Зелений борщ

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.5 (85 голосів)

Весняно-літній суп з приємною кислинкою

Зелений борщЗбільшити

Вам знадобиться:Зелений борщ. Інгредієнти

  • 500 г нежирної свинини з кісточкою
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 4 середніх картоплини
  • 2-3 зварених круто яйця
  • по 200 г шпинату і щавлю
  • зелень кропу і петрушки
  • запашний перець горошком
  • мелений чорний перець
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Залийте м’ясо 3 літрами води, доведіть до кипіння на сильному вогні. Коли вода закипить, зменште вогонь, зніміть піну, додайте очищену цибулину, морквину, запашний перець, посоліть і варіть приблизно 1 годину, знімаючи піну.
  2. Вийміть з бульйону цибулину і морквину. Цибулину викиньте, морквину відкладіть. М’ясо теж можна вийняти і тримати накритим в теплому місці. Долийте в каструлю кип’яток, щоб загальний об’єм становив 3 літри.
  3. Очищену картоплю наріжте крупною соломкою і додайте в бульйон. Варіть хвилин 10.
    Додаємо картоплю
  4. Морквину натріть на дрібній тертці і додайте в каструлю. Поперчіть.
    Тремо морквуДодаємо моркву
  5. Шпинат і щавель ретельно промийте. Наріжте шпинат недовгими смужками, додайте в каструлю. Варіть 5 хвилин.
    Ріжемо шпинат
  6. Щавель наріжте так само, як шпинат, додайте в борщ, дайте скипіти і відразу знімайте з вогню, щоб щавель не розварився. Дайте настоятися хвилин 15.
  7. Додаємо щавель
  8. Дрібно нарізану зелень петрушки і кропу можна додавати разом з щавлем або прямо в тарілки.
  9. Частину яєць наріжте кубиками, частину - кружечками.
  10. Розлийте борщ по тарілках, додайте в кожну шматок м’яса, яєчний кружечок і посипте нарізаним яйцем. За бажанням можна додавати сметану.

6 порцій

Рубрика: Перші страви

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Зелений борщ»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 14Allow phonetic typingПозитивні (46) Негативні (2)

  1. 08.08.2014, 15:27 /Anonymous

    класно
    :D :D

  2. 12.04.2014, 18:18 /людмила

    очень вкусное полезное блюдо спасибо за рецепт

    • 18.04.2014, 09:25 /

      Лук обязательно! Только зеленый , и никакой моркови, только зеленые ингредиенты

  3. 02.12.2013, 14:43 /Наталия

    Большое спасибо за рецепт. Борщ великолепен! Рецепт достоин ресторанного меню!

  4. 03.11.2013, 15:20 /Иван

    Я парень. и решил приготовить. приготовил, понравилось. автору спасибо

    Хоть не сезон такого борща но можно.

  5. 18.08.2013, 12:02 /прелесть

    рецепт интересный и вкусный , но как по мне без шпената тоже неплохо 8) :oops: :wink: :!: :D :-)

  6. 31.07.2013, 16:11 /анастасия

    Мне понравилса рецепт. Было вкусно :D

  7. 16.07.2013, 08:13 /С

    у нас на Украине варят со сметаной и зеленью :D

  8. 08.07.2013, 10:12 /Катюшка

    Нет!!! На Украине в Зеленый борщ не бросать ни томат, ни свеклу!!! Это уже издевательство!!!:lol:

    • 05.06.2014, 16:27 / Гость

      Если в зеленый борщ не бросать свеклу, то это будет суп со щавелем и не путайте.

      • 03.07.2014, 16:20 / Дима

        Свекольник не становится борщём из-за свеклы :wink: . Просто есть традиционный рецепт, в который шпинат, свекла, томат и т. д. не добавляются. И он называется зеленый (щавелевый) борщ. А в него вы можете уже добавлять что угодно и при этом называть его как угодно

  9. 22.06.2013, 16:01 /Виталий

    зелёный борщ делается без томата, не надо лепить горбатого

  10. 14.06.2013, 14:19 /Anonymous

    И не надо тут спорить. О вкусах ведь не спорят! Спасибо автору за рецепт! Вот решила сегодня приготовить летний борщец, диетический (без мяса), и еще помимо картофеля, моркови, яиц, зелени, щавеля и свёклы, добавила еще молодую ботву от нее. Не знаю, как правильно назвать то, что получилось, зеленым борщём или еще как-нибудь, но получилось отменно!!! А так как я не спец в приготовлении еды, на этот раз я за себя горда, вкусно, однако, вышло, а главное, полезно. Всем спасибо за интересные комментарии. :wink: :wink: :wink:

Сторінки « [1] 2 3 4 5 14Allow phonetic typingПозитивні (46) Негативні (2)

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Мексиканський квасоляний суп
Мексиканський квасоляний суп
Солянка м’ясна
Солянка м’ясна
Розсольник із зеленим горошком
Розсольник із зеленим горошком
Пісний борщ з квасолею та грибами
Пісний борщ з квасолею та грибами

Новости LadyUA

Что убивает любовь?

Что убивает любовь?

У каждой из нас есть свой жизненный опыт, а значит − и ответ на это сложный вопрос. Порой причины расставаний бываю поверхностными, порой − слишком глубокими. Попробуй, угадай! [...]

3 рецепта с дымком для пикника

3 рецепта с дымком для пикника

Отправляясь на праздничный или просто дружеский пикник, не забудьте обновить запас рецептов, которыми можно не просто накормить на природе, но и приятно удивить. Например… [...]

Путешествие во времени от Dior

Путешествие во времени от Dior

Коллекция высокой моды осень-2014, созданная модельером Рафом Симонсом, стала своеобразным путешествием в мир моды. Зрители на показе несколько раз совершили путешествие в прошлое, с надеждой попасть в будущее [...]

Ресторани пропонують

Сезон полювання відкрито!

Сезон полювання відкрито!

«Рестоград Імперія» запрошує насолодитися новинками меню в поєднанні з винами французьких виноробів [...].

Літнє меню: апетитно, легко та вишукано!

Літнє меню: апетитно, легко та вишукано!

Шеф-кухар ресторану-клубу «5 елемент» презентує гостям шістнадцять нових оригінальних страв [...].

Нове сезонне меню в ресторані «Панорама»

Нове сезонне меню в ресторані «Панорама»

Скуштуйте наше нове кавунно-динне меню – акорд свіжості та вишуканого смаку серед спекотного літа! [...].

Останні відгуки:
Запіканка з гарбуза з яблуками
/ 2-09-14, 12:17 / Юлия :
делала 1 раз (забыла про сухари в тыкву, получилась жидковатым слой тыквы), для яблок 1/2 […]
Хачапурі
/ 1-09-14, 21:32 / Людмила :
Очень вкусно, быстро. Но на мой вкус чеснока можно побольше. Спасибо за рецепт. […]
Вареники з картоплею
/ 1-09-14, 19:03 / пуся :
Очень вкусно получилось :wink: […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 1-09-14, 16:04 / Анна :
Испечь на следующий день ещё одну пиццу или даже в этот же день :wink: […]
Морквяний торт
/ 31-08-14, 16:09 / Нина :
Спасибо за рецепт . Мне очень понравился! Я уже несколько раз его готовила! :lol: […]
Торт «Зебра»
/ 31-08-14, 11:14 / Сашуля :
Рецепт офигительный я уже давно готовила зебру, но не когда не думала приготовить его и […]