Зелений борщ

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.5 (84 голоса)

Весняно-літній суп з приємною кислинкою

Зелений борщЗбільшити

Вам знадобиться:Зелений борщ. Інгредієнти

  • 500 г нежирної свинини з кісточкою
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 4 середніх картоплини
  • 2-3 зварених круто яйця
  • по 200 г шпинату і щавлю
  • зелень кропу і петрушки
  • запашний перець горошком
  • мелений чорний перець
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Залийте м’ясо 3 літрами води, доведіть до кипіння на сильному вогні. Коли вода закипить, зменште вогонь, зніміть піну, додайте очищену цибулину, морквину, запашний перець, посоліть і варіть приблизно 1 годину, знімаючи піну.
  2. Вийміть з бульйону цибулину і морквину. Цибулину викиньте, морквину відкладіть. М’ясо теж можна вийняти і тримати накритим в теплому місці. Долийте в каструлю кип’яток, щоб загальний об’єм становив 3 літри.
  3. Очищену картоплю наріжте крупною соломкою і додайте в бульйон. Варіть хвилин 10.
    Додаємо картоплю
  4. Морквину натріть на дрібній тертці і додайте в каструлю. Поперчіть.
    Тремо морквуДодаємо моркву
  5. Шпинат і щавель ретельно промийте. Наріжте шпинат недовгими смужками, додайте в каструлю. Варіть 5 хвилин.
    Ріжемо шпинат
  6. Щавель наріжте так само, як шпинат, додайте в борщ, дайте скипіти і відразу знімайте з вогню, щоб щавель не розварився. Дайте настоятися хвилин 15.
  7. Додаємо щавель
  8. Дрібно нарізану зелень петрушки і кропу можна додавати разом з щавлем або прямо в тарілки.
  9. Частину яєць наріжте кубиками, частину - кружечками.
  10. Розлийте борщ по тарілках, додайте в кожну шматок м’яса, яєчний кружечок і посипте нарізаним яйцем. За бажанням можна додавати сметану.

6 порцій

Рубрика: Перші страви

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Зелений борщ»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 14Allow phonetic typingПозитивні (46) Негативні (2)

  1. 02.12.2013, 14:43 /Наталия

    Большое спасибо за рецепт. Борщ великолепен! Рецепт достоин ресторанного меню!

  2. 03.11.2013, 15:20 /Иван

    Я парень. и решил приготовить. приготовил, понравилось. автору спасибо

    Хоть не сезон такого борща но можно.

  3. 18.08.2013, 12:02 /прелесть

    рецепт интересный и вкусный , но как по мне без шпената тоже неплохо 8) :oops: :wink: :!: :D :-)

  4. 31.07.2013, 16:11 /анастасия

    Мне понравилса рецепт. Было вкусно :D

  5. 16.07.2013, 08:13 /С

    у нас на Украине варят со сметаной и зеленью :D

  6. 08.07.2013, 10:12 /Катюшка

    Нет!!! На Украине в Зеленый борщ не бросать ни томат, ни свеклу!!! Это уже издевательство!!!:lol:

  7. 22.06.2013, 16:01 /Виталий

    зелёный борщ делается без томата, не надо лепить горбатого

  8. 14.06.2013, 14:19 /Anonymous

    И не надо тут спорить. О вкусах ведь не спорят! Спасибо автору за рецепт! Вот решила сегодня приготовить летний борщец, диетический (без мяса), и еще помимо картофеля, моркови, яиц, зелени, щавеля и свёклы, добавила еще молодую ботву от нее. Не знаю, как правильно назвать то, что получилось, зеленым борщём или еще как-нибудь, но получилось отменно!!! А так как я не спец в приготовлении еды, на этот раз я за себя горда, вкусно, однако, вышло, а главное, полезно. Всем спасибо за интересные комментарии. :wink: :wink: :wink:

  9. 12.05.2013, 20:12 /гурман

    это все не то - настоящий зеленый борщ - это с крапивой.

    Есть одна не прописанная истина - если в зеленый борщ добавить крапивы, он станет вкусней в десятки раз (это взято с нормального кулинарного форума)

  10. 12.05.2013, 20:11 /гурман

    это все не то - настоящий зеленый борщ - это с крапивой

Сторінки « [1] 2 3 4 5 14Allow phonetic typingПозитивні (46) Негативні (2)

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Мексиканський квасоляний суп
Мексиканський квасоляний суп
Солянка м’ясна
Солянка м’ясна
Розсольник із зеленим горошком
Розсольник із зеленим горошком
Пісний борщ з квасолею та грибами
Пісний борщ з квасолею та грибами

Новости LadyUA

Дизайнерские шалости: веселая квартира от Kate Spade

Дизайнерские шалости: веселая квартира от Kate Spade

Дизайнерский интерьер – понятие для каждого свое. Кто-то подразумевает под ним красные стены и черную мягкую мебель, шкуру зебры на полу, кто-то – огромные люстры, тяжелые портьеры и канделябры. Но для людей с хорошим чувством юмора и беззаботным отношением к жизни есть варианты гораздо интереснее [...]

Антистрессовый уход для лица и тела в Experience Spa

Антистрессовый уход для лица и тела в Experience Spa

Весна – идеальный сезон для оксигенации, очищения, балансирования и стимуляции энергии. Согласны? Тогда мы знаем, как вам помочь [...]

Чем подкрепиться в сезон диет

Чем подкрепиться в сезон диет

Быть стройной хочется всегда, как, впрочем, и кушать. Совместить два этих желания крайне сложно. Порой весной женщины решаются на самый строгий пересмотр гардероба, образа жизни и привычек питания. Но если от гречки и овсянки вы впадаете в депрессию, не спешите отчаиваться [...]

Ресторани пропонують

Смачна акція від кондитерського бутіка Domа

Смачна акція від кондитерського бутіка Domа

При замовленні кави з собою, Ви отримаєте в подарунок шоколадний батончик! [...].

Частування від ресторану «Козацька грамота»

Частування від ресторану «Козацька грамота»

Робіть замовлення на 500 грн. і Ви отримаєте безкоштовно рульку, а також 20% знижку! [...].

Оновлене меню в ресторані «Ані»

Оновлене меню в ресторані «Ані»

Шеф-кухар запрошує скуштувати салати, страви на мангалі, хачапурі та інші кулінарні шедеври вірменської кухні! [...].

Останні відгуки:
Вареники з картоплею
/ 10-04-14, 18:07 / Алеся :
Всегда делаю без яиц! Рецепт очень удачный. Спасибо автору. […]
Паска
/ 10-04-14, 13:30 / Anonymous :
При какой температуре выпекать ? […]
Торт «Монастирська хата»
/ 9-04-14, 22:39 / Аннушка :
Єтот тортик в нашей семье фирменній он поддается импровизации так что дерзайте не проиґраите […]
Сирна запіканка
/ 9-04-14, 19:22 / Мария… :
Очень вкусный рецепт, спасибо большое!!! […]
Домашні пельмені з м’ясом
/ 9-04-14, 18:21 / Anonymous :
отличный рецепт, блргодарю! […]
Вівсяне печиво
/ 9-04-14, 15:48 / Уляна :
Дуже гарний рецепт! Смакота!!! […]