Паска

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (348 голосів)

Паска - традиційна страва головного православного свята

ПаскаЗбільшити

Паска. ІнгредієнтиВам знадобиться:

  • 1 кг борошна
  • 500 мл молока
  • 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів або 60 г свіжих пресованих
  • 5 яєць
  • 280-300 г + 1 ст. ложка цукрового піску
  • 300 г вершкового масла
  • 150-200 г родзинок без кісточок
  • цедра 1 лимона
    Паска. Інгредієнти
  • 1/3 ч. ложки солі

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок
  • 4-5 ст. ложок з гіркою цукрової пудри
  • 1 ст. ложка лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно і додайте дріжджі.
    Просіюємо борошноДодаємо дріжджі
  2. Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.
  3. Додайте 280-300 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С.
  4. Вилийте молоко з маслом в борошно.
    Додаємо молоко з маслом
    Примітка: Якщо ви використовуєте свіжі пресовані дріжджі, розкришите їх трохи і залийте тепленьким молоком (30°С), щоб покрило. Почекайте трохи, поки дріжджі не розчиняться повністю і потім додайте до борошна разом з маслом, цукром і молоком, що залишилося.
  5. На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 15 хвилин).
  6. Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.
  7. Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
  8. Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  9. Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.
  10. Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.
  11. Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.
  12. Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.
    Додаємо родзинки та цедру
  13. Нагрійте духовку до 180°С.
  14. Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.
  15. Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його (випустіть накопичений вуглекислий газ), наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.
    Кладемо тісто у форми
  16. Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.
  17. Для глазурі просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком. Відкладіть 1 ст. ложку пудри для підсипання.
    Готуємо глазур
  18. Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш. Глазур повинна бути досить густою. Якщо вона рідкувата, додайте ще цукрової пудри.
    Додаємо білки до глазурі
  19. Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне декілька годин, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.

3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг

Час приготування: 6 год.
Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Паска»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 47Allow phonetic typingПозитивні (253) Негативні (14) З фото (15) Всі

  1. 26.03.2015, 18:36 /Оля

    Пекла пасочки первый раз в своей жизни, в том году по Вашему рецепту!Сказать хочу следующее, :”СПАСИБОООО ОГРОМНЕЙШЕЕ!!!!!!”Я глазам своим не верила, мне казалось, что тут могут справиться только профи, а когда попробовала, была в шоке и все мои родные тоже!В этом году только Ваш рецепт, уже настраиваюсь! :D :D :D

  2. 26.03.2015, 15:29 /Анастасия

    Спасибо огромнейшее за рецепт! Пекла в прошлом году - все, кто пробовал, сказали что это самая вкусная пасочка в их жизни)

    В этом году буду делать двойную порцию) :D :D :D

  3. 26.03.2015, 12:15 /Anonymous

    Девочки, кто-нить делал двойную норму?? реально вымесить самой?

  4. 25.03.2015, 16:40 /катя

    Рецепт во

  5. 24.03.2015, 21:58 /ліля

    дуже апетитна

  6. 19.03.2015, 14:38 /таня

    Рецепт просто ОТЛИЧНЕЙШИЙ!!! Пекла уже два раза, в этом году тоже буду печь по этому рецепту. Сначала было страшновато делать куличи в первый раз, но оно того стоит!!! Все страхи в сторону- беритесь и делайте, не пожалеете! Огромное спасибо автору рецепта!!!

  7. 06.03.2015, 22:34 /Ирина

    Рецепт просто замечательный, пекла в прошлом году первый раз, все получилось, только глазурь осталась липкой. ..
    В этом году попробую новый рецепт глазури, а куличи, только по этому рецепту!
    Большое спасибо!

  8. 15.06.2014, 19:24 /Таня(Киев)

    Пасхальный кулич пекла первый раз. Рискнула и взяла двойную порцию–и не прогадала. Пасочки получились -ну очень вкусные. Огромное спасибо за рецепт!!!!!К сожалению сфотографировать не успела. .. .Рекомендую всем!!!!

  9. 05.05.2014, 09:43 /Галина

    Второй год пеку по этому рецепту. Потрясающий и вкусный! Автору браво стоя.

    У кого не получилось - совет, пересмотрите точность выполнения рецепта и свежесть используемых продуктов. :D :D :D :D :D :D :D :D

  10. 30.04.2014, 22:05 /Анико

    Это великолепный рецепт! Проверено.

Сторінки « [1] 2 3 4 5 47Allow phonetic typingПозитивні (253) Негативні (14) З фото (15) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пасхальний вінок
Пасхальний вінок
Бабка сирна «Царська»
Бабка сирна «Царська»

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Овочевий чай в Organic Café: ідеально в піст

Овочевий чай в Organic Café: ідеально в піст

Представляємо напої, що містять органічні овочі, дикі трави, ароматні спеції! [...].

Весняно-літня пропозиція від шеф-кухаря ресторану «Бабусин Сад»

Весняно-літня пропозиція від шеф-кухаря ресторану «Бабусин Сад»

Запрошуємо оцінити смак нових страв зі спеціального сезонного меню! [...].

Апетитна пропозиція від віскі-клубу «Імперіал» на Подолі

Апетитна пропозиція від віскі-клубу «Імперіал» на Подолі

Запрошуємо гостей на обідню трапезу з найкращих страв від нашого шеф-кухаря! [...].

Останні відгуки:
Кулеб’яка з капустою
/ 27-03-15, 19:36 / анастасия :
Сегодня делала кулебяку по этому рецепту, только я в начинку добавила фарш, получилось очень вкусно, […]
Вареники з картоплею
/ 27-03-15, 10:37 / Anonymous :
це жах […]
Ледачі вареники з сиру
/ 27-03-15, 10:30 / Ирина :
Спасибо. Сегодня приготовила( с ванилькой) и накормила мужа. Кушали с клубничным сиропом (Купила в “СИЛЬПО”-очень вкусный […]
Торт «Монастирська хата»
/ 27-03-15, 9:47 / Надежда :
Я добавляют в тесто пол стакана сахара и делаю крем из сгущёнки. […]
Паска
/ 27-03-15, 6:55 / Людмила :
Попробую , скажу […]
Паска
/ 26-03-15, 18:36 / Оля :
Пекла пасочки первый раз в своей жизни, в том году по Вашему рецепту!Сказать хочу следующее, […]