Медовий торт

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (154 голоса)

Медові коржі чудово просочуються, а крем можна урізноманітнювати за смаком

Медовий тортЗбільшити

Для медових коржів вам знадобиться:Медовий торт. Інгредієнти

  • 470 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 повні ст. ложки меду
  • 3 ст. ложки молока
  • 130-140 г цукру
  • 1 ч. ложка соди без гірки
  • 1 щіпка солі

Для крему:Заварний крем. Інгредієнти

  • 1 літр 200 мл молока
  • 1 яйце + 2 яєчних жовтки
  • 3 ст. ложки борошна
  • 150-170 г цукру
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру або ванілін на кінчику ч. ложки
  • 100 г вершкового масла
  • сік 1/2 лимона (за бажанням)

Спосіб приготування:

Коржі.

  1. Покладіть в літрову каструльку вершкове масло, мед, цукор, 2 ложки молока (одну ложку залиште, щоб розвести соду). Поставте цю каструльку в іншу, велику каструлю з водою. Нагрійте суміш до 50-60 С до повного розчинення масла.
    Змішуємо цукор, мед та маслоДодаємо молоко
  2. Яйця збийте з щіпкою солі. Додайте збиті яйця в медову суміш, постійно помішуючи.
    Збиваємо яйця
  3. Розведіть соду в молоці, що залишилося (щоб вона змішувалася з тестом без грудок), додайте до медової суміші, розмішайте, ще трохи прогрійте і знімайте з вогню.
    Розводимо соду у молоціДодаємо соду з молоком
  4. Коли суміш охолоне до теплого стану, поступово додайте половину належної за рецептом борошна, добре перемішайте.
    Додаємо половину борошна
  5. Коли тісто охолоне майже до кімнатної температури, додайте борошно, що залишилося, і гарненько вимісіть тісто. На цьому етапі тісто липке та м’яке, але після охолодження воно набуває потрібної щільністї.
    Додаємо залишки борошна
  6. Викладіть тісто на кулінарну плівку, загорніть в ковбаску і помістіть на холод на кілька годин, а краще на ніч.
    Загортаємо тісто
  7. Охолоджене тісто розділіть на 6-7 частин (залежно від бажаного діаметру торта).
    Розділяємо дісто
  8. На добре підсипанїй борошном дошці розкачайте кожен шматок тісту в коло потрібного діаметру.
    Розкочуємо тісто
  9. Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко. Обріжте тісто за потрібним розміром, поколіть виделкою, щоб корж менше деформувався і випікайте в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Після кожного коржа охолоджуйте деко холодною водою.
    Можна обрізати вже спечені коржі, тоді їх край буде краще вбирати крем і буде таким же м’яким і ніжним, як і середина. Робити це потрібно, коли коржі ще гарячі і еластичні, тому що після охолодження вони тверднуть і можуть кришитися.
    Підрівнюємо коржСпечений корж
  10. Залишки тісту від кожного коржа збирайте разом на ще один корж, а залишки від самого останнього спечіть і використовуйте для обсипання.
  11. Заварний крем.

  12. Закип’ятіть і потім охолодіть склянку молока з усього молока, яке потрібне за рецептом.
  13. Борошно змішайте з третиною цукру (щоб воно легше змішувалося з молоком), додайте в нього охолоджене кип’ячене молоко.
    Змішуємо борошно та молоко
  14. Розітріть яйце і жовтки з цукром, що залишився добіла.
    Розтираємо жовтки з цукром
  15. Додайте жовткову суміш у борошняну, гарненько розмішайте, щоб маса була абсолютно однорідною, без грудок.
  16. Молоко, що залишилося, закип’ятіть і, постійно помішуючи, влийте в нього жовтково-борошняну суміш. Коли крем загусне, зніміть каструлю з вогню.
    Варимо крем
  17. Коли крем злегка охолоне, додайте до нього вершкове масло, нарізане на шматочки, та розмішуйте, поки воно не розчиниться.
  18. Додайте в крем лимонний сік або будь-який інший ароматизатор за смаком (лікер, коньяк).
  19. Складання торта.

