Кулеб’яка з капустою

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.9 (27 голосів)

Винятково смачний і красивий традиційний російський пиріг

Кулеб'якаЗбільшити

Вам знадобиться:

Кулеб'яка. Інгредієнти

  • тісто для кулеб’як
  • 1 кг свіжої капусти
  • 3 яйця
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч. ложка з гіркою солі
  • 3 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

  1. Поки тісто для кулеб’яки підходить, приготуйте начинку. Нашаткуйте капусту на шатківниці або за допомогою ножа.
  2. Налийте на сковороду олію, покладіть капусту і прожарте протягом 10-15 хвилин, помішуючи, щоб капуста не пригоріла. Готовність капусти залежить від сорту капусти. Вона не повинна бути зовсім м’якою.
    Обсмажуємо капусту
  3. Зваріть 3 яйця круто і подрібніть їх.
  4. Додайте в капусту яйця, сіль і цукор.
    Змішуємо начинку
  5. Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто (залиште трохи тіста на прикраси) і розкотіть по довжині дека або листа (товщиною 1 см, а по ширині 20-25 см).
    Розкочуємо тісто
  6. Покладіть на середину тіста начинку смугою.
    Кладемо начинку
  7. Підніміть краї тіста, з’єднайте їх і зробіть шов.
    Закриваємо пиріг
  8. Покладіть руки під кінці кулеб’яки і акуратно переверніть її на деко, змащене маслом, швом вниз.
    Викладаємо на деко
  9. Зробіть із тіста, що залишилося, джгутики.
    Робимо джгутики
  10. Прикрасьте ними кулеб’яку. Щоб вони добре трималися, їх потрібно змастити з нижнього боку яйцем.
  11. Після цього поставте кулеб’яку в тепле місце, закрийте тканиною і дайте їй трохи підійти.
  12. Змастіть кулеб’яку збитим яйцем. Зробіть в двох-трьох місцях проколи ножем для виходу пари під час випічки.
    Змазуємо яйцем
  13. Нагрійте духовку до 190°С і випікайте кулеб’яку 35-45 хвилин.
  14. Якщо під час випічки зарум’янюється тільки один кінець кулеб’яки, розверніть деко, а якщо почне підгорати зверху, накрийте вологим папером.
  15. Щоб дізнатися, чи готова кулеб’яка, проткніть тісто дерев’яною паличкою, і якщо на паличці, вийнятій з кулеб’яки, немає тіста і вона суха, то кулеб’яка готова.
    Готова кулеб'яка
  16. Кулеб’яку зніміть з дека, накрийте рушником, щоб вона, остигаючи, зберегла м’яку скориночку. Наступного дня кулеб’яку можна підігріти на сковороді на невеликій кількості вершкового масла.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Кулеб’яка з капустою»

Сторінки « [1] 2 3 4 5

  1. 27.03.2015, 19:36 /анастасия

    Сегодня делала кулебяку по этому рецепту, только я в начинку добавила фарш, получилось очень вкусно, это была моя первая кулебяка ))))

  2. 05.03.2015, 01:21 /Людмила

    Спасибо за чудесный рецепт. Сейчас 4 часа утра, не могу уснуть набрела на ваш сайт, утром ОБЯЗАТЕЛЬНО испеку, капуста и яйца уже готовы. :D

  3. 02.03.2015, 17:12 /аня

    спасибо за рецепт. очень вкусненько=))))

  4. 31.01.2015, 21:55 /Anonymous

    просто отпад :P

  5. 15.10.2014, 16:12 /Anonymous

    дякую :D

  6. 24.09.2014, 13:26 /ирина

    никогда не писала отзывы, а тут решила написать. Рецепт - шедевр. Ничего лишнего. Все вышло как в сказке с первого раза. Только вместо одной кулебяки пришлось две слепить (и не маленькие), что очень пригодилось-одну сыну с невесткой отдала. Муж первый оценил-съел аж три куска! Пропеклись за 30 минут. Спасибо за рецепт, сохраню для себя.

  7. 26.04.2014, 23:47 /Люся

    Дуууже смачний пиріг. Тісто легке, повітряне, смачнюще. Я зробила один великий пиріг, вийшов пирожище ))))8O Краще з такої порції робити дві кулебяки. Дякую господині! :-)

  8. 04.02.2014, 16:41 /Anonymous

    прикольний сайтик з рецептами :D

  9. 02.02.2014, 19:42 /Елена

    Все идеально, что тесто, что начинка, спасибо!

  10. 29.09.2013, 20:46 /оксане

    спасибо , за традицию швов.

Сторінки « [1] 2 3 4 5

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пиріг з капустою
Пиріг з капустою

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Ягідна пора в ресторані Antwerpen!

Ягідна пора в ресторані Antwerpen!

Творіння нашого кондитера – ніжний чізкейк, меренга зі збитими вершками та ягодами… Солодкого багато не буває! [...].

Фірмові страви від шеф-кухаря ресторану «Таймаут»

Фірмові страви від шеф-кухаря ресторану «Таймаут»

Закуска зі смажених на грилі гребінців, салат з лисичками, шоколадний кекс – завітайте і покуштуйте цю та іншу смакоту! [...].

Сніданки в ресторані La Provincia

Сніданки в ресторані La Provincia

З 20 липня гості зможуть насолоджуватися вівсянкою, сирниками, млинцями та іншими апетитними ранковими стравами з нового меню! [...].

Останні відгуки:
Деруни
/ 31-07-15, 22:36 / Anonymous :
Очень вкусно […]
Оладки з яблуками
/ 31-07-15, 15:24 / оля :
Не дуже смачно […]
Вареники з картоплею
/ 31-07-15, 12:35 / Оленка :
Ням-ням люблю варенички, але додаю ще яйце […]
Терин зі свинини і курятини
/ 30-07-15, 13:42 / Ольга :
Самое вкусное вас ждет на Smachnogo. ua! […]
Торт «Зебра»
/ 30-07-15, 5:01 / Anonymous :
У меня торт не пропёкся, хотя был в духовке час при указанной температуре […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 29-07-15, 21:44 / Евеліна :
дуже смачно дякую за рецепт((((( мені сподобалось тісто бомба*!!!!! тільки її і готую смачне задоволення, […]