Голубці

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (62 голоса)

Капустяні конвертики з м’ясним фаршем дають простір для творчості

Збільшити

Вам знадобиться:

  • 1 середній вилок капусти
  • 0,5 кг фаршу (свинина + яловичина)
  • 0,5 склянки рису
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 0,75 склянки сметани
  • 3 ст. ложки томатної пасти або 4-6 стиглих помідорів
  • олія для обсмажування
  • чорний перець
  • паприка
  • подрібнений лавровий лист
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Поставте дві каструлі з водою на вогонь. Одну побільше (3 л) - для капусти, іншу трохи менше (0,5 л) - для рису.
  2. Рис промийте в холодній воді. Засипте рис у киплячу воду і варіть до напівготовності (10-15 хв). Потім відкиньте його на друшляк і промийте холодною водою.
  3. Зніміть у капусти верхнє ушкоджене листи (якщо в цьому є необхідність). Ретельно промийте капусту.
  4. Опустіть капусту в киплячу підсолену воду і варіть кілька хвилин.
  5. Дістаньте капусту з каструлі.
  6. Верхні трохи твердуваті листки акуратно надріжте біля основи і зніміть з вилка.
  7. Потім знову опустіть капусту в каструлю. Повторюйте процедуру доти, поки не знімете все капустяне листя.
  8. У відварених листків зріжте м’ясисту частину.
  9. Приготування фаршу. Змішайте фарш з привареним рисом. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
  10. Фарш можна урізноманітнити овочевими добавками. Варіанти:
    1. Додайте до фаршу дрібно нарізану підсмажену ріпчасту цибулю.
    2. Овочевий соус в сезон помідорів. Цибулини почистіть, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в 2 ст. л. олії. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі і тушкуйте до м’якості.
      Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку, з м’якоті помідорів зробіть в блендері пюре або просто натріть на тертці.
      Додайте томатне пюре в цибулю з морквою, тушкуйте 5 хвилин.

      Кілька ложок овочевої суміші додайте у фарш. У решту суміші додайте сметану і прибережіть для тушкування голубців.
    3. Овочевий соус не в сезон помідорів. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву на тертці.

      Налийте на сковороду трохи олії і обсмажте нарізану цибулю до золотистого відтінку. Додайте до цибулі натерту моркву і обсмажте її до м’якості.

      Щоб приготувати томатний соус, змішайте томатну пасту зі сметаною і водою (у пропорції 1:1:1) і доведіть до кипіння.

      Додайте до м’ясного фаршу пару ложок моркви з цибулею і пару ложок томатного соусу. Овочі, що залишилися і томатний соус прибережіть для тушкування.
  11. Столову ложку фаршу покладіть на капустяний лист і поверніть «конвертиком».
  12. У велику товстостінну каструлю покладіть половину цибулі з морквою, потім викладіть голубці. На голубці знову цибулю з морквою.
  13. Залийте голубці томатним соусом, доведіть до кипіння, а потім на маленькому вогні тушкуйте до готовності приблизно 1 годину.

Рубрика: Другі страви

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Голубці»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 6

  1. 12.05.2015, 07:54 /Аня

    Дуже смачно!

  2. 04.04.2015, 17:29 /Ірина Булавка

    смакота !

  3. 02.04.2015, 21:44 /Юля

    Просто смакота!!!

  4. 04.03.2015, 22:39 /оленочка

    Класний рецептик і дуже смачно

  5. 19.02.2015, 12:09 /Лора

    Дуже смачно!чоловік в захваті))))

  6. 01.02.2015, 09:53 /Олена

    Дуже вдячна! про овочеву поливку не знала! Гарних новин вам!

  7. 13.01.2015, 23:49 /Anonymous

    Просто ну дуже смачні!Дякую!

  8. 01.01.2015, 22:04 /соломія

    рецепт класний

  9. 29.12.2014, 14:49 /юлія

    суперові

  10. 25.12.2014, 09:46 /Anonymous

    це просто супер

Сторінки « [1] 2 3 4 5 6

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Фестиваль тунця в гастрономічному ресторані «Сито-П’яно»

Фестиваль тунця в гастрономічному ресторані «Сито-П’яно»

Поспішайте спробувати дивовижні авторські страви з іспанського тунця за єдиною ціною – 99.99 гривень! [...].

Новий сезон – нові страви від Roll House

Новий сезон – нові страви від Roll House

Представляємо гостям оновлене сезонне меню. Скуштуйте пасту і равіолі з новими смаками! [...].

Tarantino Italian&Grill запрошує на нові страви!

Tarantino Italian&Grill запрошує на нові страви!

Хрусткі брускети, легкі салати, піца, філе судака – це далеко не повний спектр новинок від шеф-кухаря [...].

Останні відгуки:
Піца з грибами та ковбасою
/ 21-05-15, 20:05 / Anonymous :
Я чеченка ваш рецепт очень вкусная […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 21-05-15, 20:02 / Anonymous :
Я чеченка ваш рецепт очень вкусная […]
Деруни
/ 20-05-15, 10:57 / алена :
очень-очень вкусно. Спасибо. :D […]
Морквяний торт
/ 19-05-15, 14:16 / Ірина :
Тортик дуже смачний)тільки я робила масу з сиру філадельфія і вершків все це збила з […]
Вареники з картоплею
/ 17-05-15, 23:40 / irynagandzyuk :
не робила вареники по цьому рецепту і не потрібно бо для вареників зовсім інший […]
Плов зі свининою
/ 17-05-15, 7:36 / Anonymous :
Супео […]