Медовий торт

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (153 голоса)

Медові коржі чудово просочуються, а крем можна урізноманітнювати за смаком

Медовий тортЗбільшити

Для медових коржів вам знадобиться:Медовий торт. Інгредієнти

  • 470 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 повні ст. ложки меду
  • 3 ст. ложки молока
  • 130-140 г цукру
  • 1 ч. ложка соди без гірки
  • 1 щіпка солі

Для крему:Заварний крем. Інгредієнти

  • 1 літр 200 мл молока
  • 1 яйце + 2 яєчних жовтки
  • 3 ст. ложки борошна
  • 150-170 г цукру
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру або ванілін на кінчику ч. ложки
  • 100 г вершкового масла
  • сік 1/2 лимона (за бажанням)

Спосіб приготування:

Коржі.

  1. Покладіть в літрову каструльку вершкове масло, мед, цукор, 2 ложки молока (одну ложку залиште, щоб розвести соду). Поставте цю каструльку в іншу, велику каструлю з водою. Нагрійте суміш до 50-60 С до повного розчинення масла.
    Змішуємо цукор, мед та маслоДодаємо молоко
  2. Яйця збийте з щіпкою солі. Додайте збиті яйця в медову суміш, постійно помішуючи.
    Збиваємо яйця
  3. Розведіть соду в молоці, що залишилося (щоб вона змішувалася з тестом без грудок), додайте до медової суміші, розмішайте, ще трохи прогрійте і знімайте з вогню.
    Розводимо соду у молоціДодаємо соду з молоком
  4. Коли суміш охолоне до теплого стану, поступово додайте половину належної за рецептом борошна, добре перемішайте.
    Додаємо половину борошна
  5. Коли тісто охолоне майже до кімнатної температури, додайте борошно, що залишилося, і гарненько вимісіть тісто. На цьому етапі тісто липке та м’яке, але після охолодження воно набуває потрібної щільністї.
    Додаємо залишки борошна
  6. Викладіть тісто на кулінарну плівку, загорніть в ковбаску і помістіть на холод на кілька годин, а краще на ніч.
    Загортаємо тісто
  7. Охолоджене тісто розділіть на 6-7 частин (залежно від бажаного діаметру торта).
    Розділяємо дісто
  8. На добре підсипанїй борошном дошці розкачайте кожен шматок тісту в коло потрібного діаметру.
    Розкочуємо тісто
  9. Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко. Обріжте тісто за потрібним розміром, поколіть виделкою, щоб корж менше деформувався і випікайте в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Після кожного коржа охолоджуйте деко холодною водою.
    Можна обрізати вже спечені коржі, тоді їх край буде краще вбирати крем і буде таким же м’яким і ніжним, як і середина. Робити це потрібно, коли коржі ще гарячі і еластичні, тому що після охолодження вони тверднуть і можуть кришитися.
    Підрівнюємо коржСпечений корж
  10. Залишки тісту від кожного коржа збирайте разом на ще один корж, а залишки від самого останнього спечіть і використовуйте для обсипання.
  11. Заварний крем.

  12. Закип’ятіть і потім охолодіть склянку молока з усього молока, яке потрібне за рецептом.
  13. Борошно змішайте з третиною цукру (щоб воно легше змішувалося з молоком), додайте в нього охолоджене кип’ячене молоко.
    Змішуємо борошно та молоко
  14. Розітріть яйце і жовтки з цукром, що залишився добіла.
    Розтираємо жовтки з цукром
  15. Додайте жовткову суміш у борошняну, гарненько розмішайте, щоб маса була абсолютно однорідною, без грудок.
  16. Молоко, що залишилося, закип’ятіть і, постійно помішуючи, влийте в нього жовтково-борошняну суміш. Коли крем загусне, зніміть каструлю з вогню.
    Варимо крем
  17. Коли крем злегка охолоне, додайте до нього вершкове масло, нарізане на шматочки, та розмішуйте, поки воно не розчиниться.
  18. Додайте в крем лимонний сік або будь-який інший ароматизатор за смаком (лікер, коньяк).
  19. Складання торта.

