Салат «Цезар»

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.1 (19 голосів)

Величезна армія салатів «Цезар» походить від ось такої нехитрої страви

Салат «Цезар»

Вам знадобиться:

Салат «Цезар». Інгредієнти

  • 1 пучок салату «Ромейн»
  • 1 яйце
  • 1 лимон
  • 2-3 скибочки білого хліба без скоринки
  • біля 100 мл оливкової олії
  • біля 1/4 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 5 крапель соусу «Вустешир» (Worcestershire)
  • 1 крупний зубчик часнику
  • близько 30 г сиру «Пармезан»
  • сіль

Примітка: Для ситності в салат “Цезар” додають куряче м’ясо і навіть шинку, заправляють його майонезом і кладуть в нього варені яйця замість сирих, а замість салату використовують пекінську капусту. Коротше кажучи, кожен сам собі цезар. Єдине, що в цьому салаті незмінно - це наявність сухариків.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте листя салату і обсушіть його. До використання можна тримати підготовлене листя в холодильнику.
  2. Половину зубчика часнику роздушіть часникодушилкою і розітріть з невеликою кількістю соли.
    Розтираємо часник з сіллю
  3. Часникову масу додайте в олію і прогрійте все разом на легкому вогні до температури 60-70°С. Охолодіть.
    Приготування салату «Цезар». Етап 3
  4. Хліб наріжте невеликими кубиками або наламайте шматочками. Свіжий хліб простіше саме рвати на шматочки, а грінки з нього виходять більш хрусткими, ніж з черствого.
    Робимо грінки
  5. Хлібні шматочки підсушіть в духовці на невеликому вогні до рум’яності, періодично помішуючи.
  6. Підрум’янені грінки збризніть часниковим маслом, а при бажанні посоліть і поперчіть. Відправте ще на пару хвилин в духовку. Охолодіть.
    Грінки
  7. Яйце опустіть в киплячу воду на 1 хвилину, потім вийміть і охолодіть.
  8. Сир натріть на тертці.
    Тертий сир
  9. Салатницю натріть зсередини шматочком часнику, що залишився.
    Приготування салату «Цезар». Етап 9
  10. Листя салату порвіть в салатницю крупними шматочками.
  11. Посоліть, поперчіть, збризніть часниковим маслом, перемішайте.
    Приготування салату «Цезар». Етап 11
  12. Розбийте в салатницю яйце, перемішайте.
    Приготування салату «Цезар». Етап 12
  13. Накапайте в салат востеширський соус.
  14. Додайте лимонний сік на смак, перемішайте.
    Додаємо лимонний сік
  15. Додайте тертий пармезан і грінки, знову струсіть салат і негайно подавайте до столу, щоб грінки не розмокнули.

3 порції

Рубрика: Салати та закуски

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Салат «Цезар»»

Сторінки « [1] 2 3

  1. 17.12.2014, 13:59 /110812bonita

    Спасибо за рецепт такого прекрасного салата! Мы с мужем очень его любим за нежный богатый вкус и минимум калорий! =) Готовится он быстро, особенно в две руки. Я, кстати, и не знала, что у него так много интерпретаций. Есть, кстати с грибочками, тоже необычный http://gcook. ru/salaty/salat-cezar. html#e , но Ваш рецептик «Цезаря» стал теперь одним из моих самых любимых салатов, который никогда не надоедает! Только я, чтобы не возиться с батоном, покупаю уже готовые сухарики в упаковках.

  2. 31.12.2012, 19:17 /короліна

    вкуснятіна ням ням :D

  3. 25.12.2012, 12:04 /DEN

    в настояещем Цезаре нет даже этого стремного соуса!!!

    • 29.06.2013, 11:07 /

      в справжньому Цезарі є обов’язково соус Вустер)

  4. 11.12.2012, 14:54 /Ольга

    наконец-то нашелся еще один человек, который готовит классический Цезарь :) обожаю именно этот вариант, часто его готовлю дома. вкус потрясающий. Только вот я яйцо смешиваю с маслом, чесноком, вуст. соусом, лимонным соком и пряностями в отдельной миске и взбиваю пару секунд блендером, мне так больше нравится. Поливаю им салат и сразу на стол.

