Паска

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (437 голосів)

Паска - традиційна страва головного православного свята

ПаскаЗбільшити

Паска. ІнгредієнтиВам знадобиться:

  • 1 кг борошна
  • 500 мл молока
  • 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів або 60 г свіжих пресованих
  • 5 яєць
  • 280-300 г + 1 ст. ложка цукрового піску
  • 300 г вершкового масла
  • 150-200 г родзинок без кісточок
  • цедра 1 лимона
    Паска. Інгредієнти
  • 1/3 ч. ложки солі

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок
  • 4-5 ст. ложок з гіркою цукрової пудри
  • 1 ст. ложка лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно і додайте дріжджі.
    Просіюємо борошноДодаємо дріжджі
  2. Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.
  3. Додайте 280-300 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С.
  4. Вилийте молоко з маслом в борошно.
    Додаємо молоко з маслом
    Примітка: Якщо ви використовуєте свіжі пресовані дріжджі, розкришите їх трохи і залийте тепленьким молоком (30°С), щоб покрило. Почекайте трохи, поки дріжджі не розчиняться повністю і потім додайте до борошна разом з маслом, цукром і молоком, що залишилося.
  5. На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 15 хвилин).
  6. Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.
  7. Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
  8. Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  9. Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.
  10. Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.
  11. Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.
  12. Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.
    Додаємо родзинки та цедру
  13. Нагрійте духовку до 180°С.
  14. Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.
  15. Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його (випустіть накопичений вуглекислий газ), наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.
    Кладемо тісто у форми
  16. Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.
  17. Для глазурі просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком. Відкладіть 1 ст. ложку пудри для підсипання.
    Готуємо глазур
  18. Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш. Глазур повинна бути досить густою. Якщо вона рідкувата, додайте ще цукрової пудри.
    Додаємо білки до глазурі
  19. Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне декілька годин, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.

3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг

Час приготування: 6 год.
Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Паска»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 57Allow phonetic typingПозитивні (316) Негативні (16) З фото (16) Всі

  1. 30.04.2015, 21:39 /Володимир

    Пік перший раз. Всім сподобалось. Дякую

  2. 29.04.2015, 14:22 /Люда Пилипенко

    Муж попросил пасху я ее не когда не пекла , испекла для пробы. .. Я восторге, рецепт супер, огромное спасибо.

  3. 19.04.2015, 06:51 /Елена

    Спасибо большое очень вкусный и классный рецепт

  4. 16.04.2015, 15:11 /Юля

    Первый раз в жизни пекла паску, всё получилось отлично!)))Спасибо большое :D

  5. 16.04.2015, 15:08 /Юля

    Искала в интернете рецепт, очень долгло, все какието не понятные попадплись( Ваш очень понравился) Пекла паску первый раз в жизи, по вашему рецепту получилось супер!!!!Очень довольна!Спасибо большое))) :D

  6. 16.04.2015, 13:37 /Ирина

    Буду печь уже второй год по этому рецепту. Первый раз получилась идеальная выпечка(на мой вкус) куличи пеку каждый год всегда получались и в этом году надеюсь на удачу. Спасибо за рецепт.

  7. 15.04.2015, 19:46 /Наталя

    Дуже смачні пасочки, пекла вперше, все супер. Дякую за чудовий рецепт. Тепер буду користуватися тільки ним

  8. 15.04.2015, 16:40 /наталя

    Перший раз пекла пасочки, вийшли дуже смачні! Рецепт просто супер. Тільки якщо пекти в електричній духовці то температуру потрібно трохи зменшити (160 -170), бо дуже швидко зарум’янюється верх, а в середині ще не готова. А так все супер! Велике спасибі!

  9. 15.04.2015, 09:14 /Анжела

    Рецепт просто отличный. Первые мои паски. Очень переживала. Получились вкуснячие, всем понравились, буду печь еще. (Самое главное придерживаться рецепта и верить в себя)

  10. 15.04.2015, 08:59 /Татьяна

    Спасибо за рецепт! Пекла впервые, строго по рецепту. Получилось все идеально. Куличи получились сладенькие, сдобные, очень вкусные. У меня был рецепт маминых куличей, тоже очень вкусных, но он значительно дороже. А это оптимальный вариант- и вкусно и не очень дорого.

Сторінки « [1] 2 3 4 5 57Allow phonetic typingПозитивні (316) Негативні (16) З фото (16) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пасхальний вінок
Пасхальний вінок
Бабка сирна «Царська»
Бабка сирна «Царська»

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Ягідна пора в ресторані Antwerpen!

Ягідна пора в ресторані Antwerpen!

Творіння нашого кондитера – ніжний чізкейк, меренга зі збитими вершками та ягодами… Солодкого багато не буває! [...].

Фірмові страви від шеф-кухаря ресторану «Таймаут»

Фірмові страви від шеф-кухаря ресторану «Таймаут»

Закуска зі смажених на грилі гребінців, салат з лисичками, шоколадний кекс – завітайте і покуштуйте цю та іншу смакоту! [...].

Сніданки в ресторані La Provincia

Сніданки в ресторані La Provincia

З 20 липня гості зможуть насолоджуватися вівсянкою, сирниками, млинцями та іншими апетитними ранковими стравами з нового меню! [...].

Останні відгуки:
Деруни
/ 31-07-15, 22:36 / Anonymous :
Очень вкусно […]
Оладки з яблуками
/ 31-07-15, 15:24 / оля :
Не дуже смачно […]
Вареники з картоплею
/ 31-07-15, 12:35 / Оленка :
Ням-ням люблю варенички, але додаю ще яйце […]
Терин зі свинини і курятини
/ 30-07-15, 13:42 / Ольга :
Самое вкусное вас ждет на Smachnogo. ua! […]
Торт «Зебра»
/ 30-07-15, 5:01 / Anonymous :
У меня торт не пропёкся, хотя был в духовке час при указанной температуре […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 29-07-15, 21:44 / Евеліна :
дуже смачно дякую за рецепт((((( мені сподобалось тісто бомба*!!!!! тільки її і готую смачне задоволення, […]