Салат «Цезар»

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.2 (17 голосів)

Величезна армія салатів «Цезар» походить від ось такої нехитрої страви

Салат «Цезар»

Вам знадобиться:

Салат «Цезар». Інгредієнти

  • 1 пучок салату «Ромейн»
  • 1 яйце
  • 1 лимон
  • 2-3 скибочки білого хліба без скоринки
  • біля 100 мл оливкової олії
  • біля 1/4 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 5 крапель соусу «Вустешир» (Worcestershire)
  • 1 крупний зубчик часнику
  • близько 30 г сиру «Пармезан»
  • сіль

Примітка: Для ситності в салат “Цезар” додають куряче м’ясо і навіть шинку, заправляють його майонезом і кладуть в нього варені яйця замість сирих, а замість салату використовують пекінську капусту. Коротше кажучи, кожен сам собі цезар. Єдине, що в цьому салаті незмінно - це наявність сухариків.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте листя салату і обсушіть його. До використання можна тримати підготовлене листя в холодильнику.
  2. Половину зубчика часнику роздушіть часникодушилкою і розітріть з невеликою кількістю соли.
    Розтираємо часник з сіллю
  3. Часникову масу додайте в олію і прогрійте все разом на легкому вогні до температури 60-70°С. Охолодіть.
    Приготування салату «Цезар». Етап 3
  4. Хліб наріжте невеликими кубиками або наламайте шматочками. Свіжий хліб простіше саме рвати на шматочки, а грінки з нього виходять більш хрусткими, ніж з черствого.
    Робимо грінки
  5. Хлібні шматочки підсушіть в духовці на невеликому вогні до рум’яності, періодично помішуючи.
  6. Підрум’янені грінки збризніть часниковим маслом, а при бажанні посоліть і поперчіть. Відправте ще на пару хвилин в духовку. Охолодіть.
    Грінки
  7. Яйце опустіть в киплячу воду на 1 хвилину, потім вийміть і охолодіть.
  8. Сир натріть на тертці.
    Тертий сир
  9. Салатницю натріть зсередини шматочком часнику, що залишився.
    Приготування салату «Цезар». Етап 9
  10. Листя салату порвіть в салатницю крупними шматочками.
  11. Посоліть, поперчіть, збризніть часниковим маслом, перемішайте.
    Приготування салату «Цезар». Етап 11
  12. Розбийте в салатницю яйце, перемішайте.
    Приготування салату «Цезар». Етап 12
  13. Накапайте в салат востеширський соус.
  14. Додайте лимонний сік на смак, перемішайте.
    Додаємо лимонний сік
  15. Додайте тертий пармезан і грінки, знову струсіть салат і негайно подавайте до столу, щоб грінки не розмокнули.

3 порції

Рубрика: Салати та закуски

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Салат «Цезар»»

Сторінки « [1] 2 3

  1. 31.12.2012, 19:17 /короліна

    вкуснятіна ням ням :D

  2. 25.12.2012, 12:04 /DEN

    в настояещем Цезаре нет даже этого стремного соуса!!!

    • 29.06.2013, 11:07 /

      в справжньому Цезарі є обов’язково соус Вустер)

  3. 11.12.2012, 14:54 /Ольга

    наконец-то нашелся еще один человек, который готовит классический Цезарь :) обожаю именно этот вариант, часто его готовлю дома. вкус потрясающий. Только вот я яйцо смешиваю с маслом, чесноком, вуст. соусом, лимонным соком и пряностями в отдельной миске и взбиваю пару секунд блендером, мне так больше нравится. Поливаю им салат и сразу на стол.

  4. 13.11.2012, 19:08 /Anonymous

    В оригинальном рецепте нет помидоров, а курица-это на фантазию, можно креветки!!!

  5. 25.09.2012, 16:20 /Анико

    Кто знает, а ы чем суть того, чтобы ложить яйцо в кипящую воду на 1 минуту??

    • 25.09.2012, 23:07 / Галя (Relax.ua)

      Смысл в том, чтобы убить возможные бактерии, которые в основном живут на скорлупе.

  6. 21.09.2012, 09:15 /мирослава

    Це не справжній цезарь.

  7. 25.05.2012, 21:54 /Anonymous

    Скажите, а зачем класть яйцо в кипящую воду на 1 минуту?

    • 03.12.2012, 18:21 / Рома

      Смысл в том, чтобы убить возможные бактерии, которые в основном живут на скорлупе.

  8. 05.03.2012, 15:31 /нииик

    нормальный рецепт только фото нельзя копировать почему????

  9. 11.01.2012, 22:13 /Anonymous

    V original’nyy Cesar net ne pomidor ne kuricy ne eggs. Vse pravel’no!

  10. 10.01.2012, 13:23 /Елена

    Очень интересно, но, если не ошибаюсь, в оригинальном салате нет яйца.

Сторінки « [1] 2 3

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Грецький салат
Грецький салат
Салат з редиски
Салат з редиски
Салат з авокадо
Салат з авокадо
Салат з огірків та помідорів
Салат з огірків та помідорів
Шопський салат/Салат по-шопськи
Шопський салат/Салат по-шопськи

Новости LadyUA

Боремся с депрессией

Боремся с депрессией

Осенняя депрессия уязвима! Как, впрочем, и любая другая. Секрет успеха прост: нужно чаще давать себе отдыхать и расслабляться [...]

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Ресторани пропонують

Сезон шашлику в «Кловському»

Сезон шашлику в «Кловському»

Спробуйте шашлик із соковитої свинини, ніжної телятини, філе курочки, з рибою та овочами! [...].

Насолоджуйтеся подорожжю в світ японської культури разом із «Сушія»

Насолоджуйтеся подорожжю в світ японської культури разом із «Сушія»

Цієї осені представляємо гостям нестандартне меню «Гастрономічна каліграфія»! [...].

Осіння пропозиція в Pache

Осіння пропозиція в Pache

У новому осінньому меню ресторану домінує яскравий гарбуз. Обов’язково спробуйте оригінальні страви! [...].

Останні відгуки:
Торт «Зебра»
/ 26-10-14, 16:10 / лена :
в жизни мы неели такой патрисаюший […]
Квашена капуста
/ 26-10-14, 15:15 / Anonymous :
Спасибо большое за Ваш рецепт! Получилась отличная капусточка!Теперь всегда так делать буду и в тех […]
Медовий торт
/ 26-10-14, 11:50 / кристина :
просто супер :-) […]
Соус для пельменів з м’ясом
/ 26-10-14, 8:17 / саша :
очень вкусно! :D ! […]
Торт «Монастирська хата»
/ 25-10-14, 22:32 / Инга :
Нужно не резать. Я делю на 15 комочков, потом катаю “колбаску”, а ее расскатываю сначала […]
Торт «Монастирська хата»
/ 25-10-14, 22:28 / Инга :
Возня себя оправдывает. Зато торт большой, всегда получается и очень вкусно :D […]