Кулеб’яка з капустою

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 5 (24 голоса)

Винятково смачний і красивий традиційний російський пиріг

Кулеб'якаЗбільшити

Вам знадобиться:

Кулеб'яка. Інгредієнти

  • тісто для кулеб’як
  • 1 кг свіжої капусти
  • 3 яйця
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч. ложка з гіркою солі
  • 3 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

  1. Поки тісто для кулеб’яки підходить, приготуйте начинку. Нашаткуйте капусту на шатківниці або за допомогою ножа.
  2. Налийте на сковороду олію, покладіть капусту і прожарте протягом 10-15 хвилин, помішуючи, щоб капуста не пригоріла. Готовність капусти залежить від сорту капусти. Вона не повинна бути зовсім м’якою.
    Обсмажуємо капусту
  3. Зваріть 3 яйця круто і подрібніть їх.
  4. Додайте в капусту яйця, сіль і цукор.
    Змішуємо начинку
  5. Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто (залиште трохи тіста на прикраси) і розкотіть по довжині дека або листа (товщиною 1 см, а по ширині 20-25 см).
    Розкочуємо тісто
  6. Покладіть на середину тіста начинку смугою.
    Кладемо начинку
  7. Підніміть краї тіста, з’єднайте їх і зробіть шов.
    Закриваємо пиріг
  8. Покладіть руки під кінці кулеб’яки і акуратно переверніть її на деко, змащене маслом, швом вниз.
    Викладаємо на деко
  9. Зробіть із тіста, що залишилося, джгутики.
    Робимо джгутики
  10. Прикрасьте ними кулеб’яку. Щоб вони добре трималися, їх потрібно змастити з нижнього боку яйцем.
  11. Після цього поставте кулеб’яку в тепле місце, закрийте тканиною і дайте їй трохи підійти.
  12. Змастіть кулеб’яку збитим яйцем. Зробіть в двох-трьох місцях проколи ножем для виходу пари під час випічки.
    Змазуємо яйцем
  13. Нагрійте духовку до 190°С і випікайте кулеб’яку 35-45 хвилин.
  14. Якщо під час випічки зарум’янюється тільки один кінець кулеб’яки, розверніть деко, а якщо почне підгорати зверху, накрийте вологим папером.
  15. Щоб дізнатися, чи готова кулеб’яка, проткніть тісто дерев’яною паличкою, і якщо на паличці, вийнятій з кулеб’яки, немає тіста і вона суха, то кулеб’яка готова.
    Готова кулеб'яка
  16. Кулеб’яку зніміть з дека, накрийте рушником, щоб вона, остигаючи, зберегла м’яку скориночку. Наступного дня кулеб’яку можна підігріти на сковороді на невеликій кількості вершкового масла.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Кулеб’яка з капустою»

Сторінки « [1] 2 3 4

  1. 26.04.2014, 23:47 /Люся

    Дуууже смачний пиріг. Тісто легке, повітряне, смачнюще. Я зробила один великий пиріг, вийшов пирожище ))))8O Краще з такої порції робити дві кулебяки. Дякую господині! :-)

  2. 04.02.2014, 16:41 /Anonymous

    прикольний сайтик з рецептами :D

  3. 02.02.2014, 19:42 /Елена

    Все идеально, что тесто, что начинка, спасибо!

  4. 29.09.2013, 20:46 /оксане

    спасибо , за традицию швов.

  5. 31.08.2013, 14:59 /Светлана

    спасибо за рецепт :D

  6. 26.08.2013, 09:19 /Лариса

    Рецептик супер!Очень вкусно!Советую всем!

  7. 19.03.2013, 13:19 /оксана

    буду сейчас готовить. думаю понравиться

  8. 09.03.2013, 17:59 /АЛЁНА

    Я ТОЖЕ ДЕЛАЮ С СОЛЁНОЙ КАПУСТОЙ ПРИКОЛЬНО ПОЛУЧАЕТСЯ.

  9. 03.03.2013, 15:33 /Сергей

    Рецептик чудо, семья с прогулки прийдёт и съедим!!!
    Спасибо!!!!!!!!!!!!!!! :D

  10. 03.03.2013, 12:23 /Нина

    Замесила тесто, но результат пока не знаю, позже напишу

Сторінки « [1] 2 3 4

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пиріг з капустою
Пиріг з капустою

Новости LadyUA

3 рецепта с дымком для пикника

3 рецепта с дымком для пикника

Отправляясь на праздничный или просто дружеский пикник, не забудьте обновить запас рецептов, которыми можно не просто накормить на природе, но и приятно удивить. Например… [...]

Путешествие во времени от Dior

Путешествие во времени от Dior

Коллекция высокой моды осень-2014, созданная модельером Рафом Симонсом, стала своеобразным путешествием в мир моды. Зрители на показе несколько раз совершили путешествие в прошлое, с надеждой попасть в будущее [...]

Спа-центр «Мисливський двір» начинает работу!

Спа-центр «Мисливський двір» начинает работу!

С 25 августа мы ждем ценителей качественного отдыха, полезного для души и тела. Каждому посетителю в день открытия − чашка ароматного чая! Ждем вас! [...]

Ресторани пропонують

Новинки меню ресторану «Бабай Комора»

Новинки меню ресторану «Бабай Комора»

Куштуйте наші гарячі пательні – шиплячу та ароматну смажену картопельку з різноманітними добавками: м’ясом, рибою, овочами [...].

Cмачні та корисні комплексні сніданки в еко-ресторані «Батьківська хата»

Cмачні та корисні комплексні сніданки в еко-ресторані «Батьківська хата»

Вранці, з 06:00 до 10:00, ми подаємо гостям апетитні та збалансовані страви за 60 гривень! [...].

Ягоди по-крупному! Нове кавуново-динне меню в ресторані «Опера»

Ягоди по-крупному! Нове кавуново-динне меню в ресторані «Опера»

Скуштуйте нові ароматні, соковиті страви від шеф-кухаря з приголомшливим поєднанням інгредієнтів… [...].

Останні відгуки:
Морквяний торт
/ 31-08-14, 16:09 / Нина :
Спасибо за рецепт . Мне очень понравился! Я уже несколько раз его готовила! :lol: […]
Торт «Зебра»
/ 31-08-14, 11:14 / Сашуля :
Рецепт офигительный я уже давно готовила зебру, но не когда не думала приготовить его и […]
Рулетики з баклажанів з часниковою заправкою
/ 30-08-14, 18:46 / люба :
все дуже смачно вийшло :lol: […]
Оладки з яблуками
/ 30-08-14, 13:45 / таня :
дуже смачно :wink: :wink: […]
Оладки з яблуками
/ 30-08-14, 13:45 / таня :
я їх тільки що приготувала вийшло бомбезно :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: […]
Вареники з картоплею
/ 30-08-14, 13:27 / Наташа :
По-моему даже дети знают что любое тесто если его не посыпать хорошо мукой оно прилипнет, […]