Сирний пиріг з фруктами

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.6 (12 голосів)

Начинку можна зробити ніжнішою або щільнішою, а фрукти вибрати за своїм смаком

Сирний пиріг з фруктами

Для дріжджового тіста вам знадобиться:Сирний пиріг з фруктами. Інгредієнти

  • 250 г борошна
  • 125 г молока
  • 50 г цукру
  • 1 яєчний жовток
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • 15 г свіжих або 1 ч. ложка без верху сухих дріжджів
  • терта цедра половини лимона
  • 1/3 ч. ложки меленого кардамону
  • 1 ст. ложка теплої води

Для начинки:Сирний пиріг з фруктами. Інгредієнти

  • 5-7 яблук, бажано кислих
  • 1 склянка заморожених або консервованих вишень без рідини
  • 200 г однорідного сиру
  • 80-100 г цукру (залежно від бажаної солодкості)
  • 2 яйця
  • 3 ст. ложки (150 г) густої жирної сметани (краще за все домашньої)
  • 2 ст. ложки з середньою гіркою (60 г) крохмалю
  • 1 яєчний білок
  • жменя горіхів (за бажанням)
  • кориця
  • ваніль

Спосіб приготування:

Готуйте дріжджове тісто в захищеному від протягів приміщенні.

  1. Для приготування тіста залийте дріжджі невеликою кількістю теплої води (приблизно 38°С) і дайте їм повністю розчинитися (біля 15 хвилин).
    Додаємо водуРозчинені дріжджі
  2. Підігрійте молоко до температури 60-70°С, розчиніть в нім весь цукор.
  3. Борошно просійте в миску, додайте розчинені дріжджі, перемішайте.
    Просіюємо борошноДодаємо дріжджі
  4. Додайте до борошна жовток, шматочки м’якого масла, цедру лимона і кардамон. Перемішайте. Білок відкладіть для прикрашання.
    Додаємо здобу
  5. Остудіть молоко до температури 38°С і поступово влийте його в миску. Добре перемішайте. Викладіть тісто на добре присипану борошном дошку і вимішуйте його хвилин 10-15 до отримання гладкого еластичного тіста, яке добре відстає від рук і дошки. Тісто повинне бути м’яким.
    Місимо тісто
  6. Накрийте ємність з тістом плівкою, а зверху зав’яжіть рушником. Поставте тісто в тепле місце приблизно на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться удвічі.
  7. Обімніть тісто (помісіть його знову на дошці хвилин п’ять).
  8. Розкачайте тісто в пласт завтовшки близько 0,5 см, щоб він відповідав формі. Намотайте тісто на качалку і перенесіть його на змащену маслом і посипану борошном форму.
    Розкачуємо тістоПереносимо у форму
  9. Акуратно укладіть тісто у форму так, щоб зайве тісто трохи звисало з країв форми (так простіше накладати начинку). Накрийте форму з тістом, щоб воно не висихало.
    Укладене тісто
  10. Для приготування начинки збийте міксером сир, цукор, яйця, сметану і ваніль. Збивайте близько 5 хвилин, поки суміш не стане пишною і на її поверхні не з’являться бульбашки. Потім поступово додайте крохмаль і ретельно все перемішайте. Кількість крохмалю і сметани визначає, наскільки ніжною буде начинка. Якщо ви хочете, щоб внутрішність пирога була більш вологою, додайте трохи більше сметани. Для більш щільної начинки додайте 1 ст. ложку борошна.
    Змішуємо начинкуДодаємо крохмаль
  11. Додайте в сирну масу очищені і нарізані на шматочки яблука, і вишні. Яблука можна заздалегідь обсипати корицею.
    Додаємо яблукаДодаємо вишні
  12. Дно форми з тістом покрийте нетовстим, близько 0,5 см, шаром мелених крекерів (вони вберуть вологу з начинки і не дадуть тісту розкиснути).
    Посипаємо дно крекерами
  13. Викладіть начинку у форму, надлишки тіста приберіть (з них можна зробити пару пиріжків).
    Накладаємо начинкуЗрізаємо тісто
  14. Випікайте пиріг протягом 45-60 хвилин при температурі 160°С. Щоб визначити готовність, стежте за начинкою. При випіканні вона піднімається, починаючи з країв пирога. Коли западина в центрі пирога зникне, це означає, що він почав пропікатися в середині. Хвилин через 15 після цього пиріг має пропектися.
  15. Збийте охолоджений білок, що залишився від приготування тіста, в круту піну, поступово додаючи 1 ст. ложку цукрової пудри або дрібного цукру.
    Збиваємо білок
  16. Вийміть пиріг з духовки, покрийте його верх збитим білком, при бажанні посипте горіхами або цукатами, і знову відправте пиріг до духовки хвилин на 10-15, поки білок не зарум’яниться.
    Накладаємо білокГотовий пиріг
  17. Злегка охолодіть пиріг у формі, потім перенесіть його на дерев’яну поверхню і дайте повністю охолонути. Найбільш смачний такий пиріг, коли він постоїть декілька годин і всі його аромати гарненько перемішаються.

