Сирна запіканка

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (510 голосів)

Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом

Сирна запіканкаЗбільшити

Для основи запіканки вам знадобиться:

Сирна запіканка. Інгредієнти

  • 400 г сиру
  • близько 1/2 склянки (100 мл) молока
  • 110-130 г цукру
  • 2 великих або 3 маленьких яйця
  • 3 ст. ложки (50 г) манної крупи
  • 40 г (2 ст. ложки з середньою гіркою) крохмалю
  • цедра 1/2 лимона
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • ванілін на кінчику чайної ложки або ванільний цукор
  • щіпка соли
    Сирна запіканка. Інгредієнти

Для верху:

  • 1 склянка вишень без кісточок
  • 5-6 невеликих яблук
  • 3-4 ст. ложки сметани
  • цукор та кориця на смак

Примітка: Для запіканки можна використовувати будь-які ягоди або фрукти, а сир повинен бути однорідним, без крупинок і не дуже сухим. Інгредієнти розраховані для форми діаметром 18-22 см.

Спосіб приготування:

  1. Манну крупу залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 40-60 хвилин.
    Замочуємо манку
  2. Жовтки відокремте від білків.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  3. Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни. Другу половину цукру розітріть з манкою, а потім змішайте з розтертими жовтками.
    Розтираємо жовтки
  4. Сир розведіть 3/4 молока. Якщо сир абсолютно однорідний, просто гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани. Якщо потрібно, додайте більше молока.
    Протираємо сир
  5. Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть ваніліном, добре вимісіть.
    Приготування сирної запіканки. Етап 5
  6. Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік, перемішайте.
    Приготування сирної запіканки. Етап 6
  7. Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними), додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
    Додаємо збиті білки
  8. Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
    Додаємо крохмаль
  9. Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз’ємну форму.
    Приготування сирної запіканки. Етап 9
  10. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею. Яблука зимових сортів краще злегка протушкувати на сухій сковороді з невеликою кількістю цукру, щоб вони карамелізуватися і стали м’якшими.
    Розкладаємо яблукаПосипаємо запіканку корицею
  11. Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх.
    Приготування сирної запіканки. Етап 11
  12. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
    Прикрашаємо запіканку вишнями
  13. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Під форму поставте ємність з водою, щоб низ менше пригорав.
  14. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції. Запіканка, що охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо.

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Сирна запіканка»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 53Allow phonetic typingПозитивні (367) Негативні (22) З фото (4) Всі

  1. 15.09.2014, 20:13 /ИринаП

    Отличная запеканка, пекла 1 час, отоично пропеклась, золоиая красивая корочка, час назад спекла, половину уже сьели. Спасибо за рецепт!

  2. 22.07.2014, 14:05 /Татьяна

    Спасибо эа рецепт. Раз двадцать уже пекла всегда очень вкусная получается :lol:

  3. 19.07.2014, 17:22 /Anonymous

    чомусь середина не спеклась

  4. 10.06.2014, 13:57 /Оксана

    Хочу подякувати за чудовий рецепт. Все вийшло смачно і гарно, хоча трішкі підкорегувала під наявні компоненти.

  5. 11.05.2014, 13:27 /Оля

    Дуже смачно! Дякую за рецепт!

  6. 02.05.2014, 19:33 /Anonymous

    пеку. надеюсь получитса

  7. 29.04.2014, 08:33 /Anonymous

    Очень вкусно! Спасибо за рецептик!!!))))

  8. 17.04.2014, 21:44 /Anonymous

    Дуже смачно, але без крохмалу смачніше.

  9. 13.04.2014, 12:20 /оксанка

    ДЯКУЮ

  10. 12.04.2014, 19:20 /Віта

    смакота

Сторінки « [1] 2 3 4 5 53Allow phonetic typingПозитивні (367) Негативні (22) З фото (4) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Морквяна запіканка
Морквяна запіканка
Запіканка з гарбуза з яблуками
Запіканка з гарбуза з яблуками

Новости LadyUA

Bottega Veneta: весна 2015

Bottega Veneta: весна 2015

Недели моды захватили половину мира и как минимум два континента. На прошлой неделе бренд Bottega Veneta представил свою коллекцию в ритме танца [...]

Осенняя коллекция сумок Gucci: только для богачей

Осенняя коллекция сумок Gucci: только для богачей

Иногда людей посещают неожиданные вопросы. Например, может ли сумка стоить больше 20 000 долларов? Да, что подтверждает бренд Gucci [...]

Что убивает любовь?

Что убивает любовь?

У каждой из нас есть свой жизненный опыт, а значит − и ответ на это сложный вопрос. Порой причины расставаний бываю поверхностными, порой − слишком глубокими. Попробуй, угадай! [...]

Ресторани пропонують

Яскраві фарби осені у ресторані «Царьград»

Яскраві фарби осені у ресторані «Царьград»

Запрошуємо спробувати філей телятини, запечені мідії та інші оригінальні страви від шеф-кухаря! [...].

Viva Havana!

Viva Havana!

«Сушія» запрошує насолодитися набором «Фірмовий мікс» і двома «Мохіто» всього за 206 грн. [...].

«Веранда на Дніпрі» запрошує скуштувати страви з печі!

«Веранда на Дніпрі» запрошує скуштувати страви з печі!

Запечений лобстер, томленая голяшка, овочі з Пармезаном… Тільки піч дозволить передати всю смакову палітру золотої пори року [...].

Останні відгуки:
Ледачі вареники з сиру
/ 1-10-14, 21:58 / ирина :
у вас жирный творог был. надо брать обезжиренный. […]
Рулетики з баклажанів з часниковою заправкою
/ 1-10-14, 21:53 / Anonymous :
скільки їх можна зберігати після приготування? […]
Форшмак
/ 1-10-14, 19:12 / алена :
А вы попробуйте на черный хлебушек намазать! […]
Яловичина з чорносливом
/ 1-10-14, 12:28 / Светлана :
всем очень понравилось!!! легко и вкусно :-) […]
Плов зі свининою
/ 30-09-14, 15:19 / Гарик :
Спасибо. ., вся семья слопала по две порции !!!!! :D […]
Морквяна запіканка
/ 28-09-14, 19:35 / Екатерина :
Очень вкусная получилась запеканка. :P […]