Сирна запіканка

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (508 голосів)

Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом

Сирна запіканкаЗбільшити

Для основи запіканки вам знадобиться:

Сирна запіканка. Інгредієнти

  • 400 г сиру
  • близько 1/2 склянки (100 мл) молока
  • 110-130 г цукру
  • 2 великих або 3 маленьких яйця
  • 3 ст. ложки (50 г) манної крупи
  • 40 г (2 ст. ложки з середньою гіркою) крохмалю
  • цедра 1/2 лимона
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • ванілін на кінчику чайної ложки або ванільний цукор
  • щіпка соли
    Сирна запіканка. Інгредієнти

Для верху:

  • 1 склянка вишень без кісточок
  • 5-6 невеликих яблук
  • 3-4 ст. ложки сметани
  • цукор та кориця на смак

Примітка: Для запіканки можна використовувати будь-які ягоди або фрукти, а сир повинен бути однорідним, без крупинок і не дуже сухим. Інгредієнти розраховані для форми діаметром 18-22 см.

Спосіб приготування:

  1. Манну крупу залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 40-60 хвилин.
    Замочуємо манку
  2. Жовтки відокремте від білків.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  3. Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни. Другу половину цукру розітріть з манкою, а потім змішайте з розтертими жовтками.
    Розтираємо жовтки
  4. Сир розведіть 3/4 молока. Якщо сир абсолютно однорідний, просто гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани. Якщо потрібно, додайте більше молока.
    Протираємо сир
  5. Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть ваніліном, добре вимісіть.
    Приготування сирної запіканки. Етап 5
  6. Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік, перемішайте.
    Приготування сирної запіканки. Етап 6
  7. Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними), додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
    Додаємо збиті білки
  8. Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
    Додаємо крохмаль
  9. Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз’ємну форму.
    Приготування сирної запіканки. Етап 9
  10. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею. Яблука зимових сортів краще злегка протушкувати на сухій сковороді з невеликою кількістю цукру, щоб вони карамелізуватися і стали м’якшими.
    Розкладаємо яблукаПосипаємо запіканку корицею
  11. Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх.
    Приготування сирної запіканки. Етап 11
  12. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
    Прикрашаємо запіканку вишнями
  13. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Під форму поставте ємність з водою, щоб низ менше пригорав.
  14. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції. Запіканка, що охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо.

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Сирна запіканка»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 53Allow phonetic typingПозитивні (366) Негативні (22) З фото (4) Всі

  1. 22.07.2014, 14:05 /Татьяна

    Спасибо эа рецепт. Раз двадцать уже пекла всегда очень вкусная получается :lol:

  2. 19.07.2014, 17:22 /Anonymous

    чомусь середина не спеклась

  3. 10.06.2014, 13:57 /Оксана

    Хочу подякувати за чудовий рецепт. Все вийшло смачно і гарно, хоча трішкі підкорегувала під наявні компоненти.

  4. 11.05.2014, 13:27 /Оля

    Дуже смачно! Дякую за рецепт!

  5. 02.05.2014, 19:33 /Anonymous

    пеку. надеюсь получитса

  6. 29.04.2014, 08:33 /Anonymous

    Очень вкусно! Спасибо за рецептик!!!))))

  7. 17.04.2014, 21:44 /Anonymous

    Дуже смачно, але без крохмалу смачніше.

  8. 13.04.2014, 12:20 /оксанка

    ДЯКУЮ

  9. 12.04.2014, 19:20 /Віта

    смакота

  10. 09.04.2014, 19:22 /Мария...

    Очень вкусный рецепт, спасибо большое!!!

Сторінки « [1] 2 3 4 5 53Allow phonetic typingПозитивні (366) Негативні (22) З фото (4) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Морквяна запіканка
Морквяна запіканка
Запіканка з гарбуза з яблуками
Запіканка з гарбуза з яблуками

Новости LadyUA

Высокая мода от Valentino: осень-2014

Высокая мода от Valentino: осень-2014

Нас ждет не просто красивая одежда, а настоящий культурологический экскурс. Дуэт дизайнеров, творящих под великим именем Valentino, подарил незабываемое зрелище, которое стоит времени и денег [...]

Стрижка в тренде: летняя легкость

Стрижка в тренде: летняя легкость

Летом сложно представить себя, накручивающей бигуди или наносящей лак для волос. Впрочем, женщины еще и не такое могут. Но лучше уж поменять стрижку, адаптировать свой внешний вид под условия природы. [...]

Обувь для кокеток: The Sophia Webster лето-2014

Обувь для кокеток: The Sophia Webster лето-2014

Женственная, элегантная, кокетливая − такой получилась летняя коллекция обуви от бренда The Sophia Webster. Хотя, главной характеристикой мы бы назвали все же эпатаж. Рассмотрим внимательнее [...]

Ресторани пропонують

Королівський краб за чесною ціною в «Сито-П’яно»

Королівський краб за чесною ціною в «Сито-П’яно»

Будь-яка страва з краба за єдиною ціною – 115 грн. Поспішайте насолодитися неймовірним смаком! [...].

Свято сала в «Царському селі»

Свято сала в «Царському селі»

Скуштуйте споконвічну українську страву в нашому оригінальному виконанні! [...].

У штурвала – човники по-аджарськи

У штурвала – човники по-аджарськи

Хачапурі з сиром Сулугуні та яєчнею – хіт грузинської кухні від Назі Наверіані у ресторані «Курені» [...].

Останні відгуки:
Фарширований перець
/ 29-07-14, 20:15 / Наталия :
Добрый вечер. Спасибо за рецепт, пользуюсь только вашим сайтом! Практически всё получается :) В данном блюде слишком […]
Деруни
/ 27-07-14, 21:14 / Лана :
Клаас!Дякую за простий, але дуже смвчний, рецепт :D […]
Оладки з яблуками
/ 27-07-14, 19:40 / Лия :
муки надо добавить ещё стакан и ещё одно яйцо -как раз для стакана кефира!! :-) […]
Кабачкові млинчики / Млинчики з кабачків
/ 27-07-14, 16:12 / Anonymous :
пасибо за рицепт очень вкусно :P :P :P :P :P :P […]
Торт «Зебра»
/ 25-07-14, 19:32 / Anonymous :
ням ням :P […]
Оладки з яблуками
/ 25-07-14, 14:16 / Олена :
смачні, але трохи рідкі всередині. певно не варто додавати надто мякі сорти яблук […]