Сирна запіканка

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.7 (516 голосів)

Красою та смаком ця запіканка може змагатися з будь-яким тортом

Сирна запіканкаЗбільшити

Для основи запіканки вам знадобиться:

Сирна запіканка. Інгредієнти

  • 400 г сиру
  • близько 1/2 склянки (100 мл) молока
  • 110-130 г цукру
  • 2 великих або 3 маленьких яйця
  • 3 ст. ложки (50 г) манної крупи
  • 40 г (2 ст. ложки з середньою гіркою) крохмалю
  • цедра 1/2 лимона
  • 1 ч. ложка лимонного соку
  • ванілін на кінчику чайної ложки або ванільний цукор
  • щіпка соли
    Сирна запіканка. Інгредієнти

Для верху:

  • 1 склянка вишень без кісточок
  • 5-6 невеликих яблук
  • 3-4 ст. ложки сметани
  • цукор та кориця на смак

Примітка: Для запіканки можна використовувати будь-які ягоди або фрукти, а сир повинен бути однорідним, без крупинок і не дуже сухим. Інгредієнти розраховані для форми діаметром 18-22 см.

Спосіб приготування:

  1. Манну крупу залийте теплою водою (близько 40°С), щоб вода покрила крупу, і залиште набухати на 40-60 хвилин.
    Замочуємо манку
  2. Жовтки відокремте від білків.
    Відокремлюємо жовтки від білків
  3. Жовтки розітріть з половиною цукру до білої піни. Другу половину цукру розітріть з манкою, а потім змішайте з розтертими жовтками.
    Розтираємо жовтки
  4. Сир розведіть 3/4 молока. Якщо сир абсолютно однорідний, просто гарненько змішайте його з молоком. В іншому випадку протріть розведений сир через сито 1-2 рази. Отримана сирна маса повинна бути консистенції дуже густої сметани. Якщо потрібно, додайте більше молока.
    Протираємо сир
  5. Додайте підготовлений сир в жовтковий-манну масу, здобріть ваніліном, добре вимісіть.
    Приготування сирної запіканки. Етап 5
  6. Натріть цедру лимона в посуд з тістом, додайте лимонній сік, перемішайте.
    Приготування сирної запіканки. Етап 6
  7. Яєчні білки збийте з щіпкою солі в круту піну (невелика кількість солі робить стінки білкових пухирців більш еластичними та міцними), додайте в тісто, перемішуючи обережними рухами зверху вниз.
    Додаємо збиті білки
  8. Додайте в масу крохмаль, ретельно, але обережно вимішайте.
    Додаємо крохмаль
  9. Масу для запіканки вилийте в змащену маслом і посипану манною крупою роз’ємну форму.
    Приготування сирної запіканки. Етап 9
  10. Яблука очистіть, наріжте невеликими шматочками, викладіть на тісто, густо посипте корицею. Яблука зимових сортів краще злегка протушкувати на сухій сковороді з невеликою кількістю цукру, щоб вони карамелізуватися і стали м’якшими.
    Розкладаємо яблукаПосипаємо запіканку корицею
  11. Полийте поверхню запіканки сметаною, перемішаною з цукром. Вона збереже соковитість яблук і скріпить їх.
    Приготування сирної запіканки. Етап 11
  12. Поверх сметани не дуже густо розкладіть вишні.
    Прикрашаємо запіканку вишнями
  13. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 40-50 хвилин. Якщо верх почне пригорати, прикрийте форму папером. Під форму поставте ємність з водою, щоб низ менше пригорав.
  14. Дайте запіканці повністю охолонути, а вже потім вийміть з форми та наріжте на порції. Запіканка, що охолола, трохи осідає, але уникнути цього практично неможливо.

