Зелений борщ

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.5 (85 голосів)

Весняно-літній суп з приємною кислинкою

Зелений борщЗбільшити

Вам знадобиться:Зелений борщ. Інгредієнти

  • 500 г нежирної свинини з кісточкою
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 4 середніх картоплини
  • 2-3 зварених круто яйця
  • по 200 г шпинату і щавлю
  • зелень кропу і петрушки
  • запашний перець горошком
  • мелений чорний перець
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Залийте м’ясо 3 літрами води, доведіть до кипіння на сильному вогні. Коли вода закипить, зменште вогонь, зніміть піну, додайте очищену цибулину, морквину, запашний перець, посоліть і варіть приблизно 1 годину, знімаючи піну.
  2. Вийміть з бульйону цибулину і морквину. Цибулину викиньте, морквину відкладіть. М’ясо теж можна вийняти і тримати накритим в теплому місці. Долийте в каструлю кип’яток, щоб загальний об’єм становив 3 літри.
  3. Очищену картоплю наріжте крупною соломкою і додайте в бульйон. Варіть хвилин 10.
    Додаємо картоплю
  4. Морквину натріть на дрібній тертці і додайте в каструлю. Поперчіть.
    Тремо морквуДодаємо моркву
  5. Шпинат і щавель ретельно промийте. Наріжте шпинат недовгими смужками, додайте в каструлю. Варіть 5 хвилин.
    Ріжемо шпинат
  6. Щавель наріжте так само, як шпинат, додайте в борщ, дайте скипіти і відразу знімайте з вогню, щоб щавель не розварився. Дайте настоятися хвилин 15.
  7. Додаємо щавель
  8. Дрібно нарізану зелень петрушки і кропу можна додавати разом з щавлем або прямо в тарілки.
  9. Частину яєць наріжте кубиками, частину - кружечками.
  10. Розлийте борщ по тарілках, додайте в кожну шматок м’яса, яєчний кружечок і посипте нарізаним яйцем. За бажанням можна додавати сметану.

6 порцій

Рубрика: Перші страви

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Зелений борщ»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 14Allow phonetic typingПозитивні (46) Негативні (2)

  1. 08.08.2014, 15:27 /Anonymous

    класно
    :D :D

  2. 12.04.2014, 18:18 /людмила

    очень вкусное полезное блюдо спасибо за рецепт

    • 18.04.2014, 09:25 /

      Лук обязательно! Только зеленый , и никакой моркови, только зеленые ингредиенты

  3. 02.12.2013, 14:43 /Наталия

    Большое спасибо за рецепт. Борщ великолепен! Рецепт достоин ресторанного меню!

  4. 03.11.2013, 15:20 /Иван

    Я парень. и решил приготовить. приготовил, понравилось. автору спасибо

    Хоть не сезон такого борща но можно.

  5. 18.08.2013, 12:02 /прелесть

    рецепт интересный и вкусный , но как по мне без шпената тоже неплохо 8) :oops: :wink: :!: :D :-)

  6. 31.07.2013, 16:11 /анастасия

    Мне понравилса рецепт. Было вкусно :D

  7. 16.07.2013, 08:13 /С

    у нас на Украине варят со сметаной и зеленью :D

  8. 08.07.2013, 10:12 /Катюшка

    Нет!!! На Украине в Зеленый борщ не бросать ни томат, ни свеклу!!! Это уже издевательство!!!:lol:

    • 05.06.2014, 16:27 / Гость

      Если в зеленый борщ не бросать свеклу, то это будет суп со щавелем и не путайте.

      • 03.07.2014, 16:20 / Дима

        Свекольник не становится борщём из-за свеклы :wink: . Просто есть традиционный рецепт, в который шпинат, свекла, томат и т. д. не добавляются. И он называется зеленый (щавелевый) борщ. А в него вы можете уже добавлять что угодно и при этом называть его как угодно

  9. 22.06.2013, 16:01 /Виталий

    зелёный борщ делается без томата, не надо лепить горбатого

  10. 14.06.2013, 14:19 /Anonymous

    И не надо тут спорить. О вкусах ведь не спорят! Спасибо автору за рецепт! Вот решила сегодня приготовить летний борщец, диетический (без мяса), и еще помимо картофеля, моркови, яиц, зелени, щавеля и свёклы, добавила еще молодую ботву от нее. Не знаю, как правильно назвать то, что получилось, зеленым борщём или еще как-нибудь, но получилось отменно!!! А так как я не спец в приготовлении еды, на этот раз я за себя горда, вкусно, однако, вышло, а главное, полезно. Всем спасибо за интересные комментарии. :wink: :wink: :wink:

Сторінки « [1] 2 3 4 5 14Allow phonetic typingПозитивні (46) Негативні (2)

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Мексиканський квасоляний суп
Мексиканський квасоляний суп
Солянка м’ясна
Солянка м’ясна
Розсольник із зеленим горошком
Розсольник із зеленим горошком
Пісний борщ з квасолею та грибами
Пісний борщ з квасолею та грибами

Новости LadyUA

Боремся с депрессией

Боремся с депрессией

Осенняя депрессия уязвима! Как, впрочем, и любая другая. Секрет успеха прост: нужно чаще давать себе отдыхать и расслабляться [...]

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Ресторани пропонують

Сезон шашлику в «Кловському»

Сезон шашлику в «Кловському»

Спробуйте шашлик із соковитої свинини, ніжної телятини, філе курочки, з рибою та овочами! [...].

Насолоджуйтеся подорожжю в світ японської культури разом із «Сушія»

Насолоджуйтеся подорожжю в світ японської культури разом із «Сушія»

Цієї осені представляємо гостям нестандартне меню «Гастрономічна каліграфія»! [...].

Осіння пропозиція в Pache

Осіння пропозиція в Pache

У новому осінньому меню ресторану домінує яскравий гарбуз. Обов’язково спробуйте оригінальні страви! [...].

Останні відгуки:
Торт «Зебра»
/ 26-10-14, 16:10 / лена :
в жизни мы неели такой патрисаюший […]
Квашена капуста
/ 26-10-14, 15:15 / Anonymous :
Спасибо большое за Ваш рецепт! Получилась отличная капусточка!Теперь всегда так делать буду и в тех […]
Медовий торт
/ 26-10-14, 11:50 / кристина :
просто супер :-) […]
Соус для пельменів з м’ясом
/ 26-10-14, 8:17 / саша :
очень вкусно! :D ! […]
Торт «Монастирська хата»
/ 25-10-14, 22:32 / Инга :
Нужно не резать. Я делю на 15 комочков, потом катаю “колбаску”, а ее расскатываю сначала […]
Торт «Монастирська хата»
/ 25-10-14, 22:28 / Инга :
Возня себя оправдывает. Зато торт большой, всегда получается и очень вкусно :D […]