Паска

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (490 голосів)

Паска - традиційна страва головного православного свята

ПаскаЗбільшити

Паска. ІнгредієнтиВам знадобиться:

  • 1 кг борошна
  • 500 мл молока
  • 1 пакетик (11 г) сухих дріжджів або 60 г свіжих пресованих
  • 5 яєць
  • 280-300 г + 1 ст. ложка цукрового піску
  • 300 г вершкового масла
  • 150-200 г родзинок без кісточок
  • цедра 1 лимона
    Паска. Інгредієнти
  • 1/3 ч. ложки солі

Для глазурі:

  • 1 яєчний білок
  • 4-5 ст. ложок з гіркою цукрової пудри
  • 1 ст. ложка лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно і додайте дріжджі.
    Просіюємо борошноДодаємо дріжджі
  2. Підігрійте молоко (не кип’ятіть) і розтопіть в молоці масло.
  3. Додайте 280-300 г цукрового піску (в залежності від бажаної солодкості) до молока з маслом. Остудіть отриману суміш до 30°С.
  4. Вилийте молоко з маслом в борошно.
    Додаємо молоко з маслом
    Примітка: Якщо ви використовуєте свіжі пресовані дріжджі, розкришите їх трохи і залийте тепленьким молоком (30°С), щоб покрило. Почекайте трохи, поки дріжджі не розчиняться повністю і потім додайте до борошна разом з маслом, цукром і молоком, що залишилося.
  5. На посипаній борошном дошці або в мисці вимісіть тісто до гладкості, поки воно не перестане приставати до рук або країв посуду (біля 15 хвилин).
  6. Накрийте ємність з тістом кришкою, плівкою або рушником і поставте в тепле місце.
  7. Вимийте родзинки, обсушіть і обваляйте в борошні, щоб вони рівномірно розподілилися в тісті.
  8. Відокремте жовтки від білків. Один жовток відкладіть для обмазування.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  9. Коли об’єм тіста збільшиться удвічі (на це піде 75-90 хвилин), введіть в тісто жовтки, розтерті до білого кольору з 1 ст. ложкою цукру.
  10. Збийте білки в міцну піну. Під кінець збивання додайте до білків сіль.
  11. Додайте в тісто збиті білки. Додавайте білки невеликими порціями і добре вимішуйте тісто руками на дошці або в мисці. Важливо: не додавайте борошно, навіть якщо вам здається, що тісто дуже рідке й липке.
  12. Покладіть в тісто родзинки і цедру і ретельно перемішайте. Знову поставте підходити. Готовність тіста визначайте так: тісто, що добре вибродило, збільшується в об’ємі в 2,5 рази; при натисканні на нього пальцем воно повільно, а не швидко вирівнюється; поверхня тіста опукла, воно має приємний спиртовий запах.
    Додаємо родзинки та цедру
  13. Нагрійте духовку до 180°С.
  14. Форму для випічки добре змастіть маслом. Щоб готова паска легше виймалася з форми, вистеліть дно і стінки форми папером для випічки або промасленим папером.
  15. Коли тісто підійде другий раз (на це піде 75-90 хвилин), злегка обімніть його (випустіть накопичений вуглекислий газ), наповніть форму для випічки до третини її об’єму кулькою з тіста і поставте в тепле місце мінімум на 15-20 хвилин. Форму з тістом накрийте серветкою.
    Кладемо тісто у форми
  16. Коли тісто у формі добре розстоїться, тобто значно збільшиться в об’ємі і займе 3/4 об’єму форми, змастіть поверхню тіста відкладеним жовтком і випікайте 40-50 хвилин. Час випікання залежить від величини форми. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою. Якщо паличка після протикання паски буде суха, то паска готова.
  17. Для глазурі просійте цукрову пудру через дрібне ситечко і розведіть лимонним соком. Відкладіть 1 ст. ложку пудри для підсипання.
    Готуємо глазур
  18. Білок збийте в густу піну і, не припиняючи збивати, по одній ч. ложці введіть лимонно-цукрову суміш. Глазур повинна бути досить густою. Якщо вона рідкувата, додайте ще цукрової пудри.
    Додаємо білки до глазурі
  19. Покрийте паску отриманою глазур’ю і прикрасьте. Глазур сохне декілька годин, але можна її підсушити і в духовці при температурі 80-100°С.

