Медовий торт

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (155 голосів)

Медові коржі чудово просочуються, а крем можна урізноманітнювати за смаком

Медовий тортЗбільшити

Для медових коржів вам знадобиться:Медовий торт. Інгредієнти

  • 470 г борошна
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 повні ст. ложки меду
  • 3 ст. ложки молока
  • 130-140 г цукру
  • 1 ч. ложка соди без гірки
  • 1 щіпка солі

Для крему:Заварний крем. Інгредієнти

  • 1 літр 200 мл молока
  • 1 яйце + 2 яєчних жовтки
  • 3 ст. ложки борошна
  • 150-170 г цукру
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру або ванілін на кінчику ч. ложки
  • 100 г вершкового масла
  • сік 1/2 лимона (за бажанням)

Спосіб приготування:

Коржі.

  1. Покладіть в літрову каструльку вершкове масло, мед, цукор, 2 ложки молока (одну ложку залиште, щоб розвести соду). Поставте цю каструльку в іншу, велику каструлю з водою. Нагрійте суміш до 50-60 С до повного розчинення масла.
    Змішуємо цукор, мед та маслоДодаємо молоко
  2. Яйця збийте з щіпкою солі. Додайте збиті яйця в медову суміш, постійно помішуючи.
    Збиваємо яйця
  3. Розведіть соду в молоці, що залишилося (щоб вона змішувалася з тестом без грудок), додайте до медової суміші, розмішайте, ще трохи прогрійте і знімайте з вогню.
    Розводимо соду у молоціДодаємо соду з молоком
  4. Коли суміш охолоне до теплого стану, поступово додайте половину належної за рецептом борошна, добре перемішайте.
    Додаємо половину борошна
  5. Коли тісто охолоне майже до кімнатної температури, додайте борошно, що залишилося, і гарненько вимісіть тісто. На цьому етапі тісто липке та м’яке, але після охолодження воно набуває потрібної щільністї.
    Додаємо залишки борошна
  6. Викладіть тісто на кулінарну плівку, загорніть в ковбаску і помістіть на холод на кілька годин, а краще на ніч.
    Загортаємо тісто
  7. Охолоджене тісто розділіть на 6-7 частин (залежно від бажаного діаметру торта).
    Розділяємо дісто
  8. На добре підсипанїй борошном дошці розкачайте кожен шматок тісту в коло потрібного діаметру.
    Розкочуємо тісто
  9. Намотайте розкачане тісто на качалку і перенесіть його на деко. Обріжте тісто за потрібним розміром, поколіть виделкою, щоб корж менше деформувався і випікайте в розігрітій до 180 С духовці до золотистого кольору. Після кожного коржа охолоджуйте деко холодною водою.
    Можна обрізати вже спечені коржі, тоді їх край буде краще вбирати крем і буде таким же м’яким і ніжним, як і середина. Робити це потрібно, коли коржі ще гарячі і еластичні, тому що після охолодження вони тверднуть і можуть кришитися.
    Підрівнюємо коржСпечений корж
  10. Залишки тісту від кожного коржа збирайте разом на ще один корж, а залишки від самого останнього спечіть і використовуйте для обсипання.
  11. Заварний крем.

  12. Закип’ятіть і потім охолодіть склянку молока з усього молока, яке потрібне за рецептом.
  13. Борошно змішайте з третиною цукру (щоб воно легше змішувалося з молоком), додайте в нього охолоджене кип’ячене молоко.
    Змішуємо борошно та молоко
  14. Розітріть яйце і жовтки з цукром, що залишився добіла.
    Розтираємо жовтки з цукром
  15. Додайте жовткову суміш у борошняну, гарненько розмішайте, щоб маса була абсолютно однорідною, без грудок.
  16. Молоко, що залишилося, закип’ятіть і, постійно помішуючи, влийте в нього жовтково-борошняну суміш. Коли крем загусне, зніміть каструлю з вогню.
    Варимо крем
  17. Коли крем злегка охолоне, додайте до нього вершкове масло, нарізане на шматочки, та розмішуйте, поки воно не розчиниться.
  18. Додайте в крем лимонний сік або будь-який інший ароматизатор за смаком (лікер, коньяк).
  19. Складання торта.