  5. 13.11.2012, 19:08 /Anonymous

    В оригинальном рецепте нет помидоров, а курица-это на фантазию, можно креветки!!!

  6. 25.09.2012, 16:20 /Анико

    Кто знает, а ы чем суть того, чтобы ложить яйцо в кипящую воду на 1 минуту??

    • 25.09.2012, 23:07 / Галя (Relax.ua)

      Смысл в том, чтобы убить возможные бактерии, которые в основном живут на скорлупе.

  7. 21.09.2012, 09:15 /мирослава

    Це не справжній цезарь.

  8. 25.05.2012, 21:54 /Anonymous

    Скажите, а зачем класть яйцо в кипящую воду на 1 минуту?

    • 03.12.2012, 18:21 / Рома

      Смысл в том, чтобы убить возможные бактерии, которые в основном живут на скорлупе.

  9. 05.03.2012, 15:31 /нииик

    нормальный рецепт только фото нельзя копировать почему????

  10. 11.01.2012, 22:13 /Anonymous

    V original’nyy Cesar net ne pomidor ne kuricy ne eggs. Vse pravel’no!

Сторінки « [1] 2 3

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Грецький салат
Грецький салат
Салат з редиски
Салат з редиски
Салат з авокадо
Салат з авокадо
Салат з огірків та помідорів
Салат з огірків та помідорів
Шопський салат/Салат по-шопськи
Шопський салат/Салат по-шопськи

Новости LadyUA

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Фатальные, роскошные, вкусные: новые парфюмы

Поговорим о тех парфюмах, которые только-только вышли в свет или уже приближаются к нашим широтам [...]

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Облачные IT-технологии в украинской школе BEAUTY SALON BOSS

Инновационные IT-технологии неумолимо приходят в индустрию красоты и здоровья. Благодаря поддержке компании Microsoft, обучение в украинской Бизнес-Школе Beauty Salon Boss переходит на качественно новый уровень   [...]

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарочный сертификат на SPA-процедуры в «Мисливському дворі»

Подарки бываю разными. Мы за те, которые принося пользу, удовольствие и красоту. Подарочный сертификат на SPA-процедуры - как раз такой вариант [...]

Ресторани пропонують

Весняно-літня пропозиція від шеф-кухаря ресторану «Бабусин Сад»

Весняно-літня пропозиція від шеф-кухаря ресторану «Бабусин Сад»

Запрошуємо оцінити смак нових страв зі спеціального сезонного меню! [...].

Приїжджайте обідати в «Дежавю»!

Приїжджайте обідати в «Дежавю»!

З 12:00 до 17:00 пропонуємо гостям тільки найсмачніші та недорогі обідні страви [...].

Найкращі шашлики – на «Дачі на Десні»

Найкращі шашлики – на «Дачі на Десні»

Запрошуємо зібратися з друзями і відпочити на свіжому повітрі, насолоджуючись спокоєм і смачними стравами! [...].

Останні відгуки:
Пісочний пиріг з чорницями
/ 1-04-15, 20:07 / Anonymous :
А можна вместа масла маргарuн? […]
Деруни
/ 1-04-15, 17:23 / Сергій :
Деруни супер, приготував то тільки я і дід їв, баба несхотіла бо я добавив яїця […]
Медовий торт
/ 1-04-15, 10:45 / мико :
Мне рецепт очень понравился, торт получился нежным и вкусным. Огромное спасибо автору […]
Вареники з картоплею
/ 31-03-15, 16:31 / Елена :
Очень вкусно! […]
Ледачі вареники з сиру
/ 31-03-15, 16:30 / Anonymous :
здравствуйте. с добавлением манки действительно получились мягкие. спасибо […]
Торт «Зебра»
/ 31-03-15, 15:55 / Натали :
Очень вкусно, красиво и просто-теперь это любимый перог моей семьи […]