3-4 паски загальною вагою близько 2,2 кг

Час приготування: 6 год.
Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Паска»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 64Allow phonetic typingПозитивні (352) Негативні (19) З фото (16) Всі

  1. 23.05.2016, 18:20 /Anonymous

    Суперовий

  2. 18.05.2016, 16:08 /лиана

    Дуже смачно! дякую за рецепт

  3. 07.05.2016, 16:46 /Аліна

    Очень вкусная получилась пасіба :lol: :!: :-)

  4. 05.05.2016, 15:12 /Людмила

    Дуже смачно ! Син не міг повірити, що я здатна на таку смакоту!

  5. 04.05.2016, 16:43 /Екатерина

    Не смогла только фото выложить не нашла где тут его добавлять может кто подскажет?!

  6. 04.05.2016, 16:39 /Екатерина

    Спасибо автору! Всё получилось, очень вкусно, делала только без изюма, т. к. не было. и муки немножко побольше ушло так как масла переборщили на глаз делала. Теста и Крема хватило на на 4 больших кулича. Ждали правда по дольше пока тесто взойдет, дела ещё были дома, а так как по рецепту написано, оно за это время и поднимается, конечно пол дня на них уходит, но намного вкуснее чем магазинное и крем очень вкусный и не осыпается с куличей когда подсохнет. Обязательно попробуйте испечь, главное желание и старание, тогда все получится!!! Удачи всем :-) (^)

  7. 03.05.2016, 11:38 /Олександр

    Перший раз в житті пік паску. Дуже всім сподобалась

  8. 02.05.2016, 14:19 /Ання

    Рецепт супер)))

  9. 02.05.2016, 13:32 /Олена

    Знову вийшла печудова пасочка. І нібито ще смачніша, ніж минулого року.
    Дріжжі брала сухі. Перше перемішування тіста було доволі довге та енергійне :)
    Дякую автору!
    Всіх з Великоднем!

  10. 01.05.2016, 17:28 /Олена

    Тісто ніжне як пух незважаючи що при приготуванні було рідке

Сторінки « [1] 2 3 4 5 64Allow phonetic typingПозитивні (352) Негативні (19) З фото (16) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пасхальний вінок
Пасхальний вінок
Бабка сирна «Царська»
Бабка сирна «Царська»

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Літня пропозиція від шеф-кухаря ресторану «Рідна Хата»

Літня пропозиція від шеф-кухаря ресторану «Рідна Хата»

З червня наше меню поповнилося новими сезонними стравами: вітамінними салатиками, холодними супами, фаршированою рибкою тощо [...].

Літня пропозиція від шефів ресторану Fisher

Літня пропозиція від шефів ресторану Fisher

Червень відмітився в меню легкими ягідними фантазіями, холодними супами і повітряними салатами, свіжим чорноморським уловом… [...].

Нова пропозиція фірмових страв від ресторану «Таймаут»

Нова пропозиція фірмових страв від ресторану «Таймаут»

Риба та морепродукти в цікавих інтерпретаціях та фрутово-ягідні десерти для ласунів чекають на Вас цього місяця [...].

Останні відгуки:
Куряча печінка по-французьки
/ 16-06-16, 10:11 / Таня :
Дуже- дуже смачно. один з найулюбленіших моїх рецептів. […]
Оладки з яблуками
/ 16-06-16, 10:07 / Оля :
Супер діти задоволені […]
Гаспачо
/ 15-06-16, 12:53 / Светлана :
Я делаю с печёными помидорами и перцем) Много вкуснее) […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 14-06-16, 11:39 / ірина :
дякую за рецепт :roll: :roll: […]
Грецький салат
/ 14-06-16, 10:56 / Світлана :
Смачний салат, рецепт чудовий! Дякую! […]
Вареники з картоплею
/ 12-06-16, 16:33 / Людмила :
Тільки що пообідали цими варениками!Немає слів, я думала що мене не здивувати варениками, бо я […]