Голубці

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (46 голосів)

Капустяні конвертики з м’ясним фаршем дають простір для творчості

Збільшити

Вам знадобиться:

  • 1 середній вилок капусти
  • 0,5 кг фаршу (свинина + яловичина)
  • 0,5 склянки рису
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 0,75 склянки сметани
  • 3 ст. ложки томатної пасти або 4-6 стиглих помідорів
  • олія для обсмажування
  • чорний перець
  • паприка
  • подрібнений лавровий лист
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Поставте дві каструлі з водою на вогонь. Одну побільше (3 л) - для капусти, іншу трохи менше (0,5 л) - для рису.
  2. Рис промийте в холодній воді. Засипте рис у киплячу воду і варіть до напівготовності (10-15 хв). Потім відкиньте його на друшляк і промийте холодною водою.
  3. Зніміть у капусти верхнє ушкоджене листи (якщо в цьому є необхідність). Ретельно промийте капусту.
  4. Опустіть капусту в киплячу підсолену воду і варіть кілька хвилин.
  5. Дістаньте капусту з каструлі.
  6. Верхні трохи твердуваті листки акуратно надріжте біля основи і зніміть з вилка.
  7. Потім знову опустіть капусту в каструлю. Повторюйте процедуру доти, поки не знімете все капустяне листя.
  8. У відварених листків зріжте м’ясисту частину.
  9. Приготування фаршу. Змішайте фарш з привареним рисом. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
  10. Фарш можна урізноманітнити овочевими добавками. Варіанти:
    1. Додайте до фаршу дрібно нарізану підсмажену ріпчасту цибулю.
    2. Овочевий соус в сезон помідорів. Цибулини почистіть, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в 2 ст. л. олії. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі і тушкуйте до м’якості.
      Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку, з м’якоті помідорів зробіть в блендері пюре або просто натріть на тертці.
      Додайте томатне пюре в цибулю з морквою, тушкуйте 5 хвилин.

      Кілька ложок овочевої суміші додайте у фарш. У решту суміші додайте сметану і прибережіть для тушкування голубців.
    3. Овочевий соус не в сезон помідорів. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву на тертці.

      Налийте на сковороду трохи олії і обсмажте нарізану цибулю до золотистого відтінку. Додайте до цибулі натерту моркву і обсмажте її до м’якості.

      Щоб приготувати томатний соус, змішайте томатну пасту зі сметаною і водою (у пропорції 1:1:1) і доведіть до кипіння.

      Додайте до м’ясного фаршу пару ложок моркви з цибулею і пару ложок томатного соусу. Овочі, що залишилися і томатний соус прибережіть для тушкування.
  11. Столову ложку фаршу покладіть на капустяний лист і поверніть «конвертиком».
  12. У велику товстостінну каструлю покладіть половину цибулі з морквою, потім викладіть голубці. На голубці знову цибулю з морквою.
  13. Залийте голубці томатним соусом, доведіть до кипіння, а потім на маленькому вогні тушкуйте до готовності приблизно 1 годину.

Рубрика: Другі страви

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Голубці»

Сторінки « [1] 2 3 4

  1. 04.03.2014, 11:23 /наталка

    Як краще варити на плиті чи тушкувати в духовці? :?:

  2. 10.12.2013, 21:55 /зацка

    прикольный рецепт :D

  3. 18.11.2013, 11:06 /лена

    Сподобався рецепт. Неодмінно сьогодні спробую.

  4. 09.11.2013, 15:43 /Олеся

    Дуже смачно!!!

  5. 31.10.2013, 15:07 /Anonymous

    перед тем как тушить обжариваю на сковороде

  6. 27.10.2013, 09:07 /юра

    8) 12 балив

  7. 01.10.2013, 10:46 /Оксана

    Це дійсно хороший рецепт я завжди готую так голубці, і маю відмінний результат! :-)

  8. 04.09.2013, 14:06 /Anonymous

    :oops: смакота

  9. 12.07.2013, 13:52 /Юлія

    не погано, але якщо голубці допекти в газовій духовці, то отримаємо взагалі смакоту :!:

    • 03.07.2014, 14:21 / Мар'яна

      так, якщо голубці поставити в духовку на хв. 40-50, замість того, щоб їх варити, вийде набагато смачніше!! :-)

  10. 23.06.2013, 22:39 /Яна

    Очень вкусно спасибо

Сторінки « [1] 2 3 4

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Высокая мода от Valentino: осень-2014

Высокая мода от Valentino: осень-2014

Нас ждет не просто красивая одежда, а настоящий культурологический экскурс. Дуэт дизайнеров, творящих под великим именем Valentino, подарил незабываемое зрелище, которое стоит времени и денег [...]

Стрижка в тренде: летняя легкость

Стрижка в тренде: летняя легкость

Летом сложно представить себя, накручивающей бигуди или наносящей лак для волос. Впрочем, женщины еще и не такое могут. Но лучше уж поменять стрижку, адаптировать свой внешний вид под условия природы. [...]

Обувь для кокеток: The Sophia Webster лето-2014

Обувь для кокеток: The Sophia Webster лето-2014

Женственная, элегантная, кокетливая − такой получилась летняя коллекция обуви от бренда The Sophia Webster. Хотя, главной характеристикой мы бы назвали все же эпатаж. Рассмотрим внимательнее [...]

Ресторани пропонують

Королівський краб за чесною ціною в «Сито-П’яно»

Королівський краб за чесною ціною в «Сито-П’яно»

Будь-яка страва з краба за єдиною ціною – 115 грн. Поспішайте насолодитися неймовірним смаком! [...].

Свято сала в «Царському селі»

Свято сала в «Царському селі»

Скуштуйте споконвічну українську страву в нашому оригінальному виконанні! [...].

У штурвала – човники по-аджарськи

У штурвала – човники по-аджарськи

Хачапурі з сиром Сулугуні та яєчнею – хіт грузинської кухні від Назі Наверіані у ресторані «Курені» [...].

Останні відгуки:
Фарширований перець
/ 29-07-14, 20:15 / Наталия :
Добрый вечер. Спасибо за рецепт, пользуюсь только вашим сайтом! Практически всё получается :) В данном блюде слишком […]
Деруни
/ 27-07-14, 21:14 / Лана :
Клаас!Дякую за простий, але дуже смвчний, рецепт :D […]
Оладки з яблуками
/ 27-07-14, 19:40 / Лия :
муки надо добавить ещё стакан и ещё одно яйцо -как раз для стакана кефира!! :-) […]
Кабачкові млинчики / Млинчики з кабачків
/ 27-07-14, 16:12 / Anonymous :
пасибо за рицепт очень вкусно :P :P :P :P :P :P […]
Торт «Зебра»
/ 25-07-14, 19:32 / Anonymous :
ням ням :P […]
Оладки з яблуками
/ 25-07-14, 14:16 / Олена :
смачні, але трохи рідкі всередині. певно не варто додавати надто мякі сорти яблук […]