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Сирна запіканка»

Сторінки « [1] 2 3 4 5 54Allow phonetic typingПозитивні (370) Негативні (22) З фото (4) Всі

  1. 21.11.2014, 20:09 /жанна

    ещё не пекла, но думаю, что очень вкусная. :oops:

  2. 16.11.2014, 21:04 /Anonymous

    дуже смачний получається, завжди печу)))

  3. 15.11.2014, 14:52 /Anonymous

    класний рецепт , напевно , зараз буду 8) пекти

  4. 14.11.2014, 17:34 /Вита

    Мне понравился

  5. 13.11.2014, 16:19 /Anonymous

    очень сложний :evil:

  6. 18.10.2014, 20:25 /******

    Дякую за рецепт, дуже смачна получилась запіканочка. Охолонуть не встигла з’іли і ще просчть. :-)

  7. 07.10.2014, 17:41 /Anonymous

    СМАЧНО

  8. 15.09.2014, 20:13 /ИринаП

    Отличная запеканка, пекла 1 час, отоично пропеклась, золоиая красивая корочка, час назад спекла, половину уже сьели. Спасибо за рецепт!

  9. 22.07.2014, 14:05 /Татьяна

    Спасибо эа рецепт. Раз двадцать уже пекла всегда очень вкусная получается :lol:

  10. 19.07.2014, 17:22 /Anonymous

    чомусь середина не спеклась

Сторінки « [1] 2 3 4 5 54Allow phonetic typingПозитивні (370) Негативні (22) З фото (4) Всі

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Морквяна запіканка
Морквяна запіканка
Запіканка з гарбуза з яблуками
Запіканка з гарбуза з яблуками

Новости LadyUA

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Продукты, которые замедляют обмен веществ

Осень и зима провоцируют не только стресс, но и появление лишнего веса. В большинстве случаев, первое ведет за собой второе. Когда вам в очередной раз захочется скрасить серость чем-то вкусным, будьте внимательны [...]

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Выиграй новогоднее путешествие от «Люменис»!

Совсем скоро настает такой долгожданный период новогодних  праздников. В это время всем хочется волшебства, а также новых впечатлений. Специально для своих любимых клиентов сеть центров лазерной эпиляции и косметологии Люменис представляет новую захватывающую акцию [...]

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Скидки на аппаратный маникюр в салоне «Орхидея»

Оцените все преимущества аппаратного маникюра в нашем салоне! Безопасный,  современный, качественный маникюр стал еще доступнее! [...]

Ресторани пропонують

«Пивна акція» в ресторані «Золота підкова»

«Пивна акція» в ресторані «Золота підкова»

При замовленні кожного другого будь-якого келиха пива – 50% знижка на будь-яке пиво та пивну закуску! [...].

Приємні новинки та оновлене меню в ресторані «Думка»

Приємні новинки та оновлене меню в ресторані «Думка»

Пропонуємо гостям продегустувати шедеври європейської кухні у виконанні нашого шеф-кухаря! [...].

Тематичний Candy bar від ресторану Podkova

Тематичний Candy bar від ресторану Podkova

Ваше свято прикрасить справжній солодкий витвір мистецтва, повз який не зможе пройти ані дитина, ані дорослий! [...].

Останні відгуки:
Картопляні зрази з грибами
/ 23-11-14, 13:00 / Татьяна :
Очень вкусно и, главное, быстро!Спасибо! :D […]
Курка в банці
/ 23-11-14, 3:22 / Алиса :
У меня почему-то косточки никак не хотят становиться мягкими. Хотя, когда готовила второй раз держала 2, […]
Торт «Зебра»
/ 22-11-14, 21:40 / александра :
пожалуйста уточните мне рецепт кто готовил этот торт!!!! сколько муки два стакана по 270 гр. […]
Торт «Зебра»
/ 22-11-14, 13:36 / Anonymous :
гарний :D […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 22-11-14, 13:27 / инна погребняк :
Пеку эту пиццу 10 раз. Делаю только по этому пецепту-супер!Пальчики оближешь!!!Только очень долго печется! […]
Сирна запіканка
/ 21-11-14, 20:09 / жанна :
ещё не пекла, но думаю, что очень вкусная. :oops: […]