Кулеб’яка з капустою

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 5 (23 голоса)

Винятково смачний і красивий традиційний російський пиріг

Кулеб'якаЗбільшити

Вам знадобиться:

Кулеб'яка. Інгредієнти

  • тісто для кулеб’як
  • 1 кг свіжої капусти
  • 3 яйця
  • 1 ч. ложка цукру
  • 1 ч. ложка з гіркою солі
  • 3 ст. ложки олії

Спосіб приготування:

  1. Поки тісто для кулеб’яки підходить, приготуйте начинку. Нашаткуйте капусту на шатківниці або за допомогою ножа.
  2. Налийте на сковороду олію, покладіть капусту і прожарте протягом 10-15 хвилин, помішуючи, щоб капуста не пригоріла. Готовність капусти залежить від сорту капусти. Вона не повинна бути зовсім м’якою.
    Обсмажуємо капусту
  3. Зваріть 3 яйця круто і подрібніть їх.
  4. Додайте в капусту яйця, сіль і цукор.
    Змішуємо начинку
  5. Посипте робочу поверхню борошном, викладіть тісто (залиште трохи тіста на прикраси) і розкотіть по довжині дека або листа (товщиною 1 см, а по ширині 20-25 см).
    Розкочуємо тісто
  6. Покладіть на середину тіста начинку смугою.
    Кладемо начинку
  7. Підніміть краї тіста, з’єднайте їх і зробіть шов.
    Закриваємо пиріг
  8. Покладіть руки під кінці кулеб’яки і акуратно переверніть її на деко, змащене маслом, швом вниз.
    Викладаємо на деко
  9. Зробіть із тіста, що залишилося, джгутики.
    Робимо джгутики
  10. Прикрасьте ними кулеб’яку. Щоб вони добре трималися, їх потрібно змастити з нижнього боку яйцем.
  11. Після цього поставте кулеб’яку в тепле місце, закрийте тканиною і дайте їй трохи підійти.
  12. Змастіть кулеб’яку збитим яйцем. Зробіть в двох-трьох місцях проколи ножем для виходу пари під час випічки.
    Змазуємо яйцем
  13. Нагрійте духовку до 190°С і випікайте кулеб’яку 35-45 хвилин.
  14. Якщо під час випічки зарум’янюється тільки один кінець кулеб’яки, розверніть деко, а якщо почне підгорати зверху, накрийте вологим папером.
  15. Щоб дізнатися, чи готова кулеб’яка, проткніть тісто дерев’яною паличкою, і якщо на паличці, вийнятій з кулеб’яки, немає тіста і вона суха, то кулеб’яка готова.
    Готова кулеб'яка
  16. Кулеб’яку зніміть з дека, накрийте рушником, щоб вона, остигаючи, зберегла м’яку скориночку. Наступного дня кулеб’яку можна підігріти на сковороді на невеликій кількості вершкового масла.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Кулеб’яка з капустою»

Сторінки « [1] 2 3 4

  1. 26.04.2014, 23:47 /Люся

    Дуууже смачний пиріг. Тісто легке, повітряне, смачнюще. Я зробила один великий пиріг, вийшов пирожище ))))8O Краще з такої порції робити дві кулебяки. Дякую господині! :-)

  2. 04.02.2014, 16:41 /Anonymous

    прикольний сайтик з рецептами :D

  3. 02.02.2014, 19:42 /Елена

    Все идеально, что тесто, что начинка, спасибо!

  4. 29.09.2013, 20:46 /оксане

    спасибо , за традицию швов.

  5. 31.08.2013, 14:59 /Светлана

    спасибо за рецепт :D

  6. 26.08.2013, 09:19 /Лариса

    Рецептик супер!Очень вкусно!Советую всем!

  7. 19.03.2013, 13:19 /оксана

    буду сейчас готовить. думаю понравиться

  8. 09.03.2013, 17:59 /АЛЁНА

    Я ТОЖЕ ДЕЛАЮ С СОЛЁНОЙ КАПУСТОЙ ПРИКОЛЬНО ПОЛУЧАЕТСЯ.

  9. 03.03.2013, 15:33 /Сергей

    Рецептик чудо, семья с прогулки прийдёт и съедим!!!
    Спасибо!!!!!!!!!!!!!!! :D

  10. 03.03.2013, 12:23 /Нина

    Замесила тесто, но результат пока не знаю, позже напишу

Сторінки « [1] 2 3 4

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пиріг з капустою
Пиріг з капустою

Новости LadyUA

Высокая мода от Valentino: осень-2014

Высокая мода от Valentino: осень-2014

Нас ждет не просто красивая одежда, а настоящий культурологический экскурс. Дуэт дизайнеров, творящих под великим именем Valentino, подарил незабываемое зрелище, которое стоит времени и денег [...]

Стрижка в тренде: летняя легкость

Стрижка в тренде: летняя легкость

Летом сложно представить себя, накручивающей бигуди или наносящей лак для волос. Впрочем, женщины еще и не такое могут. Но лучше уж поменять стрижку, адаптировать свой внешний вид под условия природы. [...]

Обувь для кокеток: The Sophia Webster лето-2014

Обувь для кокеток: The Sophia Webster лето-2014

Женственная, элегантная, кокетливая − такой получилась летняя коллекция обуви от бренда The Sophia Webster. Хотя, главной характеристикой мы бы назвали все же эпатаж. Рассмотрим внимательнее [...]

Ресторани пропонують

Літнє меню від Alisa Music Club

Літнє меню від Alisa Music Club

Ресторан-караоке представляє сезонну пропозицію – еталон літньої свіжості, яскравості та корисного вітамінного заряду! [...].

«Пивна №1» запрошує друзів!

«Пивна №1» запрошує друзів!

Для великих компаній ми приготували «Рибну закуску» і тарілку «Курячі стріпси» [...].

22 – 27 липня: Спортивні трансляції в ресторані «Таймаут»

22 – 27 липня: Спортивні трансляції в ресторані «Таймаут»

Запрошуємо Вас і Ваших друзів на перегляд захоплюючих спортивних подій! [...].

Останні відгуки:
Суп з курячими фрикадельками
/ 18-07-14, 20:30 / Anonymous :
у вкусняшка […]
Кабачкові млинчики / Млинчики з кабачків
/ 18-07-14, 14:52 / Юлия :
Очень вкусно :-) Спасибо) […]
Деруни
/ 18-07-14, 14:14 / Наталя :
Я ще додаю після яєць ложку сметани або майонезу, а потім муку. […]
Торт «Монастирська хата»
/ 17-07-14, 14:20 / Клавдия Марихуановна :
Торт бесподобный! Сметаны или сливок я беру 500 - 600 гр. не один раз […]
Торт «Монастирська хата»
/ 17-07-14, 12:54 / ОЛЬГА :
Торт очень вкусный, самый любимый в нашей семье. .. на все праздники его делаю, только […]
Домашній майонез
/ 16-07-14, 21:21 / макс :
супер пупер майонез клас […]