  20. Теплим кремом намазуйте коржі (на кожен корж піде приблизно 3-4 повні столові ложки крему) і накривайте зверху наступним коржем.
    Накладаємо кремНакриваємо коржем
  21. Коли всі коржі закінчаться, намажте кремом верх і боки торта.
    Зібраний торт
  22. Залишки спеченого тіста подрібніть в крихту, обсипте нею торт зверху і з боків.
    Робимо крихтуОбсипаємо торт
  23. Залиште торт просочуватися на декілька годин, а ще краще на ніч.

Рубрика: Випічка

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Медовий торт»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 18Allow phonetic typingПозитивні (94) Негативні (2)

  1. 09.11.2014, 15:09 /Mary

    Все чудово окрім крему, - краще смакує із сметаною та цукром. Дякую за рецепт! :wink:

  2. 26.10.2014, 11:50 /кристина

    просто супер :-)

  3. 14.10.2014, 13:17 /Anonymous

    очень жидкое тесто, добавила 100 грм муки, лишних, посмотрим

  4. 22.08.2014, 10:50 /Anonymous

    а можна замисть сливочного масна маргарин

    • 24.08.2014, 20:54 /

      В тісто можна, особливо враховуючі теперішню якість масла, різницю не відчуєте. А от у крем краще масло, щоб молочний смак переважав, а не маргариновий.

  5. 05.08.2014, 21:42 /sveta

    Jdat 2 dnya?))))

  6. 21.07.2014, 13:04 /ГУЛНУРА

    класс :P

  7. 19.06.2014, 16:20 /Anonymous

    не обязательно его так сильно остужать, если вы начнете делать сразу, без колбаски, то получится ни чуть не хуже :)

  8. 13.06.2014, 18:48 /Anonymous

    очень хороший рецепт!

  9. 01.06.2014, 15:37 /алина

    класний рецепт

  10. 22.05.2014, 10:22 /Яна

    Просто клас

Сторінки « [1] 2 3 4 5 18Allow phonetic typingПозитивні (94) Негативні (2)

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Осень и зима провоцируют не только стресс, но и появление лишнего веса. В большинстве случаев, первое ведет за собой второе. Когда вам в очередной раз захочется скрасить серость чем-то вкусным, будьте внимательны [...]

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Совсем скоро настает такой долгожданный период новогодних  праздников. В это время всем хочется волшебства, а также новых впечатлений. Специально для своих любимых клиентов сеть центров лазерной эпиляции и косметологии Люменис представляет новую захватывающую акцию [...]

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Оцените все преимущества аппаратного маникюра в нашем салоне! Безопасный,  современный, качественный маникюр стал еще доступнее! [...]

Ресторани пропонують

Діловий обід у ресторані Solomia

Діловий обід у ресторані Solomia

Щодня, з 11:00 до 17:00, пропонуємо на вибір чотири комплексних бізнес-ланчі за 70 гривень [...].

Нове меню в ресторані «Скатертина-Самобранка»

Нове меню в ресторані «Скатертина-Самобранка»

Приходьте і скуштуйте апетитні й оригінальні страви від нашого шеф-кухаря! [...].

Нові десерти в ресторані «Шкіпер»

Нові десерти в ресторані «Шкіпер»

Оцініть неймовірний смак горіхового торта, шоколадного, карамельного… Не відмовляйте собі в задоволенні! [...].

Останні відгуки:
Картопляні зрази з грибами
/ 23-11-14, 13:00 / Татьяна :
Очень вкусно и, главное, быстро!Спасибо! :D […]
Курка в банці
/ 23-11-14, 3:22 / Алиса :
У меня почему-то косточки никак не хотят становиться мягкими. Хотя, когда готовила второй раз держала 2, […]
Торт «Зебра»
/ 22-11-14, 21:40 / александра :
пожалуйста уточните мне рецепт кто готовил этот торт!!!! сколько муки два стакана по 270 гр. […]
Торт «Зебра»
/ 22-11-14, 13:36 / Anonymous :
гарний :D […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 22-11-14, 13:27 / инна погребняк :
Пеку эту пиццу 10 раз. Делаю только по этому пецепту-супер!Пальчики оближешь!!!Только очень долго печется! […]
Сирна запіканка
/ 21-11-14, 20:09 / жанна :
ещё не пекла, но думаю, что очень вкусная. :oops: […]