Сирна запіканка

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (512 голосів)

Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом

Сирна запіканкаЗбільшити

Для основи запіканки вам знадобиться:

Сирна запіканка. Інгредієнти

  • 400 г сиру
  • близько 1/2 склянки (100 мл) молока
  • 110-130 г цукру
  • 2 великих або 3 маленьких яйця
  • 3 ст. ложки (50 г) манної крупи
  • 40 г (2 ст. ложки з середньою гіркою) крохмалю
  • цедра 1/2 лимона
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • ванілін на кінчику чайної ложки або ванільний цукор
  • щіпка соли
    Сирна запіканка. Інгредієнти

Для верху:

  • 1 склянка вишень без кісточок
  • 5-6 невеликих яблук
  • 3-4 ст. ложки сметани
  • цукор та кориця на смак

Примітка: Для запіканки можна використовувати будь-які ягоди або фрукти, а сир повинен бути однорідним, без крупинок і не дуже сухим. Інгредієнти розраховані для форми діаметром 18-22 см.

Спосіб приготування:

  1. Манну крупу залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 40-60 хвилин.
    Замочуємо манку
  2. Жовтки відокремте від білків.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  3. Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни. Другу половину цукру розітріть з манкою, а потім змішайте з розтертими жовтками.
    Розтираємо жовтки
  4. Сир розведіть 3/4 молока. Якщо сир абсолютно однорідний, просто гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани. Якщо потрібно, додайте більше молока.
    Протираємо сир
  5. Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть ваніліном, добре вимісіть.
    Приготування сирної запіканки. Етап 5
  6. Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік, перемішайте.
    Приготування сирної запіканки. Етап 6
  7. Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними), додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
    Додаємо збиті білки
  8. Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
    Додаємо крохмаль
  9. Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз’ємну форму.
    Приготування сирної запіканки. Етап 9
  10. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею. Яблука зимових сортів краще злегка протушкувати на сухій сковороді з невеликою кількістю цукру, щоб вони карамелізуватися і стали м’якшими.
    Розкладаємо яблукаПосипаємо запіканку корицею
  11. Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх.
    Приготування сирної запіканки. Етап 11
  12. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
    Прикрашаємо запіканку вишнями
  13. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Під форму поставте ємність з водою, щоб низ менше пригорав.
  14. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції. Запіканка, що охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо.

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Сирна запіканка»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 54Allow phonetic typingПозитивні (368) Негативні (22) З фото (4) Всі

  1. 18.10.2014, 20:25 /******

    Дякую за рецепт, дуже смачна получилась запіканочка. Охолонуть не встигла з’іли і ще просчть. :-)

  2. 07.10.2014, 17:41 /Anonymous

    СМАЧНО

  3. 15.09.2014, 20:13 /ИринаП

    Отличная запеканка, пекла 1 час, отоично пропеклась, золоиая красивая корочка, час назад спекла, половину уже сьели. Спасибо за рецепт!

  4. 22.07.2014, 14:05 /Татьяна

    Спасибо эа рецепт. Раз двадцать уже пекла всегда очень вкусная получается :lol:

  5. 19.07.2014, 17:22 /Anonymous

    чомусь середина не спеклась

  6. 10.06.2014, 13:57 /Оксана

    Хочу подякувати за чудовий рецепт. Все вийшло смачно і гарно, хоча трішкі підкорегувала під наявні компоненти.

  7. 11.05.2014, 13:27 /Оля

    Дуже смачно! Дякую за рецепт!

  8. 02.05.2014, 19:33 /Anonymous

    пеку. надеюсь получитса

  9. 29.04.2014, 08:33 /Anonymous

    Очень вкусно! Спасибо за рецептик!!!))))

  10. 17.04.2014, 21:44 /Anonymous

    Дуже смачно, але без крохмалу смачніше.

Сторінки « [1] 2 3 4 5 54Allow phonetic typingПозитивні (368) Негативні (22) З фото (4) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Морквяна запіканка
Морквяна запіканка
Запіканка з гарбуза з яблуками
Запіканка з гарбуза з яблуками

Новости LadyUA

Боремся с депрессией

Боремся с депрессией

Осенняя депрессия уязвима! Как, впрочем, и любая другая. Секрет успеха прост: нужно чаще давать себе отдыхать и расслабляться [...]

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Ресторани пропонують

Сезон шашлику в «Кловському»

Сезон шашлику в «Кловському»

Спробуйте шашлик із соковитої свинини, ніжної телятини, філе курочки, з рибою та овочами! [...].

Насолоджуйтеся подорожжю в світ японської культури разом із «Сушія»

Насолоджуйтеся подорожжю в світ японської культури разом із «Сушія»

Цієї осені представляємо гостям нестандартне меню «Гастрономічна каліграфія»! [...].

Осіння пропозиція в Pache

Осіння пропозиція в Pache

У новому осінньому меню ресторану домінує яскравий гарбуз. Обов’язково спробуйте оригінальні страви! [...].

Останні відгуки:
Торт «Зебра»
/ 26-10-14, 16:10 / лена :
в жизни мы неели такой патрисаюший […]
Квашена капуста
/ 26-10-14, 15:15 / Anonymous :
Спасибо большое за Ваш рецепт! Получилась отличная капусточка!Теперь всегда так делать буду и в тех […]
Медовий торт
/ 26-10-14, 11:50 / кристина :
просто супер :-) […]
Соус для пельменів з м’ясом
/ 26-10-14, 8:17 / саша :
очень вкусно! :D ! […]
Торт «Монастирська хата»
/ 25-10-14, 22:32 / Инга :
Нужно не резать. Я делю на 15 комочков, потом катаю “колбаску”, а ее расскатываю сначала […]
Торт «Монастирська хата»
/ 25-10-14, 22:28 / Инга :
Возня себя оправдывает. Зато торт большой, всегда получается и очень вкусно :D […]