Сирна запіканка

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (525 голосів)

Красою та смаком може змагатися з будь-яким тортом

Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом

Сирна запіканкаЗбільшити

Для основи запіканки вам знадобиться:

Сирна запіканка. Інгредієнти

  • 400 г сиру
  • близько 1/2 склянки (100 мл) молока (для сухого сиру)
  • 110-130 г цукру
  • 2 великих або 3 маленьких яйця
  • 2 ст. ложки (40 г) манної крупи
  • 40 г (2 ст. ложки з середньою гіркою) крохмалю
  • щіпка цедри лимона (за бажанням)
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • ванілін на кінчику чайної ложки або ванільний цукор
  • щіпка соли
    Сирна запіканка. Інгредієнти

Для верху:

  • 1 склянка вишень без кісточок
  • 5-6 невеликих яблук
  • 3-4 ст. ложки сметани
  • цукор та кориця на смак

Примітка: Для запіканки можна використовувати будь-які ягоди або фрукти, а сир повинен бути однорідним, без крупинок і не дуже сухим. Інгредієнти розраховані для форми діаметром 18-22 см.

Спосіб приготування:

  1. Манну крупу залийте водою кімнатної температури так, щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 40-60 хвилин.
    Замочуємо манку
  2. Жовтки відокремте від білків.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  3. Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни. Другу половину цукру розітріть з манкою, а потім змішайте з розтертими жовтками.
    Розтираємо жовтки
  4. Якщо сир сухий, розведіть його молоком. Кількість молока регулюйте в залежності від сухості сиру. Вологий магазинний сир розводити не треба. Якщо сир абсолютно однорідний, просто гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани.
    Протираємо сир
  5. Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть ваніліном, добре вимісіть.
    Приготування сирної запіканки. Етап 5
  6. Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік, перемішайте.
    Приготування сирної запіканки. Етап 6
  7. Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними), додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
    Додаємо збиті білки
  8. Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
    Додаємо крохмаль
  9. Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз’ємну форму.
    Приготування сирної запіканки. Етап 9
  10. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею. Яблука зимових сортів краще злегка протушкувати на сухій сковороді з невеликою кількістю цукру, щоб вони карамелізуватися і стали м’якшими.
    Розкладаємо яблукаПосипаємо запіканку корицею
  11. Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх.
    Приготування сирної запіканки. Етап 11
  12. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
    Прикрашаємо запіканку вишнями
  13. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Під форму поставте ємність з водою, щоб низ менше пригорав.
  14. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції. Запіканка, що охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо.

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Сирна запіканка»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 55Allow phonetic typingПозитивні (378) Негативні (22) З фото (4) Всі

  1. 28.01.2015, 10:16 /танюша

    Супер очень вкусно!!! Спасибо за рецепт,

  2. 23.01.2015, 12:01 /Алина

    очень вкусно моей семье нравится

  3. 15.01.2015, 15:52 /Anonymous

    чудовий

  4. 12.01.2015, 13:29 /Юлія

    дуже смачно і на вигляд і на смак іду пичі ☆☆☆¤¤

  5. 04.01.2015, 14:44 /Валентина

    Запеканку действительно необходимо назвать тортом. И вид и вкус - просто восхитительны. Благодарю.

  6. 23.12.2014, 22:56 /Ірина Володимирівна

    Дуже дякуємо, вийшло дійсно дуже смачно!!! :D

  7. 17.12.2014, 17:13 /Іринка

    Ще в духовці, але вже слинка котиться))))

  8. 06.12.2014, 16:27 /Настя

    Вийшла дуже смачно!!! :D

  9. 06.12.2014, 16:26 /Настя

    Дякую!!! :D

  10. 26.11.2014, 09:40 /Христина

    Гарний рецептик

Сторінки « [1] 2 3 4 5 55Allow phonetic typingПозитивні (378) Негативні (22) З фото (4) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Морквяна запіканка
Морквяна запіканка
Запіканка з гарбуза з яблуками
Запіканка з гарбуза з яблуками

Новости LadyUA

Jimmy Choo: весна под каблуком

Jimmy Choo: весна под каблуком

Весенняя коллекция обуви популярного малайзийского дизайнера дает четко понять: красоты много е бывает, как и мужчин под вашим каблуком [...]

23-27 марта: интенсивный 5-дневный курс «Директор предприятия индустрии красоты»

23-27 марта: интенсивный 5-дневный курс «Директор предприятия индустрии красоты»

23-27 марта в Международной Школе владельцев и директоров предприятий индустрии красоты «Beauty Salon Boss» пройдут занятия на 9-м интенсивном 5-дневном курсе «Директор предприятия индустрии красоты» + Годовая поддержка + Программа работы в кризис [...]

Уникальное предложение по наращиванию волос!

Уникальное предложение по наращиванию волос!

Если вашим локонам не хватает блеска, объема и красоты, в нашем салоне вы сможете осуществить свою давнюю мечту − создать прическу как у голливудской звезды. [...]

Ресторани пропонують

Страви на виніс від ресторану «Баграті»

Страви на виніс від ресторану «Баграті»

Замовляйте у нас страви з 10% знижкою і пригощайте своїх гостей вдома! [...].

Органік-меню в ресторані «Пивний Сад»

Органік-меню в ресторані «Пивний Сад»

Представляємо сторінку страв з екологічно чистих продуктів та натуральні вина з виноробницького господарства князя П.Н. Трубецького [...].

Доброго ранку, Solomia!

Доброго ранку, Solomia!

Щодня в ресторані діє спеціальне меню сніданків, у тому числі – знижка -50% на гарячі напої [...].

Останні відгуки:
Морквяний торт
/ 30-01-15, 5:56 / фарзона :
Вкуснинка […]
Торт «Монастирська хата»
/ 29-01-15, 19:13 / Ірина :
дійсно правдивий рецепт, дякую :!: :D супер :P […]
Торт «Монастирська хата»
/ 29-01-15, 18:43 / Ірина :
Пекла на день народження доньки вийшов чудовий, дякую дійсно правдивий рецепт тільки смужки робила 5х26 […]
Домашні пельмені з м’ясом
/ 29-01-15, 14:28 / Anonymous :
спасиба […]
Домашні пельмені з м’ясом
/ 29-01-15, 12:43 / Андрей Стариков :
Спасибо за рецепт, а вот я начинку делаю так, 400гр говядины, 200гр конины (с жирком), […]
Торт «Монастирська хата»
/ 29-01-15, 12:19 / юлия :
Тортик просто ням- ням, вкуснятина. […]