Салат «Цезар»

1 star2 star3 star4 star5 starОцінка: 4.2 (17 голосів)

Величезна армія салатів «Цезар» походить від ось такої нехитрої страви

Салат «Цезар»

Вам знадобиться:

Салат «Цезар». Інгредієнти

  • 1 пучок салату «Ромейн»
  • 1 яйце
  • 1 лимон
  • 2-3 скибочки білого хліба без скоринки
  • біля 100 мл оливкової олії
  • біля 1/4 ч. ложки свіжомеленого чорного перцю
  • 5 крапель соусу «Вустешир» (Worcestershire)
  • 1 крупний зубчик часнику
  • близько 30 г сиру «Пармезан»
  • сіль

Примітка: Для ситності в салат “Цезар” додають куряче м’ясо і навіть шинку, заправляють його майонезом і кладуть в нього варені яйця замість сирих, а замість салату використовують пекінську капусту. Коротше кажучи, кожен сам собі цезар. Єдине, що в цьому салаті незмінно - це наявність сухариків.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно помийте листя салату і обсушіть його. До використання можна тримати підготовлене листя в холодильнику.
  2. Половину зубчика часнику роздушіть часникодушилкою і розітріть з невеликою кількістю соли.
    Розтираємо часник з сіллю
  3. Часникову масу додайте в олію і прогрійте все разом на легкому вогні до температури 60-70°С. Охолодіть.
    Приготування салату «Цезар». Етап 3
  4. Хліб наріжте невеликими кубиками або наламайте шматочками. Свіжий хліб простіше саме рвати на шматочки, а грінки з нього виходять більш хрусткими, ніж з черствого.
    Робимо грінки
  5. Хлібні шматочки підсушіть в духовці на невеликому вогні до рум’яності, періодично помішуючи.
  6. Підрум’янені грінки збризніть часниковим маслом, а при бажанні посоліть і поперчіть. Відправте ще на пару хвилин в духовку. Охолодіть.
    Грінки
  7. Яйце опустіть в киплячу воду на 1 хвилину, потім вийміть і охолодіть.
  8. Сир натріть на тертці.
    Тертий сир
  9. Салатницю натріть зсередини шматочком часнику, що залишився.
    Приготування салату «Цезар». Етап 9
  10. Листя салату порвіть в салатницю крупними шматочками.
  11. Посоліть, поперчіть, збризніть часниковим маслом, перемішайте.
    Приготування салату «Цезар». Етап 11
  12. Розбийте в салатницю яйце, перемішайте.
    Приготування салату «Цезар». Етап 12
  13. Накапайте в салат востеширський соус.
  14. Додайте лимонний сік на смак, перемішайте.
    Додаємо лимонний сік
  15. Додайте тертий пармезан і грінки, знову струсіть салат і негайно подавайте до столу, щоб грінки не розмокнули.

3 порції

Рубрика: Салати та закуски

Друзі! Якщо вам сподобався рецепт, ми будемо глибоко вдячні за посилання на нашу сторінку з вашого сайту чи блогу. Код посилання ви можете скопіювати у наступому рядку

Ваші коментарі та відгуки на «Салат «Цезар»»

Сторінки « [1] 2 3

  1. 31.12.2012, 19:17 /короліна

    вкуснятіна ням ням :D

  2. 25.12.2012, 12:04 /DEN

    в настояещем Цезаре нет даже этого стремного соуса!!!

    • 29.06.2013, 11:07 /

      в справжньому Цезарі є обов’язково соус Вустер)

  3. 11.12.2012, 14:54 /Ольга

    наконец-то нашелся еще один человек, который готовит классический Цезарь :) обожаю именно этот вариант, часто его готовлю дома. вкус потрясающий. Только вот я яйцо смешиваю с маслом, чесноком, вуст. соусом, лимонным соком и пряностями в отдельной миске и взбиваю пару секунд блендером, мне так больше нравится. Поливаю им салат и сразу на стол.

  4. 13.11.2012, 19:08 /Anonymous

    В оригинальном рецепте нет помидоров, а курица-это на фантазию, можно креветки!!!

  5. 25.09.2012, 16:20 /Анико

    Кто знает, а ы чем суть того, чтобы ложить яйцо в кипящую воду на 1 минуту??

