Голубці

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (47 голосів)

Капустяні конвертики з м’ясним фаршем дають простір для творчості

Збільшити

Вам знадобиться:

  • 1 середній вилок капусти
  • 0,5 кг фаршу (свинина + яловичина)
  • 0,5 склянки рису
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 0,75 склянки сметани
  • 3 ст. ложки томатної пасти або 4-6 стиглих помідорів
  • олія для обсмажування
  • чорний перець
  • паприка
  • подрібнений лавровий лист
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Поставте дві каструлі з водою на вогонь. Одну побільше (3 л) - для капусти, іншу трохи менше (0,5 л) - для рису.
  2. Рис промийте в холодній воді. Засипте рис у киплячу воду і варіть до напівготовності (10-15 хв). Потім відкиньте його на друшляк і промийте холодною водою.
  3. Зніміть у капусти верхнє ушкоджене листи (якщо в цьому є необхідність). Ретельно промийте капусту.
  4. Опустіть капусту в киплячу підсолену воду і варіть кілька хвилин.
  5. Дістаньте капусту з каструлі.
  6. Верхні трохи твердуваті листки акуратно надріжте біля основи і зніміть з вилка.
  7. Потім знову опустіть капусту в каструлю. Повторюйте процедуру доти, поки не знімете все капустяне листя.
  8. У відварених листків зріжте м’ясисту частину.
  9. Приготування фаршу. Змішайте фарш з привареним рисом. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
  10. Фарш можна урізноманітнити овочевими добавками. Варіанти:
    1. Додайте до фаршу дрібно нарізану підсмажену ріпчасту цибулю.
    2. Овочевий соус в сезон помідорів. Цибулини почистіть, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в 2 ст. л. олії. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі і тушкуйте до м’якості.
      Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку, з м’якоті помідорів зробіть в блендері пюре або просто натріть на тертці.
      Додайте томатне пюре в цибулю з морквою, тушкуйте 5 хвилин.

      Кілька ложок овочевої суміші додайте у фарш. У решту суміші додайте сметану і прибережіть для тушкування голубців.
    3. Овочевий соус не в сезон помідорів. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву на тертці.

      Налийте на сковороду трохи олії і обсмажте нарізану цибулю до золотистого відтінку. Додайте до цибулі натерту моркву і обсмажте її до м’якості.

      Щоб приготувати томатний соус, змішайте томатну пасту зі сметаною і водою (у пропорції 1:1:1) і доведіть до кипіння.

      Додайте до м’ясного фаршу пару ложок моркви з цибулею і пару ложок томатного соусу. Овочі, що залишилися і томатний соус прибережіть для тушкування.
  11. Столову ложку фаршу покладіть на капустяний лист і поверніть «конвертиком».
  12. У велику товстостінну каструлю покладіть половину цибулі з морквою, потім викладіть голубці. На голубці знову цибулю з морквою.
  13. Залийте голубці томатним соусом, доведіть до кипіння, а потім на маленькому вогні тушкуйте до готовності приблизно 1 годину.

Рубрика: Другі страви

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Голубці»

Сторінки « [1] 2 3 4

  1. 04.03.2014, 11:23 /наталка

    Як краще варити на плиті чи тушкувати в духовці? :?:

    • 19.09.2014, 15:51 / марта

      спочатку потрібно наполовину їх підварити,
      і поставити їх в духовку і нехай тушуться до завершення. .. .

  2. 10.12.2013, 21:55 /зацка

    прикольный рецепт :D

  3. 18.11.2013, 11:06 /лена

    Сподобався рецепт. Неодмінно сьогодні спробую.

  4. 09.11.2013, 15:43 /Олеся

    Дуже смачно!!!

  5. 31.10.2013, 15:07 /Anonymous

    перед тем как тушить обжариваю на сковороде

  6. 27.10.2013, 09:07 /юра

    8) 12 балив

  7. 01.10.2013, 10:46 /Оксана

    Це дійсно хороший рецепт я завжди готую так голубці, і маю відмінний результат! :-)

  8. 04.09.2013, 14:06 /Anonymous

    :oops: смакота

  9. 12.07.2013, 13:52 /Юлія

    не погано, але якщо голубці допекти в газовій духовці, то отримаємо взагалі смакоту :!:

    • 03.07.2014, 14:21 / Мар'яна

      так, якщо голубці поставити в духовку на хв. 40-50, замість того, щоб їх варити, вийде набагато смачніше!! :-)

  10. 23.06.2013, 22:39 /Яна

    Очень вкусно спасибо

Сторінки « [1] 2 3 4

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Как нанести макияж без кистей

Как нанести макияж без кистей

Бывают ситуации, когда набора кистей нет под рукой, ну, или вообще нет. Но это не преграда для создания красивого макияжа. Не верите? Проверьте! [...]

Ресторани пропонують

«Грибне меню» в ресторані «Опера»

«Грибне меню» в ресторані «Опера»

Пропонуємо гостям супи, закуски, салати й основні страви з грибами різних сортів [...].

Happy hours у ресторані Roll House

Happy hours у ресторані Roll House

По буднях, із 11:00 до 19:00, замовляючи роли, другі такі ж Ви отримуєте в подарунок! [...].

Cуперакція від «Фігаро»: «Фірмова печеня в гарбузі» в подарунок!

Cуперакція від «Фігаро»: «Фірмова печеня в гарбузі» в подарунок!

Ті, хто запланував провести своє свято в жовтні з понеділка по п’ятницю, безкоштовно отримують чудову осінню страву [...].

Останні відгуки:
Піца з грибами та ковбасою
/ 19-10-14, 22:23 / Марічка :
Дуже смачно!!! Дякуємо за рецепт, смакуємо всією сім’єю!!! […]
Сирна запіканка
/ 18-10-14, 20:25 / ****** :
Дякую за рецепт, дуже смачна получилась запіканочка. Охолонуть не встигла з’іли і ще просчть. :-) […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 18:18 / Anonymous :
:lol: очень вкусно! Спасибо! […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 17:48 / Лидия :
Дуже гарний рецепт, швидко готуеться, ы смачно, дякую […]
Торт «Монастирська хата»
/ 18-10-14, 16:05 / Anonymous :
торт вкусный . почему так много берете сметаны ? :roll: […]
Оладки з яблуками
/ 18-10-14, 12:50 / Марина Дубцова :
Ненавижу молочные продукты, поэтому делаю на минеральной воде. Такой же рецепт плюс еще яблоки заменяю […]