Голубці

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.8 (71 голос)

Капустяні конвертики з м’ясним фаршем дають простір для творчості

Збільшити

Вам знадобиться:

  • 1 середній вилок капусти
  • 0,5 кг фаршу (свинина + яловичина)
  • 0,5 склянки рису
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 0,75 склянки сметани
  • 3 ст. ложки томатної пасти або 4-6 стиглих помідорів
  • олія для обсмажування
  • чорний перець
  • паприка
  • подрібнений лавровий лист
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Поставте дві каструлі з водою на вогонь. Одну побільше (3 л) - для капусти, іншу трохи менше (0,5 л) - для рису.
  2. Рис промийте в холодній воді. Засипте рис у киплячу воду і варіть до напівготовності (10-15 хв). Потім відкиньте його на друшляк і промийте холодною водою.
  3. Зніміть у капусти верхнє ушкоджене листи (якщо в цьому є необхідність). Ретельно промийте капусту.
  4. Опустіть капусту в киплячу підсолену воду і варіть кілька хвилин.
  5. Дістаньте капусту з каструлі.
  6. Верхні трохи твердуваті листки акуратно надріжте біля основи і зніміть з вилка.
  7. Потім знову опустіть капусту в каструлю. Повторюйте процедуру доти, поки не знімете все капустяне листя.
  8. У відварених листків зріжте м’ясисту частину.
  9. Приготування фаршу. Змішайте фарш з привареним рисом. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
  10. Фарш можна урізноманітнити овочевими добавками. Варіанти:
    1. Додайте до фаршу дрібно нарізану підсмажену ріпчасту цибулю.
    2. Овочевий соус в сезон помідорів. Цибулини почистіть, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в 2 ст. л. олії. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі і тушкуйте до м’якості.
      Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку, з м’якоті помідорів зробіть в блендері пюре або просто натріть на тертці.
      Додайте томатне пюре в цибулю з морквою, тушкуйте 5 хвилин.

      Кілька ложок овочевої суміші додайте у фарш. У решту суміші додайте сметану і прибережіть для тушкування голубців.
    3. Овочевий соус не в сезон помідорів. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву на тертці.

      Налийте на сковороду трохи олії і обсмажте нарізану цибулю до золотистого відтінку. Додайте до цибулі натерту моркву і обсмажте її до м’якості.

      Щоб приготувати томатний соус, змішайте томатну пасту зі сметаною і водою (у пропорції 1:1:1) і доведіть до кипіння.

      Додайте до м’ясного фаршу пару ложок моркви з цибулею і пару ложок томатного соусу. Овочі, що залишилися і томатний соус прибережіть для тушкування.
  11. Столову ложку фаршу покладіть на капустяний лист і поверніть «конвертиком».
  12. У велику товстостінну каструлю покладіть половину цибулі з морквою, потім викладіть голубці. На голубці знову цибулю з морквою.
  13. Залийте голубці томатним соусом, доведіть до кипіння, а потім на маленькому вогні тушкуйте до готовності приблизно 1 годину.

Рубрика: Другі страви

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Голубці»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 6

  1. 26.01.2016, 19:52 /Ірина

    Перекладіть голубці тертою морквою. Буде ще смачніше

  2. 20.01.2016, 13:41 /Ольга

    Хороший рецепт. Все зрозуміло поетапно написано дякую:)

  3. 03.01.2016, 08:17 /Каміла

    Тепер точно запишу, все забуваю, дуже детальний і смачний рецепт його вже роблю не перший раз. Дякую :) :D :p

  4. 20.12.2015, 10:22 /Елена

    надзвичайно смачно!!

  5. 09.12.2015, 17:08 /Марина

    Супер :D

  6. 17.11.2015, 10:52 /Аня

    Мені дуже сподобалося! Особливо для тих хто вперше готує тут добре описано

  7. 10.06.2015, 21:12 /Свєта

    Вигляде апетитно :-)

  8. 12.05.2015, 07:54 /Аня

    Дуже смачно!

  9. 04.04.2015, 17:29 /Ірина Булавка

    смакота !

  10. 02.04.2015, 21:44 /Юля

    Просто смакота!!!

Сторінки « [1] 2 3 4 5 6

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Смачна пропозиція для компаній від ресторану «Бабусин Сад»

Смачна пропозиція для компаній від ресторану «Бабусин Сад»

По вихідних днях при замовленні соковитої свинячої рульки Ви отримуєте в подарунок пиво! [...].

Бізнес-ланчі в ресторані Pache

Бізнес-ланчі в ресторані Pache

Чекаємо на Вас щодня з понеділка до п’ятниці з 12:00 до 16:00 на смачні та поживні обіди! [...].

Кіш-лорен з доставко. від «Кружки з м’ясом»

Кіш-лорен з доставко. від «Кружки з м’ясом»

Ви можете замовити додому або до офісу дуже смачні французькі пироги з ковбасками, куркою та грибами, лососем або цибулею [...].

Останні відгуки:
Торт «Зебра»
/ 12-02-16, 20:39 / Марина :
Получилось, вкусно! Спасибо ;-) […]
Торт «Зебра»
/ 11-02-16, 19:43 / Маша :
Самый лучший в мире торт […]
Шварцвальдський торт
/ 9-02-16, 19:04 / Олександра :
Тортик надзвичайно смачний. Дуже гарно получаэться. Дякуючи автору рецепт гарно описаний. Тепер один з любимих […]
Морквяні котлети з родзинками і яблуками
/ 9-02-16, 18:48 / Мария :
Морковь тушила с молоком, как кто-то посоветовал в комментариях, а затем добавила четверть толченого банана […]
Торт «Зебра»
/ 9-02-16, 0:09 / Anonymous :
Я готувала просто бомба […]
Вівсяне печиво
/ 7-02-16, 20:57 / Олеся :
Чудовий рецепт! У мене нічо не попливло. Дуже смачно!!! […]