Сирний пиріг з фруктами

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.6 (12 голосів)

Начинку можна зробити ніжнішою або щільнішою, а фрукти вибрати за своїм смаком

Сирний пиріг з фруктами

Для дріжджового тіста вам знадобиться:Сирний пиріг з фруктами. Інгредієнти

  • 250 г борошна
  • 125 г молока
  • 50 г цукру
  • 1 яєчний жовток
  • 50 г вершкового масла кімнатної температури
  • 1 пакетик (10 г) ванільного цукру
  • 15 г свіжих або 1 ч. ложка без верху сухих дріжджів
  • терта цедра половини лимона
  • 1/3 ч. ложки меленого кардамону
  • 1 ст. ложка теплої води

Для начинки:Сирний пиріг з фруктами. Інгредієнти

  • 5-7 яблук, бажано кислих
  • 1 склянка заморожених або консервованих вишень без рідини
  • 200 г однорідного сиру
  • 80-100 г цукру (залежно від бажаної солодкості)
  • 2 яйця
  • 3 ст. ложки (150 г) густої жирної сметани (краще за все домашньої)
  • 2 ст. ложки з середньою гіркою (60 г) крохмалю
  • 1 яєчний білок
  • жменя горіхів (за бажанням)
  • кориця
  • ваніль

Спосіб приготування:

Готуйте дріжджове тісто в захищеному від протягів приміщенні.

  1. Для приготування тіста залийте дріжджі невеликою кількістю теплої води (приблизно 38°С) і дайте їм повністю розчинитися (біля 15 хвилин).
    Додаємо водуРозчинені дріжджі
  2. Підігрійте молоко до температури 60-70°С, розчиніть в нім весь цукор.
  3. Борошно просійте в миску, додайте розчинені дріжджі, перемішайте.
    Просіюємо борошноДодаємо дріжджі
  4. Додайте до борошна жовток, шматочки м’якого масла, цедру лимона і кардамон. Перемішайте. Білок відкладіть для прикрашання.
    Додаємо здобу
  5. Остудіть молоко до температури 38°С і поступово влийте його в миску. Добре перемішайте. Викладіть тісто на добре присипану борошном дошку і вимішуйте його хвилин 10-15 до отримання гладкого еластичного тіста, яке добре відстає від рук і дошки. Тісто повинне бути м’яким.
    Місимо тісто
  6. Накрийте ємність з тістом плівкою, а зверху зав’яжіть рушником. Поставте тісто в тепле місце приблизно на 1-1,5 години, поки тісто не збільшиться удвічі.
  7. Обімніть тісто (помісіть його знову на дошці хвилин п’ять).
  8. Розкачайте тісто в пласт завтовшки близько 0,5 см, щоб він відповідав формі. Намотайте тісто на качалку і перенесіть його на змащену маслом і посипану борошном форму.
    Розкачуємо тістоПереносимо у форму
  9. Акуратно укладіть тісто у форму так, щоб зайве тісто трохи звисало з країв форми (так простіше накладати начинку). Накрийте форму з тістом, щоб воно не висихало.
    Укладене тісто
  10. Для приготування начинки збийте міксером сир, цукор, яйця, сметану і ваніль. Збивайте близько 5 хвилин, поки суміш не стане пишною і на її поверхні не з’являться бульбашки. Потім поступово додайте крохмаль і ретельно все перемішайте. Кількість крохмалю і сметани визначає, наскільки ніжною буде начинка. Якщо ви хочете, щоб внутрішність пирога була більш вологою, додайте трохи більше сметани. Для більш щільної начинки додайте 1 ст. ложку борошна.
    Змішуємо начинкуДодаємо крохмаль
  11. Додайте в сирну масу очищені і нарізані на шматочки яблука, і вишні. Яблука можна заздалегідь обсипати корицею.
    Додаємо яблукаДодаємо вишні
  12. Дно форми з тістом покрийте нетовстим, близько 0,5 см, шаром мелених крекерів (вони вберуть вологу з начинки і не дадуть тісту розкиснути).
    Посипаємо дно крекерами
  13. Викладіть начинку у форму, надлишки тіста приберіть (з них можна зробити пару пиріжків).
    Накладаємо начинкуЗрізаємо тісто
  14. Випікайте пиріг протягом 45-60 хвилин при температурі 160°С. Щоб визначити готовність, стежте за начинкою. При випіканні вона піднімається, починаючи з країв пирога. Коли западина в центрі пирога зникне, це означає, що він почав пропікатися в середині. Хвилин через 15 після цього пиріг має пропектися.
  15. Збийте охолоджений білок, що залишився від приготування тіста, в круту піну, поступово додаючи 1 ст. ложку цукрової пудри або дрібного цукру.
    Збиваємо білок
  16. Вийміть пиріг з духовки, покрийте його верх збитим білком, при бажанні посипте горіхами або цукатами, і знову відправте пиріг до духовки хвилин на 10-15, поки білок не зарум’яниться.
    Накладаємо білокГотовий пиріг
  17. Злегка охолодіть пиріг у формі, потім перенесіть його на дерев’яну поверхню і дайте повністю охолонути. Найбільш смачний такий пиріг, коли він постоїть декілька годин і всі його аромати гарненько перемішаються.

