Голубці

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (51 голос)

Капустяні конвертики з м’ясним фаршем дають простір для творчості

Збільшити

Вам знадобиться:

  • 1 середній вилок капусти
  • 0,5 кг фаршу (свинина + яловичина)
  • 0,5 склянки рису
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 0,75 склянки сметани
  • 3 ст. ложки томатної пасти або 4-6 стиглих помідорів
  • олія для обсмажування
  • чорний перець
  • паприка
  • подрібнений лавровий лист
  • сіль

Спосіб приготування:

  1. Поставте дві каструлі з водою на вогонь. Одну побільше (3 л) - для капусти, іншу трохи менше (0,5 л) - для рису.
  2. Рис промийте в холодній воді. Засипте рис у киплячу воду і варіть до напівготовності (10-15 хв). Потім відкиньте його на друшляк і промийте холодною водою.
  3. Зніміть у капусти верхнє ушкоджене листи (якщо в цьому є необхідність). Ретельно промийте капусту.
  4. Опустіть капусту в киплячу підсолену воду і варіть кілька хвилин.
  5. Дістаньте капусту з каструлі.
  6. Верхні трохи твердуваті листки акуратно надріжте біля основи і зніміть з вилка.
  7. Потім знову опустіть капусту в каструлю. Повторюйте процедуру доти, поки не знімете все капустяне листя.
  8. У відварених листків зріжте м’ясисту частину.
  9. Приготування фаршу. Змішайте фарш з привареним рисом. Посоліть, поперчіть і ретельно перемішайте.
  10. Фарш можна урізноманітнити овочевими добавками. Варіанти:
    1. Додайте до фаршу дрібно нарізану підсмажену ріпчасту цибулю.
    2. Овочевий соус в сезон помідорів. Цибулини почистіть, наріжте дрібними кубиками, обсмажте в 2 ст. л. олії. Моркву натріть на тертці, додайте до цибулі і тушкуйте до м’якості.
      Помідори обшпарте окропом, зніміть шкірку, з м’якоті помідорів зробіть в блендері пюре або просто натріть на тертці.
      Додайте томатне пюре в цибулю з морквою, тушкуйте 5 хвилин.

      Кілька ложок овочевої суміші додайте у фарш. У решту суміші додайте сметану і прибережіть для тушкування голубців.
    3. Овочевий соус не в сезон помідорів. Дрібно наріжте цибулю і натріть моркву на тертці.

      Налийте на сковороду трохи олії і обсмажте нарізану цибулю до золотистого відтінку. Додайте до цибулі натерту моркву і обсмажте її до м’якості.

      Щоб приготувати томатний соус, змішайте томатну пасту зі сметаною і водою (у пропорції 1:1:1) і доведіть до кипіння.

      Додайте до м’ясного фаршу пару ложок моркви з цибулею і пару ложок томатного соусу. Овочі, що залишилися і томатний соус прибережіть для тушкування.
  11. Столову ложку фаршу покладіть на капустяний лист і поверніть «конвертиком».
  12. У велику товстостінну каструлю покладіть половину цибулі з морквою, потім викладіть голубці. На голубці знову цибулю з морквою.
  13. Залийте голубці томатним соусом, доведіть до кипіння, а потім на маленькому вогні тушкуйте до готовності приблизно 1 годину.

Рубрика: Другі страви

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Голубці»

Сторінки « [1] 2 3 4 5

  1. 15.12.2014, 20:55 /Марина

    рецепт просто СУПЕР ! :-)

  2. 07.11.2014, 10:21 /Віта

    ням-ням, така смакота!!!!!!!!!! получилися дуже смачними. :D :D

  3. 31.10.2014, 09:23 /Мужик

    Все! Іду готувати! Здивую дружину! (напевно:)))

  4. 04.03.2014, 11:23 /наталка

    Як краще варити на плиті чи тушкувати в духовці? :?:

    • 19.09.2014, 15:51 / марта

      спочатку потрібно наполовину їх підварити,
      і поставити їх в духовку і нехай тушуться до завершення. .. .

  5. 10.12.2013, 21:55 /зацка

    прикольный рецепт :D

  6. 18.11.2013, 11:06 /лена

    Сподобався рецепт. Неодмінно сьогодні спробую.

  7. 09.11.2013, 15:43 /Олеся

    Дуже смачно!!!

  8. 31.10.2013, 15:07 /Anonymous

    перед тем как тушить обжариваю на сковороде

  9. 27.10.2013, 09:07 /юра

    8) 12 балив

  10. 01.10.2013, 10:46 /Оксана

    Це дійсно хороший рецепт я завжди готую так голубці, і маю відмінний результат! :-)

Сторінки « [1] 2 3 4 5

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Новости LadyUA

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Осень и зима провоцируют не только стресс, но и появление лишнего веса. В большинстве случаев, первое ведет за собой второе. Когда вам в очередной раз захочется скрасить серость чем-то вкусным, будьте внимательны [...]

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Совсем скоро настает такой долгожданный период новогодних  праздников. В это время всем хочется волшебства, а также новых впечатлений. Специально для своих любимых клиентов сеть центров лазерной эпиляции и косметологии Люменис представляет новую захватывающую акцию [...]

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Оцените все преимущества аппаратного маникюра в нашем салоне! Безопасный,  современный, качественный маникюр стал еще доступнее! [...]

Ресторани пропонують

Найсмачніші бургери в ресторані «Балалайка»

Найсмачніші бургери в ресторані «Балалайка»

Насолодитеся неповторним смаком булочки з кунжутом, соковитого м’яса й овочів! [...].

Roll House дарує гастрономічне задоволення ласунам

Roll House дарує гастрономічне задоволення ласунам

Найбільш домашній ресторан у Києві запрошує гостей покуштувати натуральні чаї з оригінальними десертами від шеф-кухаря! [...].

Справжня італійська піца в ресторані Camorra

Справжня італійська піца в ресторані Camorra

Приходьте і спробуйте смачну піцу від нашого шеф-кухаря. Різноманітність смаків Вас порадує! [...].

Останні відгуки:
Вареники з картоплею
/ 17-12-14, 20:49 / юля :
Сода должна быть гашеная или нет? […]
Оладки з яблуками
/ 17-12-14, 17:22 / Катя :
очень вкусно получилось, только не сильно сладкие, но ничего мой ребёнок кушал и так. :P […]
Сирна запіканка
/ 17-12-14, 17:13 / Іринка :
Ще в духовці, але вже слинка котиться)))) […]
Салат «Цезар»
/ 17-12-14, 13:59 / 110812bonita :
Спасибо за рецепт такого прекрасного салата! Мы с мужем очень его любим за нежный богатый […]
Оселедець під шубою
/ 17-12-14, 9:02 / Маряна :
дуже смачно […]
Медовий торт
/ 17-12-14, 6:27 / Anonymous :
Отлично получилось. Спасибо за рецепт! […]