    • 25.09.2012, 23:07 / Галя (Relax.ua)

      Смысл в том, чтобы убить возможные бактерии, которые в основном живут на скорлупе.

  6. 21.09.2012, 09:15 /мирослава

    Це не справжній цезарь.

  7. 25.05.2012, 21:54 /Anonymous

    Скажите, а зачем класть яйцо в кипящую воду на 1 минуту?

    • 03.12.2012, 18:21 / Рома

      Смысл в том, чтобы убить возможные бактерии, которые в основном живут на скорлупе.

  8. 05.03.2012, 15:31 /нииик

    нормальный рецепт только фото нельзя копировать почему????

  9. 11.01.2012, 22:13 /Anonymous

    V original’nyy Cesar net ne pomidor ne kuricy ne eggs. Vse pravel’no!

  10. 10.01.2012, 13:23 /Елена

    Очень интересно, но, если не ошибаюсь, в оригинальном салате нет яйца.

Сторінки « [1] 2 3

Написати коментар

У вас є можливість додавати фотографії до ваших відгуків або коментарів. Завантажите фото у відповідний розділ фотогалереї. Потім просто скопіюйте код, який ви побачите під вашою фотографією (щось подібне до [pic]777[/pic]) і вставте його у коментар.

:D:-):(:o8O:?8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:

Дивиться також:

Грецький салат
Грецький салат
Салат з редиски
Салат з редиски
Салат з авокадо
Салат з авокадо
Салат з огірків та помідорів
Салат з огірків та помідорів
Шопський салат/Салат по-шопськи
Шопський салат/Салат по-шопськи

Новости LadyUA

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Скидка 70% на чистку зубов от клиники КЕМ

Улыбайтесь больше! Улыбайтесь ярче! А наши специалисты постараются сделать так, чтобы одним поводом для хорошего настроения стало больше! [...]

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Как куколка: осенний образ от Yves Saint Laurent

Куклы бываю разными. И не все − розовощекими пупсиками. Осенняя коллекция косметики от роскошного бренда Yves Saint Laurent демонстрирует, как сочетать изысканность и непосредственность. [...]

Как нанести макияж без кистей

Как нанести макияж без кистей

Бывают ситуации, когда набора кистей нет под рукой, ну, или вообще нет. Но это не преграда для создания красивого макияжа. Не верите? Проверьте! [...]

Ресторани пропонують

Свіжі морепродукти в ресторані «Шкіпер»

Свіжі морепродукти в ресторані «Шкіпер»

По середах запрошуємо спробувати устриці, рибу та навіть раків за привабливими цінами! [...].

«Щасливі години» в етно-ресторації «Козачок» Осокорки

«Щасливі години» в етно-ресторації «Козачок» Осокорки

Із 12:00 до 16:00 у закладі діє 20% знижка на меню. Приходьте та куштуйте смачні страви! [...].

Метр м’ясного задоволення в ресторанах Mafia

Метр м’ясного задоволення в ресторанах Mafia

Замовляйте «Суперм’ясную» метрову піцу – отримуйте графін вина в подарунок! [...].

Останні відгуки:
Піца з грибами та ковбасою
/ 19-10-14, 22:23 / Марічка :
Дуже смачно!!! Дякуємо за рецепт, смакуємо всією сім’єю!!! […]
Сирна запіканка
/ 18-10-14, 20:25 / ****** :
Дякую за рецепт, дуже смачна получилась запіканочка. Охолонуть не встигла з’іли і ще просчть. :-) […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 18:18 / Anonymous :
:lol: очень вкусно! Спасибо! […]
Картопляні зрази з грибами
/ 18-10-14, 17:48 / Лидия :
Дуже гарний рецепт, швидко готуеться, ы смачно, дякую […]
Торт «Монастирська хата»
/ 18-10-14, 16:05 / Anonymous :
торт вкусный . почему так много берете сметаны ? :roll: […]
Оладки з яблуками
/ 18-10-14, 12:50 / Марина Дубцова :
Ненавижу молочные продукты, поэтому делаю на минеральной воде. Такой же рецепт плюс еще яблоки заменяю […]