Рубрика: Випічка

Дивиться також:

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Сирний пиріг з фруктами»

Сторінки « [1] 2

  1. 20.02.2014, 20:49 /міла

    дуже гарний торт :D

  2. 09.03.2013, 21:28 /Марія

    дуже смачний пиріг але тісто майже не піднялося хоча на смак це не вплинуло :lol: :-) :D

  3. 15.11.2012, 16:51 /Anonymous

    Ето очень вкусно, полезно и красиво :lol:

  4. 29.09.2012, 10:42 /тетяна

    :D класний рецепт.

  5. 13.08.2012, 20:48 /Даринка

    Дуже цікавий рецепт)))
    :D :D :D

  6. 12.03.2012, 21:35 /Ируся)))

    дуже смачно, гарний :D :D рецепт)))

  7. 13.02.2012, 19:33 /Anonymous

    дякую за рецепт, якраз печеться. будем бачити що вийде, але пахне гарно)))

  8. 23.07.2011, 10:49 /Мая

    Можно сделать без кардамона и цедры лимона? вкус не испортитса?

  9. 01.04.2011, 21:02 /ольга

    дуже смачно

  10. 02.03.2011, 17:48 /Иннуся

    Дофіга написано, а толкового нечого. Короче не получівся.

Сторінки « [1] 2

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Пиріг з ананасом
Пиріг з ананасом
Яблучний пиріг з родзинками
Яблучний пиріг з родзинками
Коржики з яблуками
Коржики з яблуками
Яблучний пиріг з горіхами
Яблучний пиріг з горіхами

Новости LadyUA

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Как нанести макияж без кистей

Как нанести макияж без кистей

Бывают ситуации, когда набора кистей нет под рукой, ну, или вообще нет. Но это не преграда для создания красивого макияжа. Не верите? Проверьте! [...]

Ресторани пропонують

Свіжі морепродукти в ресторані «Шкіпер»

Свіжі морепродукти в ресторані «Шкіпер»

По середах запрошуємо спробувати устриці, рибу та навіть раків за привабливими цінами! [...].

«Щасливі години» в етно-ресторації «Козачок» Осокорки

«Щасливі години» в етно-ресторації «Козачок» Осокорки

Із 12:00 до 16:00 у закладі діє 20% знижка на меню. Приходьте та куштуйте смачні страви! [...].

Метр м’ясного задоволення в ресторанах Mafia

Метр м’ясного задоволення в ресторанах Mafia

Замовляйте «Суперм’ясную» метрову піцу – отримуйте графін вина в подарунок! [...].

Останні відгуки:
Піца з грибами та ковбасою
/ 19-10-14, 22:23 / Марічка :
Дуже смачно!!! Дякуємо за рецепт, смакуємо всією сім’єю!!! […]
Сирна запіканка
/ 18-10-14, 20:25 / ****** :
Дякую за рецепт, дуже смачна получилась запіканочка. Охолонуть не встигла з’іли і ще просчть. :-) […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 18:18 / Anonymous :
:lol: очень вкусно! Спасибо! […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 17:48 / Лидия :
Дуже гарний рецепт, швидко готуеться, ы смачно, дякую […]
Торт «Монастирська хата»
/ 18-10-14, 16:05 / Anonymous :
торт вкусный . почему так много берете сметаны ? :roll: […]
Оладки з яблуками
/ 18-10-14, 12:50 / Марина Дубцова :
Ненавижу молочные продукты, поэтому делаю на минеральной воде. Такой же рецепт плюс еще яблоки заменяю […]