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Сирний пиріг з фруктами»

Сторінки « [1] 2

  1. 20.02.2014, 20:49 /міла

    дуже гарний торт :D

  2. 09.03.2013, 21:28 /Марія

    дуже смачний пиріг але тісто майже не піднялося хоча на смак це не вплинуло :lol: :-) :D

  3. 15.11.2012, 16:51 /Anonymous

    Ето очень вкусно, полезно и красиво :lol:

  4. 29.09.2012, 10:42 /тетяна

    :D класний рецепт.

  5. 13.08.2012, 20:48 /Даринка

    Дуже цікавий рецепт)))
    :D :D :D

  6. 12.03.2012, 21:35 /Ируся)))

    дуже смачно, гарний :D :D рецепт)))

  7. 13.02.2012, 19:33 /Anonymous

    дякую за рецепт, якраз печеться. будем бачити що вийде, але пахне гарно)))

  8. 23.07.2011, 10:49 /Мая

    Можно сделать без кардамона и цедры лимона? вкус не испортитса?

  9. 01.04.2011, 21:02 /ольга

    дуже смачно

  10. 02.03.2011, 17:48 /Иннуся

    Дофіга написано, а толкового нечого. Короче не получівся.

Сторінки « [1] 2

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пиріг з ананасом
Пиріг з ананасом
Яблучний пиріг з родзинками
Яблучний пиріг з родзинками
Коржики з яблуками
Коржики з яблуками
Яблучний пиріг з горіхами
Яблучний пиріг з горіхами

Новости LadyUA

Праздничная детоксикация

Праздничная детоксикация

Мы находимся в одном шаге от корпоративов, в двух − от новогоднего застолья. Стоит хорошенько подумать, а нужно ли все это организму [...]

Зимний гардероб 2014-2015: иметь обязательно

Зимний гардероб 2014-2015: иметь обязательно

Если у вас время, вдохновение и средства ходить по магазинам в поисках обновок, не спешите покупать первое попавшееся. Этот зимний сезон требует конкретики [...]

Скидка 20% на контурную пластику TEOSYAL

Скидка 20% на контурную пластику TEOSYAL

Мы уже готовы встречать Новы год с подарками для всех наших клиентов! Присоединяйтесь! Сезон скидок открыт! [...]

Ресторани пропонують

Нова зимова пропозиція в ресторані «Опера»

Нова зимова пропозиція в ресторані «Опера»

Насолодіться казковим смаком супів, десертів, салатів і основних страв! [...].

Меню з дичини в Grand Admiral Resort & SPA

Меню з дичини в Grand Admiral Resort & SPA

Запрошуємо відвідати ресторан Mozart і спробувати нові м’ясні страви від шеф-кухаря! [...].

Indigo представляє стейк T-bone

Indigo представляє стейк T-bone

Насолодіться ніжним м’ясистим смаком вирізки, яка тане в роті, і відчуйте всю мармуровість справжнього стріплойна! [...].

Останні відгуки:
Торт «Монастирська хата»
/ 21-01-15, 5:53 / Anonymous :
Моя жена иногда заменяет вишню на чернику или другие ягоды, но с вишней все же […]
Торт «Монастирська хата»
/ 21-01-15, 5:51 / Anonymous :
Почему же нельзя. Моя пробовала. Мне на сметане больше нравится. Калорий меньше, цена дешевле и […]
Деруни
/ 20-01-15, 22:35 / Геннадий :
Спасибо добрый человек отличный рецепт -вкусно и быстро . Удачи Вам […]
Торт «Зебра»
/ 20-01-15, 19:59 / соня :
Хорошый рецепт […]
Торт «Зебра»
/ 20-01-15, 19:58 / соня :
Очень хорошый рецепт !!! […]
Піца з грибами та ковбасою
/ 20-01-15, 19:17 / поля мороз :
аж слюньки потекли :roll: […]