Медовий торт

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (149 голосів)

Медові коржі чудово просочуються, а крем можна урізноманітнювати за смаком

Медовий тортЗбільшити

Для медових коржів вам знадобиться:Медовий торт. Інгредієнти

  • 470 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 повні ст. ложки меду
  • 3 ст. ложки молока
  • 130-140 г цукру
  • 1 ч. ложка соди без гірки
  • 1 щіпка солі

Для крему:Заварний крем. Інгредієнти

  • 1 літр 200 мл молока
  • 1 яйце + 2 яєчних жовтки
  • 3 ст. ложки борошна
  • 150-170 г цукру
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру або ванілін на кінчику ч. ложки
  • 100 г вершкового масла
  • сік 1/2 лимона (за бажанням)

Спосіб приготування:

Коржі.

  1. Покладіть в літрову каструльку вершкове масло, мед, цукор, 2 ложки молока (одну ложку залиште, щоб розвести соду). Поставте цю каструльку в іншу, велику каструлю з водою. Нагрійте суміш до 50-60 С до повного розчинення масла.
    Змішуємо цукор, мед та маслоДодаємо молоко
  2. Яйця збийте з щіпкою солі. Додайте збиті яйця в медову суміш, постійно помішуючи.
    Збиваємо яйця
  3. Розведіть соду в молоці, що залишилося (щоб вона змішувалася з тестом без грудок), додайте до медової суміші, розмішайте, ще трохи прогрійте і знімайте з вогню.
    Розводимо соду у молоціДодаємо соду з молоком
  4. Коли суміш охолоне до теплого стану, поступово додайте половину належної за рецептом борошна, добре перемішайте.
    Додаємо половину борошна
  5. Коли тісто охолоне майже до кімнатної температури, додайте борошно, що залишилося, і гарненько вимісіть тісто. На цьому етапі тісто липке та м’яке, але після охолодження воно набуває потрібної щільністї.
    Додаємо залишки борошна
  6. Викладіть тісто на кулінарну плівку, загорніть в ковбаску і помістіть на холод на кілька годин, а краще на ніч.
    Загортаємо тісто
  7. Охолоджене тісто розділіть на 6-7 частин (залежно від бажаного діаметру торта).
    Розділяємо дісто
  8. На добре підсипанїй борошном дошці розкачайте кожен шматок тісту в коло потрібного діаметру.
    Розкочуємо тісто
  9. Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко. Обріжте тісто за потрібним розміром, поколіть виделкою, щоб корж менше деформувався і випікайте в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Після кожного коржа охолоджуйте деко холодною водою.
    Можна обрізати вже спечені коржі, тоді їх край буде краще вбирати крем і буде таким же м’яким і ніжним, як і середина. Робити це потрібно, коли коржі ще гарячі і еластичні, тому що після охолодження вони тверднуть і можуть кришитися.
    Підрівнюємо коржСпечений корж
  10. Залишки тісту від кожного коржа збирайте разом на ще один корж, а залишки від самого останнього спечіть і використовуйте для обсипання.
  11. Заварний крем.

  12. Закип’ятіть і потім охолодіть склянку молока з усього молока, яке потрібне за рецептом.
  13. Борошно змішайте з третиною цукру (щоб воно легше змішувалося з молоком), додайте в нього охолоджене кип’ячене молоко.
    Змішуємо борошно та молоко
  14. Розітріть яйце і жовтки з цукром, що залишився добіла.
    Розтираємо жовтки з цукром
  15. Додайте жовткову суміш у борошняну, гарненько розмішайте, щоб маса була абсолютно однорідною, без грудок.
  16. Молоко, що залишилося, закип’ятіть і, постійно помішуючи, влийте в нього жовтково-борошняну суміш. Коли крем загусне, зніміть каструлю з вогню.
    Варимо крем
  17. Коли крем злегка охолоне, додайте до нього вершкове масло, нарізане на шматочки, та розмішуйте, поки воно не розчиниться.
  18. Додайте в крем лимонний сік або будь-який інший ароматизатор за смаком (лікер, коньяк).
  19. Складання торта.

