Медовий торт

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (177 голосів)

Медові коржі чудово просочуються, а крем можна урізноманітнювати за смаком

Медовий тортЗбільшити

Для медових коржів вам знадобиться:Медовий торт. Інгредієнти

  • 470 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 повні ст. ложки меду
  • 3 ст. ложки молока
  • 130-140 г цукру
  • 1 ч. ложка соди без гірки
  • 1 щіпка солі

Для крему:Заварний крем. Інгредієнти

  • 1 літр 200 мл молока
  • 1 яйце + 2 яєчних жовтки
  • 3 ст. ложки борошна
  • 150-170 г цукру
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру або ванілін на кінчику ч. ложки
  • 100 г вершкового масла
  • сік 1/2 лимона (за бажанням)

Спосіб приготування:

Коржі.

  1. Покладіть в літрову каструльку вершкове масло, мед, цукор, 2 ложки молока (одну ложку залиште, щоб розвести соду). Поставте цю каструльку в іншу, велику каструлю з водою. Нагрійте суміш до 50-60 С до повного розчинення масла.
    Змішуємо цукор, мед та маслоДодаємо молоко
  2. Яйця збийте з щіпкою солі. Додайте збиті яйця в медову суміш, постійно помішуючи.
    Збиваємо яйця
  3. Розведіть соду в молоці, що залишилося (щоб вона змішувалася з тестом без грудок), додайте до медової суміші, розмішайте, ще трохи прогрійте і знімайте з вогню.
    Розводимо соду у молоціДодаємо соду з молоком
  4. Коли суміш охолоне до теплого стану, поступово додайте половину належної за рецептом борошна, добре перемішайте.
    Додаємо половину борошна
  5. Коли тісто охолоне майже до кімнатної температури, додайте борошно, що залишилося, і гарненько вимісіть тісто. На цьому етапі тісто липке та м’яке, але після охолодження воно набуває потрібної щільністї.
    Додаємо залишки борошна
  6. Викладіть тісто на кулінарну плівку, загорніть в ковбаску і помістіть на холод на кілька годин, а краще на ніч.
    Загортаємо тісто
  7. Охолоджене тісто розділіть на 6-7 частин (залежно від бажаного діаметру торта).
    Розділяємо дісто
  8. На добре підсипанїй борошном дошці розкачайте кожен шматок тісту в коло потрібного діаметру.
    Розкочуємо тісто
  9. Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко. Обріжте тісто за потрібним розміром, поколіть виделкою, щоб корж менше деформувався і випікайте в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Після кожного коржа охолоджуйте деко холодною водою.
    Можна обрізати вже спечені коржі, тоді їх край буде краще вбирати крем і буде таким же м’яким і ніжним, як і середина. Робити це потрібно, коли коржі ще гарячі і еластичні, тому що після охолодження вони тверднуть і можуть кришитися.
    Підрівнюємо коржСпечений корж
  10. Залишки тісту від кожного коржа збирайте разом на ще один корж, а залишки від самого останнього спечіть і використовуйте для обсипання.
  11. Заварний крем.

  12. Закип’ятіть і потім охолодіть склянку молока з усього молока, яке потрібне за рецептом.
  13. Борошно змішайте з третиною цукру (щоб воно легше змішувалося з молоком), додайте в нього охолоджене кип’ячене молоко.
    Змішуємо борошно та молоко
  14. Розітріть яйце і жовтки з цукром, що залишився добіла.
    Розтираємо жовтки з цукром
  15. Додайте жовткову суміш у борошняну, гарненько розмішайте, щоб маса була абсолютно однорідною, без грудок.
  16. Молоко, що залишилося, закип’ятіть і, постійно помішуючи, влийте в нього жовтково-борошняну суміш. Коли крем загусне, зніміть каструлю з вогню.
    Варимо крем
  17. Коли крем злегка охолоне, додайте до нього вершкове масло, нарізане на шматочки, та розмішуйте, поки воно не розчиниться.
  18. Додайте в крем лимонний сік або будь-який інший ароматизатор за смаком (лікер, коньяк).
  19. Складання торта.

  20. Теплим кремом намазуйте коржі (на кожен корж піде приблизно 3-4 повні столові ложки крему) і накривайте зверху наступним коржем.
    Накладаємо кремНакриваємо коржем
  21. Коли всі коржі закінчаться, намажте кремом верх і боки торта.
    Зібраний торт
  22. Залишки спеченого тіста подрібніть в крихту, обсипте нею торт зверху і з боків.
    Робимо крихтуОбсипаємо торт
  23. Залиште торт просочуватися на декілька годин, а ще краще на ніч.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Медовий торт»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 21Allow phonetic typingПозитивні (108) Негативні (3)

  1. 12.04.2015, 11:53 /К

    Торт ніякий. .. Пропорції вказані невірно, особливо на крем!!! Не раджу!!!!!

  2. 06.04.2015, 14:44 /Надя

    девушки я коржи катаю на фольге сразу на духовом листе, что бы это было делать удобнее я форму переварачиваю, так сказать на обратной стороне, и ставлю выпекать бесформенный корж, затем после только делаю ему форму, ,, иначе при выпечки он может немного изменится. .. .

  3. 06.04.2015, 14:42 /Надя

    тесто очень нежное получается

  4. 03.04.2015, 17:09 /baljan

    мне тоже очень очень понравилось, спасибо автору

  5. 01.04.2015, 10:45 /мико

    Мне рецепт очень понравился, торт получился нежным и вкусным. Огромное спасибо автору

  6. 21.03.2015, 11:54 /жансая

    я сейчась готовлю по этому рецепту не знаю что и как получеться но зарание спосибо :roll: :arrow

  7. 21.03.2015, 11:21 /жансая

    я сейчась готовлю по этому рецепту не знаю что и как получеться но зарание спосибо :roll:

  8. 19.03.2015, 04:57 /сания

    Очень вкусна

  9. 07.03.2015, 11:35 /Софья

    Мне очень понравиласья ставлю Лайк.

  10. 28.02.2015, 08:51 /Анна

    очень приятно и вкусно!!!!!!

Сторінки « [1] 2 3 4 5 21Allow phonetic typingПозитивні (108) Негативні (3)

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Чізкейк від шеф-кухаря ресторану «Фортеця»

Чізкейк від шеф-кухаря ресторану «Фортеця»

Запрошуємо скуштувати неймовірно смачний десерт, приготований за особливим рецептом! [...].

Оновлене ланч-меню в ресторані «Тарілка»

Оновлене ланч-меню в ресторані «Тарілка»

У будні дні, з 12:00 до 16:00, приходьте, вибирайте обід на свій смак і насолоджуйтеся новинками! [...].

«Хоспер-меню» в ресторані «Первак»

«Хоспер-меню» в ресторані «Первак»

Запрошуємо скуштувати нові страви від нашего шеф-кухаря та обрати улюблені! [...].

Останні відгуки:
Торт «Зебра»
/ 17-04-15, 23:00 / сауле :
А где кокосовая стружка […]
Торт «Зебра»
/ 17-04-15, 15:56 / Акпейил :
Мой любимый пирог! Спасибо Вам! […]
Вареники з картоплею
/ 17-04-15, 10:16 / Ганна :
дуже гарне тісто, сподобалось […]
Бісквітний торт «Фруктова веселка»
/ 16-04-15, 20:30 / янчик :
класный […]
Вівсяне печиво
/ 16-04-15, 16:31 / валя :
супер класні :D […]
Паска
/ 16-04-15, 15:11 / Юля :
Первый раз в жизни пекла паску, всё получилось отлично!)))Спасибо большое :D […]