  20. Теплим кремом намазуйте коржі (на кожен корж піде приблизно 3-4 повні столові ложки крему) і накривайте зверху наступним коржем.
    Накладаємо кремНакриваємо коржем
  21. Коли всі коржі закінчаться, намажте кремом верх і боки торта.
    Зібраний торт
  22. Залишки спеченого тіста подрібніть в крихту, обсипте нею торт зверху і з боків.
    Робимо крихтуОбсипаємо торт
  23. Залиште торт просочуватися на декілька годин, а ще краще на ніч.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Медовий торт»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 18Allow phonetic typingПозитивні (93) Негативні (2)

  1. 26.10.2014, 11:50 /кристина

    просто супер :-)

  2. 14.10.2014, 13:17 /Anonymous

    очень жидкое тесто, добавила 100 грм муки, лишних, посмотрим

  3. 22.08.2014, 10:50 /Anonymous

    а можна замисть сливочного масна маргарин

    • 24.08.2014, 20:54 /

      В тісто можна, особливо враховуючі теперішню якість масла, різницю не відчуєте. А от у крем краще масло, щоб молочний смак переважав, а не маргариновий.

  4. 05.08.2014, 21:42 /sveta

    Jdat 2 dnya?))))

  5. 21.07.2014, 13:04 /ГУЛНУРА

    класс :P

  6. 19.06.2014, 16:20 /Anonymous

    не обязательно его так сильно остужать, если вы начнете делать сразу, без колбаски, то получится ни чуть не хуже :)

  7. 13.06.2014, 18:48 /Anonymous

    очень хороший рецепт!

  8. 01.06.2014, 15:37 /алина

    класний рецепт

  9. 22.05.2014, 10:22 /Яна

    Просто клас

  10. 14.05.2014, 10:01 /маша

    Мне не понравился. :(

Сторінки « [1] 2 3 4 5 18Allow phonetic typingПозитивні (93) Негативні (2)

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Боремся с депрессией

Боремся с депрессией

Осенняя депрессия уязвима! Как, впрочем, и любая другая. Секрет успеха прост: нужно чаще давать себе отдыхать и расслабляться [...]

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Ресторани пропонують

Сезон шашлику в «Кловському»

Сезон шашлику в «Кловському»

Спробуйте шашлик із соковитої свинини, ніжної телятини, філе курочки, з рибою та овочами! [...].

Насолоджуйтеся подорожжю в світ японської культури разом із «Сушія»

Насолоджуйтеся подорожжю в світ японської культури разом із «Сушія»

Цієї осені представляємо гостям нестандартне меню «Гастрономічна каліграфія»! [...].

Осіння пропозиція в Pache

Осіння пропозиція в Pache

У новому осінньому меню ресторану домінує яскравий гарбуз. Обов’язково спробуйте оригінальні страви! [...].

Останні відгуки:
Торт «Зебра»
/ 26-10-14, 16:10 / лена :
в жизни мы неели такой патрисаюший […]
Квашена капуста
/ 26-10-14, 15:15 / Anonymous :
Спасибо большое за Ваш рецепт! Получилась отличная капусточка!Теперь всегда так делать буду и в тех […]
Медовий торт
/ 26-10-14, 11:50 / кристина :
просто супер :-) […]
Соус для пельменів з м’ясом
/ 26-10-14, 8:17 / саша :
очень вкусно! :D ! […]
Торт «Монастирська хата»
/ 25-10-14, 22:32 / Инга :
Нужно не резать. Я делю на 15 комочков, потом катаю “колбаску”, а ее расскатываю сначала […]
Торт «Монастирська хата»
/ 25-10-14, 22:28 / Инга :
Возня себя оправдывает. Зато торт большой, всегда получается и очень вкусно :D […]