  20. Теплим кремом намазуйте коржі (на кожен корж піде приблизно 3-4 повні столові ложки крему) і накривайте зверху наступним коржем.
    Накладаємо кремНакриваємо коржем
  21. Коли всі коржі закінчаться, намажте кремом верх і боки торта.
    Зібраний торт
  22. Залишки спеченого тіста подрібніть в крихту, обсипте нею торт зверху і з боків.
    Робимо крихтуОбсипаємо торт
  23. Залиште торт просочуватися на декілька годин, а ще краще на ніч.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Медовий торт»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 17Allow phonetic typingПозитивні (89) Негативні (2)

  1. 05.04.2014, 18:34 /Anonymous

    прикольний тортик ы дуже смачний :D :D :D

  2. 27.01.2014, 22:16 /Екатерина

    Мне очень понравился етот рецепт я ввосторге. . :roll:

  3. 10.01.2014, 19:23 /евгения

    класнй рецепт вкусно и быстро

  4. 08.01.2014, 11:30 /Anonymous

    незнаю готовить или нет :roll: :roll: :roll: :roll:

  5. 19.12.2013, 10:49 /Галя

    як називаеться тісто медовика????

  6. 21.11.2013, 09:25 /АНЯ

    ТОРТ ПРОСТО ШИК ВСЁ ПОЛУЧИЛОСЬ ПО РЕЦЕПТУ :!: :lol:

  7. 11.10.2013, 11:25 /Anonymous

    тортик просто супер))))))тесто отличное, для загустения хватило ему полежать в холодильнике 2 часа. Крем загустел сразу, намазывался хорошо, очень вкусный)У кого руки с правильного места торчат то согласно рецепту торт получится без проблем. .. :D

  8. 01.09.2013, 21:38 /Маша

    Все получилось- крем хороший коржи тоже ! Завтра у мужа день рождение будем пробовать ;) Спасибо

    P. S - Я добавила в крем пару ложек сметаны ))) по привычке что медовик со сметаной делали раньше мы;))) :P

  9. 06.08.2013, 15:48 /Резеда

    я крем делаю так: вареную сгущенку смешиваю со сливочным маслом. попробуйте очень вкусно

  10. 08.07.2013, 08:14 /00

    почему нет сгущенки

Сторінки « [1] 2 3 4 5 17Allow phonetic typingПозитивні (89) Негативні (2)

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Дизайнерские шалости: веселая квартира от Kate Spade

Дизайнерские шалости: веселая квартира от Kate Spade

Дизайнерский интерьер – понятие для каждого свое. Кто-то подразумевает под ним красные стены и черную мягкую мебель, шкуру зебры на полу, кто-то – огромные люстры, тяжелые портьеры и канделябры. Но для людей с хорошим чувством юмора и беззаботным отношением к жизни есть варианты гораздо интереснее [...]

Антистрессовый уход для лица и тела в Experience Spa

Антистрессовый уход для лица и тела в Experience Spa

Весна – идеальный сезон для оксигенации, очищения, балансирования и стимуляции энергии. Согласны? Тогда мы знаем, как вам помочь [...]

Чем подкрепиться в сезон диет

Чем подкрепиться в сезон диет

Быть стройной хочется всегда, как, впрочем, и кушать. Совместить два этих желания крайне сложно. Порой весной женщины решаются на самый строгий пересмотр гардероба, образа жизни и привычек питания. Но если от гречки и овсянки вы впадаете в депрессию, не спешите отчаиваться [...]

Ресторани пропонують

Смачна акція від кондитерського бутіка Domа

Смачна акція від кондитерського бутіка Domа

При замовленні кави з собою, Ви отримаєте в подарунок шоколадний батончик! [...].

Новий WOK-ланч у China White – смачно, швидко та корисно!

Новий WOK-ланч у China White – смачно, швидко та корисно!

Запрошуємо спробувати свіжі, корисні й апетитні обідні страви за 68 і 89 грн. [...].

Устричні вікенди в ресторані Indigo

Устричні вікенди в ресторані Indigo

У квітні по неділях приходьте пробувати висококласні устриці всього за 49 гривень! [...].

Останні відгуки:
Сирна запіканка
/ 17-04-14, 21:44 / Anonymous :
Дуже смачно, але без крохмалу смачніше. […]
Торт «Зебра»
/ 17-04-14, 21:22 / Anonymous :
клас торт :D :D :D […]
Паска
/ 17-04-14, 20:33 / Мария :
Сегодня сделала, все получилось!!! Спасибо за рецепт. […]
Паска
/ 17-04-14, 19:13 / Андрей :
180 градусов! :-) […]
Паска
/ 17-04-14, 18:54 / оксана :
Я собираюсь делать вторую порцию, кол-во сахара попробую немного увеличить, хотя они достаточно сладкие […]
Паска
/ 17-04-14, 18:47 / оксана :
Никогда ни то что не пекла, не пробовала такую вкусную здобу. Большое спасибо за рецепт! […]