Кулеб’яка з капустою

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 5 (24 голоса)

Винятково смачний і красивий традиційний російський пиріг

Кулеб'якаЗбільшити

Вам знадобиться:

Кулеб'яка. Інгредієнти

  • тісто для кулеб’як
  • 1 кг свіжої капусти
  • 3 яйця
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч. ложка з гіркою солі
  • 3 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

  1. Поки тісто для кулеб’яки підходить, приготуйте начинку. Нашаткуйте капусту на шатківниці або за допомогою ножа.
  2. Налийте на сковороду олію, покладіть капусту і прожарте протягом 10-15 хвилин, помішуючи, щоб капуста не пригоріла. Готовність капусти залежить від сорту капусти. Вона не повинна бути зовсім м’якою.
    Обсмажуємо капусту
  3. Зваріть 3 яйця круто і подрібніть їх.
  4. Додайте в капусту яйця, сіль і цукор.
    Змішуємо начинку
  5. Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто (залиште трохи тіста на прикраси) і розкотіть по довжині дека або листа (товщиною 1 см, а по ширині 20-25 см).
    Розкочуємо тісто
  6. Покладіть на середину тіста начинку смугою.
    Кладемо начинку
  7. Підніміть краї тіста, з’єднайте їх і зробіть шов.
    Закриваємо пиріг
  8. Покладіть руки під кінці кулеб’яки і акуратно переверніть її на деко, змащене маслом, швом вниз.
    Викладаємо на деко
  9. Зробіть із тіста, що залишилося, джгутики.
    Робимо джгутики
  10. Прикрасьте ними кулеб’яку. Щоб вони добре трималися, їх потрібно змастити з нижнього боку яйцем.
  11. Після цього поставте кулеб’яку в тепле місце, закрийте тканиною і дайте їй трохи підійти.
  12. Змастіть кулеб’яку збитим яйцем. Зробіть в двох-трьох місцях проколи ножем для виходу пари під час випічки.
    Змазуємо яйцем
  13. Нагрійте духовку до 190°С і випікайте кулеб’яку 35-45 хвилин.
  14. Якщо під час випічки зарум’янюється тільки один кінець кулеб’яки, розверніть деко, а якщо почне підгорати зверху, накрийте вологим папером.
  15. Щоб дізнатися, чи готова кулеб’яка, проткніть тісто дерев’яною паличкою, і якщо на паличці, вийнятій з кулеб’яки, немає тіста і вона суха, то кулеб’яка готова.
    Готова кулеб'яка
  16. Кулеб’яку зніміть з дека, накрийте рушником, щоб вона, остигаючи, зберегла м’яку скориночку. Наступного дня кулеб’яку можна підігріти на сковороді на невеликій кількості вершкового масла.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Кулеб’яка з капустою»

Сторінки « [1] 2 3 4

  1. 15.10.2014, 16:12 /Anonymous

    дякую :D

  2. 24.09.2014, 13:26 /ирина

    никогда не писала отзывы, а тут решила написать. Рецепт - шедевр. Ничего лишнего. Все вышло как в сказке с первого раза. Только вместо одной кулебяки пришлось две слепить (и не маленькие), что очень пригодилось-одну сыну с невесткой отдала. Муж первый оценил-съел аж три куска! Пропеклись за 30 минут. Спасибо за рецепт, сохраню для себя.

  3. 26.04.2014, 23:47 /Люся

    Дуууже смачний пиріг. Тісто легке, повітряне, смачнюще. Я зробила один великий пиріг, вийшов пирожище ))))8O Краще з такої порції робити дві кулебяки. Дякую господині! :-)

  4. 04.02.2014, 16:41 /Anonymous

    прикольний сайтик з рецептами :D

  5. 02.02.2014, 19:42 /Елена

    Все идеально, что тесто, что начинка, спасибо!

  6. 29.09.2013, 20:46 /оксане

    спасибо , за традицию швов.

  7. 31.08.2013, 14:59 /Светлана

    спасибо за рецепт :D

  8. 26.08.2013, 09:19 /Лариса

    Рецептик супер!Очень вкусно!Советую всем!

  9. 19.03.2013, 13:19 /оксана

    буду сейчас готовить. думаю понравиться

  10. 09.03.2013, 17:59 /АЛЁНА

    Я ТОЖЕ ДЕЛАЮ С СОЛЁНОЙ КАПУСТОЙ ПРИКОЛЬНО ПОЛУЧАЕТСЯ.

Сторінки « [1] 2 3 4

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пиріг з капустою
Пиріг з капустою

Новости LadyUA

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Осень и зима провоцируют не только стресс, но и появление лишнего веса. В большинстве случаев, первое ведет за собой второе. Когда вам в очередной раз захочется скрасить серость чем-то вкусным, будьте внимательны [...]

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Совсем скоро настает такой долгожданный период новогодних  праздников. В это время всем хочется волшебства, а также новых впечатлений. Специально для своих любимых клиентов сеть центров лазерной эпиляции и косметологии Люменис представляет новую захватывающую акцию [...]

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Оцените все преимущества аппаратного маникюра в нашем салоне! Безопасный,  современный, качественный маникюр стал еще доступнее! [...]

Ресторани пропонують

Найсмачніші бургери в ресторані «Балалайка»

Найсмачніші бургери в ресторані «Балалайка»

Насолодитеся неповторним смаком булочки з кунжутом, соковитого м’яса й овочів! [...].

Roll House дарує гастрономічне задоволення ласунам

Roll House дарує гастрономічне задоволення ласунам

Найбільш домашній ресторан у Києві запрошує гостей покуштувати натуральні чаї з оригінальними десертами від шеф-кухаря! [...].

Справжня італійська піца в ресторані Camorra

Справжня італійська піца в ресторані Camorra

Приходьте і спробуйте смачну піцу від нашого шеф-кухаря. Різноманітність смаків Вас порадує! [...].

Останні відгуки:
Вареники з картоплею
/ 17-12-14, 20:49 / юля :
Сода должна быть гашеная или нет? […]
Оладки з яблуками
/ 17-12-14, 17:22 / Катя :
очень вкусно получилось, только не сильно сладкие, но ничего мой ребёнок кушал и так. :P […]
Сирна запіканка
/ 17-12-14, 17:13 / Іринка :
Ще в духовці, але вже слинка котиться)))) […]
Салат «Цезар»
/ 17-12-14, 13:59 / 110812bonita :
Спасибо за рецепт такого прекрасного салата! Мы с мужем очень его любим за нежный богатый […]
Оселедець під шубою
/ 17-12-14, 9:02 / Маряна :
дуже смачно […]
Медовий торт
/ 17-12-14, 6:27 / Anonymous :
Отлично получилось. Спасибо за рецепт! […]