    Думаю буде смачно!))

  7. 05.01.2015, 21:19 /Наталя

    Рецепт куті традиційний. Кутя дуже смачна! Звичайно за бажанням можна додати вишні і сушку. В кожного свій смак. Головне, щоб кутя була на святковому столі і господиня готувала її з любов’ю та “чистими” думками. Смачної Вам куті! Веселих свят!

  8. 05.01.2015, 19:42 /Anonymous

    Класс :D

  9. 05.01.2015, 17:04 /ал

    ну что ж попробуем, надеюсь все получится :-) !

  10. 05.01.2015, 03:10 /Anonymous

    –і залиште на 1 час–

    А можна залишити на 1 годину? :evil:
    Чи то буде задовго?

    • 12.01.2015, 22:49 / абабагаламага

      так, але то вже буде не автентічна азіровська кутія, а геть якась українська обрядова страва :lol:

Сторінки « [1] 2 3 4 5 9

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Jimmy Choo: весна под каблуком

Jimmy Choo: весна под каблуком

Весенняя коллекция обуви популярного малайзийского дизайнера дает четко понять: красоты много е бывает, как и мужчин под вашим каблуком [...]

23-27 марта: интенсивный 5-дневный курс «Директор предприятия индустрии красоты»

23-27 марта: интенсивный 5-дневный курс «Директор предприятия индустрии красоты»

23-27 марта в Международной Школе владельцев и директоров предприятий индустрии красоты «Beauty Salon Boss» пройдут занятия на 9-м интенсивном 5-дневном курсе «Директор предприятия индустрии красоты» + Годовая поддержка + Программа работы в кризис [...]

Уникальное предложение по наращиванию волос!

Уникальное предложение по наращиванию волос!

Если вашим локонам не хватает блеска, объема и красоты, в нашем салоне вы сможете осуществить свою давнюю мечту − создать прическу как у голливудской звезды. [...]

Ресторани пропонують

Страви на виніс від ресторану «Баграті»

Страви на виніс від ресторану «Баграті»

Замовляйте у нас страви з 10% знижкою і пригощайте своїх гостей вдома! [...].

Органік-меню в ресторані «Пивний Сад»

Органік-меню в ресторані «Пивний Сад»

Представляємо сторінку страв з екологічно чистих продуктів та натуральні вина з виноробницького господарства князя П.Н. Трубецького [...].

Доброго ранку, Solomia!

Доброго ранку, Solomia!

Щодня в ресторані діє спеціальне меню сніданків, у тому числі – знижка -50% на гарячі напої [...].

Останні відгуки:
Морквяний торт
/ 30-01-15, 5:56 / фарзона :
Вкуснинка […]
Торт «Монастирська хата»
/ 29-01-15, 19:13 / Ірина :
дійсно правдивий рецепт, дякую :!: :D супер :P […]
Торт «Монастирська хата»
/ 29-01-15, 18:43 / Ірина :
Пекла на день народження доньки вийшов чудовий, дякую дійсно правдивий рецепт тільки смужки робила 5х26 […]
Домашні пельмені з м’ясом
/ 29-01-15, 14:28 / Anonymous :
спасиба […]
Домашні пельмені з м’ясом
/ 29-01-15, 12:43 / Андрей Стариков :
Спасибо за рецепт, а вот я начинку делаю так, 400гр говядины, 200гр конины (с жирком), […]
Торт «Монастирська хата»
/ 29-01-15, 12:19 / юлия :
Тортик просто ням- ням, вкуснятина. […]