Кулеб’яка з капустою

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 5 (24 голоса)

Винятково смачний і красивий традиційний російський пиріг

Кулеб'якаЗбільшити

Вам знадобиться:

Кулеб'яка. Інгредієнти

  • тісто для кулеб’як
  • 1 кг свіжої капусти
  • 3 яйця
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч. ложка з гіркою солі
  • 3 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

  1. Поки тісто для кулеб’яки підходить, приготуйте начинку. Нашаткуйте капусту на шатківниці або за допомогою ножа.
  2. Налийте на сковороду олію, покладіть капусту і прожарте протягом 10-15 хвилин, помішуючи, щоб капуста не пригоріла. Готовність капусти залежить від сорту капусти. Вона не повинна бути зовсім м’якою.
    Обсмажуємо капусту
  3. Зваріть 3 яйця круто і подрібніть їх.
  4. Додайте в капусту яйця, сіль і цукор.
    Змішуємо начинку
  5. Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто (залиште трохи тіста на прикраси) і розкотіть по довжині дека або листа (товщиною 1 см, а по ширині 20-25 см).
    Розкочуємо тісто
  6. Покладіть на середину тіста начинку смугою.
    Кладемо начинку
  7. Підніміть краї тіста, з’єднайте їх і зробіть шов.
    Закриваємо пиріг
  8. Покладіть руки під кінці кулеб’яки і акуратно переверніть її на деко, змащене маслом, швом вниз.
    Викладаємо на деко
  9. Зробіть із тіста, що залишилося, джгутики.
    Робимо джгутики
  10. Прикрасьте ними кулеб’яку. Щоб вони добре трималися, їх потрібно змастити з нижнього боку яйцем.
  11. Після цього поставте кулеб’яку в тепле місце, закрийте тканиною і дайте їй трохи підійти.
  12. Змастіть кулеб’яку збитим яйцем. Зробіть в двох-трьох місцях проколи ножем для виходу пари під час випічки.
    Змазуємо яйцем
  13. Нагрійте духовку до 190°С і випікайте кулеб’яку 35-45 хвилин.
  14. Якщо під час випічки зарум’янюється тільки один кінець кулеб’яки, розверніть деко, а якщо почне підгорати зверху, накрийте вологим папером.
  15. Щоб дізнатися, чи готова кулеб’яка, проткніть тісто дерев’яною паличкою, і якщо на паличці, вийнятій з кулеб’яки, немає тіста і вона суха, то кулеб’яка готова.
    Готова кулеб'яка
  16. Кулеб’яку зніміть з дека, накрийте рушником, щоб вона, остигаючи, зберегла м’яку скориночку. Наступного дня кулеб’яку можна підігріти на сковороді на невеликій кількості вершкового масла.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Кулеб’яка з капустою»

Сторінки « [1] 2 3 4

  1. 15.10.2014, 16:12 /Anonymous

    дякую :D

  2. 24.09.2014, 13:26 /ирина

    никогда не писала отзывы, а тут решила написать. Рецепт - шедевр. Ничего лишнего. Все вышло как в сказке с первого раза. Только вместо одной кулебяки пришлось две слепить (и не маленькие), что очень пригодилось-одну сыну с невесткой отдала. Муж первый оценил-съел аж три куска! Пропеклись за 30 минут. Спасибо за рецепт, сохраню для себя.

  3. 26.04.2014, 23:47 /Люся

    Дуууже смачний пиріг. Тісто легке, повітряне, смачнюще. Я зробила один великий пиріг, вийшов пирожище ))))8O Краще з такої порції робити дві кулебяки. Дякую господині! :-)

  4. 04.02.2014, 16:41 /Anonymous

    прикольний сайтик з рецептами :D

  5. 02.02.2014, 19:42 /Елена

    Все идеально, что тесто, что начинка, спасибо!

  6. 29.09.2013, 20:46 /оксане

    спасибо , за традицию швов.

  7. 31.08.2013, 14:59 /Светлана

    спасибо за рецепт :D

  8. 26.08.2013, 09:19 /Лариса

    Рецептик супер!Очень вкусно!Советую всем!

  9. 19.03.2013, 13:19 /оксана

    буду сейчас готовить. думаю понравиться

  10. 09.03.2013, 17:59 /АЛЁНА

    Я ТОЖЕ ДЕЛАЮ С СОЛЁНОЙ КАПУСТОЙ ПРИКОЛЬНО ПОЛУЧАЕТСЯ.

Сторінки « [1] 2 3 4

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пиріг з капустою
Пиріг з капустою

Новости LadyUA

Праздничная детоксикация

Праздничная детоксикация

Мы находимся в одном шаге от корпоративов, в двух − от новогоднего застолья. Стоит хорошенько подумать, а нужно ли все это организму [...]

Зимний гардероб 2014-2015: иметь обязательно

Зимний гардероб 2014-2015: иметь обязательно

Если у вас время, вдохновение и средства ходить по магазинам в поисках обновок, не спешите покупать первое попавшееся. Этот зимний сезон требует конкретики [...]

Скидка 20% на контурную пластику TEOSYAL

Скидка 20% на контурную пластику TEOSYAL

Мы уже готовы встречать Новы год с подарками для всех наших клиентов! Присоединяйтесь! Сезон скидок открыт! [...]

Ресторани пропонують

Зимові спеціалітети від Organic Café

Зимові спеціалітети від Organic Café

Зігрійтеся авторськими гарячими напоями, побалуйте себе ароматною випічкою та вишуканими шоколадними цукерками! [...].

Нове стейк-меню в La’Majo

Нове стейк-меню в La’Majo

З’явилася смачна пропозиція для шанувальників соковитого м’яса, філе птиці та риби… [...].

Страви на виніс від ресторану «Баграті»

Страви на виніс від ресторану «Баграті»

Замовляйте у нас страви з 10% знижкою і пригощайте своїх гостей вдома! [...].

Останні відгуки:
Торт «Зебра»
/ 27-01-15, 9:31 / Оксана :
Да, хороший тортик на каждый день, тортик из детства, мы его еще пропитывали сиропом. […]
Торт «Зебра»
/ 26-01-15, 23:20 / Анна Одесса :
Завтра испеку:-) […]
Деруни
/ 26-01-15, 23:19 / олег :
=) класненькие вкусные. […]
Торт «Монастирська хата»
/ 26-01-15, 22:11 / Лена :
А сметану пока она будет отцеживаться надо в холодильник убирать или нет? […]
Оладки з яблуками
/ 25-01-15, 20:18 / ольга :
Изумительные отладьи […]
Торт «Зебра»
/ 25-01-15, 17:42 / Наталья :
Очень вкусно получилось! Спасибо за рецепт! […]