  20. Теплим кремом намазуйте коржі (на кожен корж піде приблизно 3-4 повні столові ложки крему) і накривайте зверху наступним коржем.
    Накладаємо кремНакриваємо коржем
  21. Коли всі коржі закінчаться, намажте кремом верх і боки торта.
    Зібраний торт
  22. Залишки спеченого тіста подрібніть в крихту, обсипте нею торт зверху і з боків.
    Робимо крихтуОбсипаємо торт
  23. Залиште торт просочуватися на декілька годин, а ще краще на ніч.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Медовий торт»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 18Allow phonetic typingПозитивні (92) Негативні (2)

  1. 22.08.2014, 10:50 /Anonymous

    а можна замисть сливочного масна маргарин

    • 24.08.2014, 20:54 /

      В тісто можна, особливо враховуючі теперішню якість масла, різницю не відчуєте. А от у крем краще масло, щоб молочний смак переважав, а не маргариновий.

  2. 05.08.2014, 21:42 /sveta

    Jdat 2 dnya?))))

  3. 21.07.2014, 13:04 /ГУЛНУРА

    класс :P

  4. 19.06.2014, 16:20 /Anonymous

    не обязательно его так сильно остужать, если вы начнете делать сразу, без колбаски, то получится ни чуть не хуже :)

  5. 13.06.2014, 18:48 /Anonymous

    очень хороший рецепт!

  6. 01.06.2014, 15:37 /алина

    класний рецепт

  7. 22.05.2014, 10:22 /Яна

    Просто клас

  8. 14.05.2014, 10:01 /маша

    Мне не понравился. :(

  9. 29.04.2014, 12:22 /Anonymous

    получается, чтобы съесть этот торт надо ждать 2 дня?

  10. 05.04.2014, 18:34 /Anonymous

    прикольний тортик ы дуже смачний :D :D :D

Сторінки « [1] 2 3 4 5 18Allow phonetic typingПозитивні (92) Негативні (2)

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Осенняя коллекция сумок Gucci: только для богачей

Осенняя коллекция сумок Gucci: только для богачей

Иногда людей посещают неожиданные вопросы. Например, может ли сумка стоить больше 20 000 долларов? Да, что подтверждает бренд Gucci [...]

Что убивает любовь?

Что убивает любовь?

У каждой из нас есть свой жизненный опыт, а значит − и ответ на это сложный вопрос. Порой причины расставаний бываю поверхностными, порой − слишком глубокими. Попробуй, угадай! [...]

3 рецепта с дымком для пикника

3 рецепта с дымком для пикника

Отправляясь на праздничный или просто дружеский пикник, не забудьте обновить запас рецептов, которыми можно не просто накормить на природе, но и приятно удивить. Например… [...]

Ресторани пропонують

Лосось із димком від ресторану «Рибний базар»

Лосось із димком від ресторану «Рибний базар»

Запрошуємо скуштувати оригінальну смачну страву з феєричною подачею. Ми Вас здивуємо! [...].

У ресторані «Веселий Заєць» – нове меню сніданків

У ресторані «Веселий Заєць» – нове меню сніданків

Запрошуємо скуштувати найкорисніші та найсмачніші ранкові страви для прекрасного початку дня! [...].

Кожного дня – сюрприз від «НОР»

Кожного дня – сюрприз від «НОР»

Знижки на все меню кухні, на гриль-меню, на стейки, на суші та на десерти, акції на коктейлі… Дізнайтеся, коли поласувати смачненьким! [...].

Останні відгуки:
Ледачі вареники з сиру
/ 23-09-14, 13:15 / Валентина :
вместо муки надо класть манку, намного вкуснее ! […]
Домашні пельмені з м’ясом
/ 23-09-14, 11:24 / Оксана :
А борошна потрібно 300 грамів чи 3 стакани? Дякую. […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 23-09-14, 8:39 / анна :
Дякую за рецепт! […]
Яблучний пиріг з родзинками
/ 22-09-14, 22:30 / Наталия :
Первый раз пекла. .. и получилось отлично :oops: Очень всем рекомендую! […]
Овочевий суп зі шпинатом
/ 22-09-14, 22:26 / Наталия :
Этот суп восхитительный :P И легкий в приготовлении! То что надо. Спасибо […]
Ледачі вареники з сиру
/ 22-09-14, 20:14 / Anonymous :
Это где это видано ленивые вареники делать 25 минут вы умом тронулись! […]